banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Nov 2025, 16:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9839 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 488, 489, 490, 491, 492
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Nov 2025, 21:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
_зока je napisao:
Jeste postojao ali nije bio u upotrebi jer je od prvog dana imao problema sa podzemnim vodama. Plus na taj poligon nije bio dozvoljen pristup civilma tako da navođenje vojnog igrališta kao plus Boriku nema nikakve veze sa bilo čim.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Mi smo kao djeca imali tamo treninge rukometa. :D

Borik je solidno naselje za BL standarde. Kao i Nova varoš, Rosulje, ...
Generalno u gradu nema modernih naselja koja su pretrpana zgradama, a stara naselja nisu modernizovana.
Pogledajte kakve su zgrade u Boriku i sve će vam se reći.

Jednostavno infrastruktura ne prati kalendar...

Nego, jeste li vidjeli sagu o mostu u Česmi?
Malo nema, malo ima papire...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2025, 21:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Castra je napisao:
_зока je napisao:
Jeste postojao ali nije bio u upotrebi jer je od prvog dana imao problema sa podzemnim vodama. Plus na taj poligon nije bio dozvoljen pristup civilma tako da navođenje vojnog igrališta kao plus Boriku nema nikakve veze sa bilo čim.

To su već ratne ili poratne godine. Do rata je tamo civilima bio zabranjen pristup i nama je bio doživljaj preskočiti ogradu i igrati se tu dok nas ne poganja dežurni oficir. Kakve su se sve bajke pričale o "djeci koju je uhvatio Vojo" i o tome šta su im radili. Jebeš vikinške sage.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2025, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
_зока je napisao:

Dok sam aktivno ganjao fudbal 80-tih, kao član omladinskog pogona, nijednom nismo imali problem sa vojskom oko korištenja velikog fudbalskog terena kod dvorane Borik. Odigrao sam bezbroj utakmica na tom terenu. Normalno smo ulazili i izlazili sa terena. Onomad su i pioniri i juniori a i prvi tim FK Borac obavljali treninge na fudbalskom terenu (koji je bio na lokaciji odprilike gdje se sad gradi crkva) unutar kasarne Mali i Novi Logor kad se pomoćni teren FK Borca toliko devastira da je bilo potrebno neko vrijeme da trava dođe sebi. Ulazilo se normalno na kapiju kasarne koja je bila na kraju zapadne tribine. Ista jeste bila pod ključem ali su ključeve imali u klubu i po potrebi su je otključavali i zaključavali.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 04:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Drugo je to, to du organizovane posjete sportskih klubova. Rekreativno kao civil, samoinicijativno, nisi mogao tamo ući.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 07:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Jbg od '89 se moglo, išao tamo sa drugarima iz razreda pa se glupirali na "tarzankama" i oko bazena propalog. Ranije vjerovatno nije se tek tako moglo.
A Borik ima i ambulantu i sobu 16 u Titaniku zadnjih 10-15 godina...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 07:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ulazio sam ja na vojno kao klinac mnogo puta, ali nas jednom klepila mlada vojska... momci se dobro izajebavali, a nama više nije padalo na pamet da ulazimo tamo :D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 08:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja sam tamo išao tek u novom milenijumu :D

Sad kad skontam, baš mi nedostaju oni borovi i uvijek rado gledam na šumu iznad Česme gdje ih ima…

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 14:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Da ne odemo u širinu, pričam o današnjem vremenu. I iako sam naveo neke stvari u zagradama, opet se pojedinci pecaju i nagone na svoju vodenicu. Nebitno, evo ko ima malo vremena neka istraži ostale 150 000+ gradove po Balkanu, pa neka nađe neko od sličnih naselja po infrastrukturi. Umjesto pranja mozga i medija, često biram google mape i praćenje takvih nekih gluposti, tako da opet napominjem osim Novog Zagreba i Novog Beograda, vrlo je malo naselja koja imaju baš sve na pet minuta od zgrade. Čak kad bi prošili priču mogli bi ići i do fakulteta i sličnih stvari ali eto stajemo ovde. Da ne dodajemo pekare, kafiće i restorane, eto to je kao "narodni dio". Ovo govorim baš o nekom državnom uređenju naselja.

