banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jan 2012, 08:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sve se svelo na stereotipnu pljuvacinu, najmanje je pricala o svom radu, a najvise o seksualnim slobodama i kako je ona vidjela svijet, a svi ovi ostali su zatucani supci koji se samo bave stim kako da ubiju pedera i nekog pretuku. Ona govori sve sto i vecina njenih kolega "otvorenog uma" klasicni konformista, jer to donosi dinar u padze, klasicna provincijska patnja za "svijetom".

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dakle, nadam se da ce svi shvatiti da je posao razdvojen od tzv. slobodnih aktivnosti. A slobodne aktivnosti pokazuju da je mala upravo ono na sta se zali.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Mala je na ivici histerije ,i sve sto sam skapirao je njeno histericno naklapanje i pametovanje.Najbolji mi je pocetak kad kaze ' imala sam dvije maturske haljine, .....ahhaahhh, pa sam birala dva fakulteta,ahghahg, pa sam imala dva momka,aahhaahhah' .

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
U Zagrebu (koji je bio sinonim za kulturu) Seka Aleksic puni "dom sportova" tri dana zaredom, toliko o kulturi na ovim nasim prostorima. Turbofolk kultura vlada, koliko je ona zastvorena, ili pak otvorena, to je sasvim nesto drugo.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Izzard je napisao:
Jebeš Sjevernu Koreju kako smo mi zatvorena sredina. Evo recimo mene guše li guše... Imam toliko toga želje da se izrazim al nemam talenta. Ustvari imam talenta samo me guše. A nizak mi upload pa ne mogu svoja djela mnogobrojna da objavim na netu da im se stranci dive...

:D

Evo samo za tebe

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jDoRQ0Yw-eM[/youtube]

Nisu spomenuli zabranu za 18+. Za upload se ne brini, sredićemo i to :) Šta god je potrebno da razbijemo zatvorenost...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Hvala ti đe čuo i ne čuo. Evo moje karte za Holivud. Mogu te povesti kao asistenta.
Levati imate mahanje, kad upoznam Ridlija Skota, uzmem pare, snimim blokbaster ima da popljujem ovu selendru i to sve na engleskom. Peasants!
Šta ako je ipak zabranjeno za +18?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
AssIsTent Production
Srpsko-engleski. :) Ja ću da pričam i pišem sve najgore o ovoj učmaloj sredini na esperantoU. Zvuči mi tako... mediteranski. Ako ne prođe film, onda možemo pokušati sa pričom da smo lezbo par, koji se cijeli život predstavljaju kao muškarci, i to sve zbog neshvatanja banjalučke aritmetičke sredine.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
danijell je napisao:
Izzard je napisao:
Jebeš Sjevernu Koreju kako smo mi zatvorena sredina. Evo recimo mene guše li guše... Imam toliko toga želje da se izrazim al nemam talenta. Ustvari imam talenta samo me guše. A nizak mi upload pa ne mogu svoja djela mnogobrojna da objavim na netu da im se stranci dive...

:D

Evo samo za tebe

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jDoRQ0Yw-eM[/youtube]

Nisu spomenuli zabranu za 18+. Za upload se ne brini, sredićemo i to :) Šta god je potrebno da razbijemo zatvorenost...

Kad smo već kod klipa, zna li neko u kom programu se prave ovakve stvari? Tj. taj video sa puno odličnih animacija, da li je teško za napraviti?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 01:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Odslušao sam od početka do kraja intervju za radio Čelinac, rekla je tu i tamo i poneku pametnu stvar, ali stvari poput da je za Srebrenicu prvi put čula sa 16 godina kada je otišla u Ameriku je vrhunac gluposti.

Kaže joj novinar kako je Srđan Puhalo izjavio kako najveći fašisti izlaze sa Fakulteta političkih nauka, a ona kaže pa da uključujući i Filozofski fakultet.

Ma da joj dodjele Oskara više ne bih otišao ni na jednu predstavu u kojoj je ona učestvovala, popišulja i pasuljara jedna.

