eh evo i zvanicno ova moja informacija
Na Trgu Krajine će od 15. decembra do 15. januara biti postavljen "Grad u gradu" sa drvenim kućicama u kojima će se prodavati tradicionalni hrana i piće, nakit i suveniri, potvrdio je "Glasu Srpske" gradonačelnik Slobodan Gavranović i dodao da je ovaj projekat urađen po uzoru na slične ideje iz velikih evropskih gradova.
- Projekat organizuju gradska uprava, Turistička organizacija, agencija "Mint" i "Demofest" u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske. Gradska uprava ima obavezu da izda potrebne dozvole za rad privrednim subjektima za obavljanje ove djelatnosti na tom prostoru - kazao je Gavranović.
Dodao je da su u gradskoj upravi željeli da ove godine građanima ponude drugačiji sadržaj i pristup praznicima.
- Slični projekti su realizovani u drugim gradovima, a mi smo ih pregledali i odlučili da to može biti dobro i za Banjaluku. Siguran sam da će TOBL, kome je povjerena organizacija, zajedno sa Organizacionim odborom obezbijediti da sve izgleda kao vrhunska manifestacija u našem gradu - naglasio je Gavranović.
Viši stručni saradnik Turističke organizacije Banjaluka Mladen Šukalo je rekao da će ukupno biti postavljene 24 kućice.
- U kućicama će biti ponuđeni hrana, piće, rukotvorine i suveniri ovog kraja - kazao je Šukalo.
Predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma Republike Srpske Željko Tatić istakao je da je projekat "Grad u gradu" od izuzetnog značaja za promociju turizma Banjaluke i čitave Srpske.
- Organizacija ovakvog događaja u periodu novogodišnjih i božićnjih praznika velika je stvar, jer u tom periodu Banjaluku će posjetiti veliki broj turista iz Evrope i svijeta. Pored svega što imamo da ponudimo našim sugrađanima i gostima, ovaj događaj dodatno će upotpuniti prazničnu atmosferu - kazao je Tatić.
Portparol manifestacije "Grad u gradu" Jelena Babić rekla je da su već izabrana 24 privrednika koji će zakupiti kućice na Trgu Krajine.
- Pripremili smo sadržaje za sve generacije, a za vrijeme trajanja manifestacije svi će moći pronaći ponešto za sebe - navela je Babićeva i dodala da će kompletan sadržaj manifestacije biti predstavljen 2. decembra.
Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala:
http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... z2lpXOKe1C