banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 16:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9561 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 479  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2013, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... ediji.html

tako se voli svoja MZ i svoj kutak grada

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Vau,budzak na wiki page. Jos od koncerta gipsy kingsa, nije se nesto ovako bitno za ovaj grad desilo

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zar samostan u Trapistima pripada Lazarevu?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ne znam koliko ste culi, ali od 15.dec u BL ce zazivjeti novogodisnji grad po uzoru na druge evropske gradove. 20 drvenih kucica, sa kuhanim vinom, pecivima, rostilj i pivo, standovi s nakitom, velika okcena jelka, djecija kuca u kojoj zivi deda mraz i animatori za djecu, puno slatkisa i slicno. Zamisao je prije svega jedne privatne firme koja ulaze novac za opremu i kucice, privredne komore i privrednika iz RS koji ce ucestvovanjem da doprinesu ovu pricu.
Nadam se da ce citava zamisao uspjeti jer zvuci zaista dobro.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ako ista valja u ovom gradu to je ukrasavanje za NG iako vise ne slavim ni Bozic ni NG sav se rasplinim kada Gospodskom prodjem i kada sve to prodje shvatim da je komercijalizacija praznika ucinila svoje

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Lolly je napisao:
Ne znam koliko ste culi, ali od 15.dec u BL ce zazivjeti novogodisnji grad po uzoru na druge evropske gradove. 20 drvenih kucica, sa kuhanim vinom, pecivima, rostilj i pivo, standovi s nakitom, velika okcena jelka, djecija kuca u kojoj zivi deda mraz i animatori za djecu, puno slatkisa i slicno. Zamisao je prije svega jedne privatne firme koja ulaze novac za opremu i kucice, privredne komore i privrednika iz RS koji ce ucestvovanjem da doprinesu ovu pricu.
Nadam se da ce citava zamisao uspjeti jer zvuci zaista dobro.

E fina inovacija. Lajk k'o kuca :)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Konacno nesto fino za cuti.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2013, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mene vise od novogodisnje bozicnog utiska doima incijativa koja ce pomoci da nesto novca ostane domacim proizvodjacima i usluziteljma ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - Dio obnove spomenika banu Svetislavu - Tisi Milosavljeviću u utorak je završen.

Problemi koji su nastali oko ovog spomenika su udubljenje šetališta, stvaranja lokvi za vrijeme kiša, ali i dotrajalo kamenje. Spomenik je poprimio ljepši izgled i u ASBL kažu da je ovo dio njegovog uređenja.

"Dio poslova je završen, a riječ je o uređivanju podloge, jer je došlo do slijeganja, a na nekim mjestima se zadržavala voda. Zbog ljudi koji prolaze pored spomenika, morali smo da ga uredimo, a sva garnitura kamenja koja je bila prije renoviranja biće vraćena na svoje mjesto", rekao je Milenko Šajić, portparol ASBL.

On dodaje da će se tek na kraju završetka radova znati koliko je grad koštala ova obnova. Radove izvodi "Niskoradnja" Laktaši. Prema riječima prolaznika, šetalište je sada u boljem stanju.

Koliki je rok trajanja kamenu?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
To se desava kada ne napravis dobru podlogu, tj traljavo u startu izvedes - ne nabijes materijal a postavis poplocanje i eto udubljenja :). Vala su mogli i neki bolji izgovor naci, tipa: statua bana u prirodnoj velicini je toliko teska da je izazvala neocekivano slijeganje posteljice :D.
Druga stvar je koliko su danasnji novinari inteligenti kada u istom clanku pises o dotrajalom kamenju kao razlogu za popravke a onda navedes kako je sve kamenje vraceno na njegovo mjesto :S.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

i ne cudi me s obzirom da je spomenik sklepan na brzaka pred lokalne izbore 2008

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 17:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
danijell je napisao:
Koliki je rok trajanja kamenu?