A vi koji ste impresionirani njenim umjetničkim radom, otvorite temu o njoj, ako vam to nešto znači.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 03:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Vidi sad... Ti si je doveo na forum. Sad je zabavljaj.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Isto ovo samo za kulturu 8)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6DItOmwb0Bw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Na ovoj bi se temi i iskusan psiholog uhvatio za glavu. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
iscrpili smo kulturnu kritiku, pa je sad prešlo na glasanje ko je bi, a ko ne bi... :D Ja predlažem da, kad se već razradila, ova tema ostane aktivna, samo da se maknemo od dotične. Ima još dosta ljudi koji su rekli i puno pametnije stvari. Pratim donekle te nesretne banjalučke/Rs umjetnike, za početak još par intervjua koji su dali za buku:

Lana Bastašić http://www.6yka.com/index.php/ratbrend
Berislav Blagojević http://www.6yka.com/index.php/glad-ne-r ... etnicitete
Radomir D. Mitrić http://www.6yka.com/index.php/narodi-bo ... o-monologe

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 15:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ta Buka me podsjeća na poljski klozet - svi seru a niko ne povlači vodu :angry3:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Dapače :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
"Buka" je dobar sajt i uglavnom se slaze sa mojim uvjerenjima, samo sto kaze "nepokoreni" samo pisu, a nista konkretno nisu, niti mogu promijeniti. Nesto u smislu nadrealista prije rata. Sve do u sitnice su opisali politicku situaciju, bili su protiv rata i nacionalizma, ali opet rat nisu sprijecili jer je veci dio naroda htio rat jer voli nacionalizam. Jer ne mozes ti protiv mase. Ako je masa odlucila da ima ovu vlast slobodnim izborom i ako joj odgovara, onda neka je ima. Ja uvijek kazem, kad ljudi nesto hoce treba im i dati. Ljudi trenutno hoce takvu situaciju i imaju je. Kad se promijeni misljenje vecine, promijenice se i situacija, da li na bolje ili gore ne zna se. Tako i "buka". Sto kaze Bora Corba "to je pišanje uz vetar". Dokazivati narodu da nije u pravu dok se sam ne uvjeri je upravo to. A mozda je i u pravu, ko zna. Ali ako misli da je u pravu onda neka suti (cuti) i trpi, nema sta biti onda nezadovoljan.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Joj

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
A u cijem je vlasnistvu "buka"? Znam da je prije bio 6yka kako bi bio na cirilici, ali su ga promijenili u latinicu, pa pretpostavljam da je prodan "federalcima". U cijem je sad vlasnistvu i u cijem je bio prije?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 17:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
filozof sa vrbasa je napisao:
Srđan Puhalo izjavio kako najveći fašisti izlaze sa Fakulteta političkih nauka.

E i Puhalo kad ga odvali baš ga odvali da bude glupavo do bola :confused2:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2012, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
dtkbl je napisao:
Najbolje je Daljac na Atv opisao kulturnu scenu u RS, kad je rekao da je njegov roman, čini mi se na Grmečkoj manifestaciji, dobio mnogo manju nagradu nego pobjednički bik :D

Да, тако је. Мој роман је добио награду "Слово Подгрмеча" на манифестацији "Шушњар", која се организује у знак сјећања на 5.500 побијених Срба у Санском Мосту. Новчани износ те награде је 300КМ. Сљедећег дана се, у оквиру исте манифестације, организује "легендарна" грмечка корида. Побједнички бик добије 1.500КМ. Причао сам и прије и послије манифестације са организаторима и схватио сам да се то никада неће моћи промијенити; не док ти и такви воде манифестације. Питао сам организатора зашто се нису пријавили на конкурс Министарства просвјете и културе РС. Они кажу да јесу. Ја провјерим и стварно јесу. Али, у условима конкурса јасно стоји да општина НЕ МОЖЕ кандидовати никакав пројекат. А они из године у годину шаље пројекат са печатом општине и онда пљују по Министарству које им не даје паре.

