veverushka je napisao:
nemoguce je izbeci chat na bilo kojoj temi. NEMOGUCE! ne zato sto su ljudi "nedisciplinovani" (kao sto je na ovom forumu to obavezno), vec razmena postova je konverzacija izmedju ljudi, i naravno da se u nekom trenutku skrene sa teme, pogotovo kad je tema vec "izgustirana".
Javila se prava osoba da govori o chatu na forumu...
veverushka je napisao:
naravno nisam za vredjanja, ali najzanimljiviji deo neke teme je zapravo chat, bilo da se chat-uje o temi ili necemu drugom.
mislim da je idealno resenje da se otvori chat zona! to uglavnom i postoji na drugim forumima.
+
BlackHand je napisao:
Ono na šta bi se trebali fokusirati je OSNIVAJE CHATA.
...
1. Obezbjediti chat (po mogućnosti preko istog ovog portala)
Forum NIJE chat.
Forum NIJE chat.
...
...
Forum NIJE chat.
Chat je bio na adresi irc.banjaluka.com, a postoje i drugi protokoli/platforme/chat klijenti za tu vrstu konverzacije i ostale oblike verbalne igrarije...
Ovo je forum. Adresa je
forum.banjaluka.com i ovdje bi trebalo da se vodi razmena misljenja u obliku konstruktivne diskusije, a ne da se svaka tema gusi nepotrebnim offtopicom i spamom...
BlackHand je napisao:
Moji prijedlozi za imenovanje u moderatore su: EiLeen, Frieda, MonaLisa, Talija, azdajica-ny, medi, Vuk Samotnjak.
Zaboravio si da je EiLeen vec bila moderator pod drugim nickom i da je taj status neslavno izgubila? Necemo iznositi razloge u javnost...
Pored nje i Talije, ostali predlozeni su sasvim ok...
Sto se tice kulture polemike na forumu, mozemo mi diskutovati koliko hocemo, ali forum nije obrazovna, niti vaspitna ustanova, da nekog uci kulturi vodjenja opste ili usko-tematske diskusije. Kultura se prvenstveno uci kod kuce i u skoli, a na forumu se samo ispoljava u obliku postova. Nazalost, trenutna kultura polemike pojedinaca na forumu ugrozava iole normalnu diskusiju na vecini tema...
(Htjedoh jos nesto napisati, al' moram ici sad, pa cu kasnije nadodati

)