Onom u Gizi još vele nije istekla garancija.... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sva sreća Niskogradnja nije pravila piramide u Egiptu. Moguće je pravila u Visokom, pa zato i ne znaju da l' je brdo il' piramida :)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A ko kaze da je Niskogradnja bila i prvi izvodjac? Ona je koliko vidim sad u ulozi popravljaca.
Samo pitam, mozda i jeste a mozda nije.
Nervira me kad neke stvari zakljucujemo samo zato sto se to nama tako svidja.
A kamen i ako je pukao, desilo se zbog ulegnuca tla ispod i jer to nije dobro uradjeno. A ne koliko je rok trajanja kamena.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2013, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa moguće i da nisu, jer su tada imali ozbiljnijih poslova da rade. Na šta su spali da se bave...
Elem, novinar treba da pročita svoj članak prije nego što ga preda... Ovi graditelji bi trebali da grade tako da to barem neko vrijeme potraje... Ja mogu da zaključujem na forumu kako god mi se sviđa. Tako stvari stoje.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2013, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BanjalukaLive
Pasarela na meti vandala

http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... ndala.html

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eh evo i zvanicno ova moja informacija

Na Trgu Krajine će od 15. decembra do 15. januara biti postavljen "Grad u gradu" sa drvenim kućicama u kojima će se prodavati tradicionalni hrana i piće, nakit i suveniri, potvrdio je "Glasu Srpske" gradonačelnik Slobodan Gavranović i dodao da je ovaj projekat urađen po uzoru na slične ideje iz velikih evropskih gradova.
- Projekat organizuju gradska uprava, Turistička organizacija, agencija "Mint" i "Demofest" u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske. Gradska uprava ima obavezu da izda potrebne dozvole za rad privrednim subjektima za obavljanje ove djelatnosti na tom prostoru - kazao je Gavranović.
Dodao je da su u gradskoj upravi željeli da ove godine građanima ponude drugačiji sadržaj i pristup praznicima.
- Slični projekti su realizovani u drugim gradovima, a mi smo ih pregledali i odlučili da to može biti dobro i za Banjaluku. Siguran sam da će TOBL, kome je povjerena organizacija, zajedno sa Organizacionim odborom obezbijediti da sve izgleda kao vrhunska manifestacija u našem gradu - naglasio je Gavranović.
Viši stručni saradnik Turističke organizacije Banjaluka Mladen Šukalo je rekao da će ukupno biti postavljene 24 kućice.
- U kućicama će biti ponuđeni hrana, piće, rukotvorine i suveniri ovog kraja - kazao je Šukalo.
Predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma Republike Srpske Željko Tatić istakao je da je projekat "Grad u gradu" od izuzetnog značaja za promociju turizma Banjaluke i čitave Srpske.
- Organizacija ovakvog događaja u periodu novogodišnjih i božićnjih praznika velika je stvar, jer u tom periodu Banjaluku će posjetiti veliki broj turista iz Evrope i svijeta. Pored svega što imamo da ponudimo našim sugrađanima i gostima, ovaj događaj dodatno će upotpuniti prazničnu atmosferu - kazao je Tatić.
Portparol manifestacije "Grad u gradu" Jelena Babić rekla je da su već izabrana 24 privrednika koji će zakupiti kućice na Trgu Krajine.
- Pripremili smo sadržaje za sve generacije, a za vrijeme trajanja manifestacije svi će moći pronaći ponešto za sebe - navela je Babićeva i dodala da će kompletan sadržaj manifestacije biti predstavljen 2. decembra.

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... z2lpXOKe1C

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
filozof sa vrbasa je napisao:
BanjalukaLive
Pasarela na meti vandala

http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... ndala.html

Ti klinci su bas opasni. Od pasarele, preko automobila, zgrada do napadanja sto mladjih sto starijih osoba :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moram reci da sam na Gavranovo lupetanje prevrnuo ocima. Isto sam uradio kada sam procitao da projekat ima j..... portparola. Sorry, ali zar je postojeci gradski portparol vec toliko opterecen poslom da ovo ne moze ispratiti???

E sad da kazem da ce mi biti veoma drago da kupim masu suvenira za poklone mojim kolegama, ljudima sa kojima radim, kupcima itd.
A ne znam kada sam na Trgu potrosio vise od nekoliko maraka.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cek, nije grad ni organizator ni idejni tvorac. On samo tu doprinosi dozvolama i usput se gradonacelnik malo hvali i skuplja kajmak. Samim tim nema sta istupati PR grada niti su oni tu glavni faktor.
A moracemo istrpiti malo to hvaljenje, ipak je to desavanje u gradu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9561 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 479  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]