Citiraj:
Lana Bastašić

Част свакоме, али ја се бојим писаца који не могу или не смију да кажу чији су. Лану познајем и рекао сам јој шта мислим о њеној прози у коме је јебање (не секс) предоминантно. Али, више од свега ми смета та "поза" савременог младог писца који не може да нађе идентитет. Пресеравање.

Citiraj:
Berislav Blagojević

Берислав је добар писац, добро је овладао техником кратке приче и прозних минијатура. Оно што му је остало да учини је да надрасте свој лимит. Ако то не учини, остаће само добро утрениран писац и он то добро зна.

Citiraj:
Radomir D. Mitrić

Као неко ко је говорио и писао о Митрићу неколико пута, ко је био његов пријатељ и исписник, могу рећи да је он био највећа књижевна нада Републике Српске! Без сумње и без остатка! Његова прва пјесничка књига НОСТАЛГИЈА ЗА ПУНОЋОМ је изванредна, представља најсамосвјеснију, најпоетичнију поетску књигу у задњих десетак година у Српској. Сљедеће двије - ОСВЕШЋЕЊЕ и УНУТРАШЊИ ВАВИЛОН - биле су нешто лошије, али не без великих вриједности. Али, онда је Митрић објавио МОРНАРСКИ ТАНГО и када се десило све што се десило он има образа да на порталу БУКЕ изјави, између осталог, и ово:

Citiraj:
Od Banjaluke sam odustao i mislim da više neću tamo držati promocije. Mojim preseljenjem za Kragujevac pobjegao sam od jednoumlja određenog kruga mojih bivših radnih kolega, pobjegao sam od pisaca palanačkog duha, mrzitelja svakog ko izlazi iz njihovih zadatih okvira i za mene je taj period mog života zatvorena stranica kojoj se neću vraćati. Godinama sam čekao pomak napred u kulturnom životu, ali mi je smetalo to što Banjaluka nije mogla da mi da ono što sam tražio, a to je duh kosmopolitizma i vrijednije sadržaje koji bih mogao da kritički preispitam. Dosta tog se komercijalizovalo, od pozorišta do koncertne scene, ili su pak ostala beskrvna književna opijela nalik kakvim zadrugarskim večernjim susretima. U jednom trenutku smučilo mi se sve i odbjegao sam u dobrovoljni egzil.

Одвратна поза, чак и за Митрића.
Он је књигу МОРНАСКИ ТАНГО објавио у Сарајеву, у тамошњој издавачкој кући. Напустио је ћирилицу и пригрлио латиницу. Добро. Екавицу је замијенио ијекавицом. Коначно. Књигу је написао у потпуности - од прве до посљедње странице - на босанском језику. Одвратно! И на то све је дозволио себи пјесме у којима пјева о томе како шета Сарајевом, како посматра "разорени град", како је ово вријеме етницитета умјесто да буде вријеме "синКроницитета". Продао је свој поетски дар за најбаналније дневно-политичко баљезгање сарајевска чаршије. Наравно, у књизи нема ни спомена о Бањалуци или његовом родном Шипову (за који је његов брат дао живот и којем у свакој пјесми посвјећује по једну пјесму). У Бањалуци је критика, наравно, ту књигу срезала, понајмање из идеолошких разлога, јер су те пјесме у највећем броју случајева и заиста потпуно лупетање, калемљење бесмисленог стиха на бесмислени стих. И онда се он "љутнуо" на тај круг критичара, одговарајући им у некаквом покушају сатиричне драме, чији резиме гласи:"Могли сте пити са мном пиња коладе и карати најбоље требе, али овако ћете бити само говна!" Чини ми се да тако и дословно пише у том тексту. И када је пропустио све прилике које су му пружене (поговотово на Филолошком, гдје је био асистент) он је запалио у Крагујевац, да би са дистанце могао да пљује по Бањалуци која му није дала ништа, заборављајући да има и оних који све те његове грешке у корацима добро знају.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]