Uporedite recimo ŽFC (za one što će se čuditi nazivu naselje Žute fasadne cigle u Novoj Varoši) sa Borikom (ili nekim manjim cjelinama u istom). Ili uporedite tamo naselje oko Bugarske sa Borikom itd. Mejdan da ne pričam, Mejdan je bukvalno geto na 5 minuta od centra grada. Kada zađeš u one mračne vilajete ne bude ti dobro. Da ne pričamo o svima dobro poznatoj mejdanskoj raji. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
_зока je napisao:
Castra je napisao:
_зока je napisao:

To su već ratne ili poratne godine. Do rata je tamo civilima bio zabranjen pristup i nama je bio doživljaj preskočiti ogradu i igrati se tu dok nas ne poganja dežurni oficir. Kakve su se sve bajke pričale o "djeci koju je uhvatio Vojo" i o tome šta su im radili. Jebeš vikinške sage.

Od to vojno se grad najvise ogrijesio. Tolike pare su spicili u aqvanu, a mogli su renovirati ono sve i napraviti pravi stvar. Naravno, malo i modernizovati za nase uslove, ali sablon da bude manje vise isti. Kad se sjetim, neka srecnija vremena..

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Poslije ovog u Tuzli i stradanja ovih starih ljudi sigurno ce krenut obojena revolucija kao poslije N.Sada sada u BiH ako ne onda bar u Federaciji.
Trazit ce se odgovornost i protestni masovni mitinzi podrska penzionera iz regije i...?

Treba se ucit na tudjim greskama, sretni smo sto je kod nas to stanje "puno bolje" i sto su stari ljudi sigurni....!!!
Esh gdje mi zivimo sramota ...mislim ostarijele i onemocane bolje bi bilo izbacit na ulicu ili ostavljat po samcevima kraj puta neka umiru od gladi i studeni nego ih zive spaljivat...!
A sto rece onaj cuti moze i gore...!!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Нормално да неће кренути ништа. Није ни послије Јабланице. У овом тамном вилајету живе најпећинскији људи Балкана, с изузетком Шиптара ваљда. Једино је Драгичевић показао скротума за своје дијете.

А пожар се деси, али најнепокретније ставити на 7. спрат?!

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2025, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Veći je tamo problem što Izraelci igraju u Sarajevu.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 12:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Choban je napisao:
Vidiš iz tog teksta da su oko 14. avgusta počeli da rade, pa jedno 200-ak metara, i trebalo im mjesec dana.
Gdje su skinuli sloj asfalta i bukvalno napustili ulicu mjesec dana. Za posao od nekoliko dana.

_зока je napisao:
Opet, kakvo je ruglo u pitanju?

Evo, i Stanivuković se žali
https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... OTO/929876

Prvo je pustio izvođača da ne radi ništa mjesec dana, pa onda da razguli izvođač i ostavi... Ono što je ostavio.

Pa ko je izabrao izvođača? Grad ili stanari.
Stanivukovićeva krivica.
Evo skidaju od jutros asfalt ponovo :D

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Brale001 je napisao:
Poslije ovog u Tuzli i stradanja ovih starih ljudi sigurno ce krenut obojena revolucija kao poslije N.Sada sada u BiH ako ne onda bar u Federaciji.
Trazit ce se odgovornost i protestni masovni mitinzi podrska penzionera iz regije i...?

Treba se ucit na tudjim greskama, sretni smo sto je kod nas to stanje "puno bolje" i sto su stari ljudi sigurni....!!!
Esh gdje mi zivimo sramota ...mislim ostarijele i onemocane bolje bi bilo izbacit na ulicu ili ostavljat po samcevima kraj puta neka umiru od gladi i studeni nego ih zive spaljivat...!
A sto rece onaj cuti moze i gore...!!!

Hoce kurac, eno danas protestuju zato sto ce Hapoel igrati u Zetri, a to sto ljudi gore u njihovoj drzavi izgleda nikog ne zanima.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 13:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Otvoris danas portale Klixa i Avaza, nigdje vijesti o pozaru. A jos 15 ljudi je kriticno.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 14:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Pa naravno. Ali zato 0/24 prate u srbiji sta se desava... pozar, ona nesreca u jablanici... nista, ne loze se ni 2% kao na ono u srbiji.
Paranoja.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Nista tu nije neocekivano i neobicno u rodovsko-plemeskom drustvu koje je prisutno na ovim prostorima gdje realno ne djeluje zakon i ne postoji nikakvo pravo.

Surovo je i bijedno ali stvarnost je takva ne mozes ocekivat i poslije ovakvih tragicnih dogadjaja bilo kakav moralni i humanisticki istup i reakciju jer pleme poznaje samo homogenizaciju i dozivljava druge uvijek kao prijetnju i strah za sebe i svoje.
Pojmovi morala, etike, humanosti koji bi pokrenuli osjecaj odgovornosti a de ne kazemo postovanje zakona koje bi monentalno trebalo u akciju da kazni uzrocnike ovakvih tragedija.... to je u domenu brace Grim!!
Ali ili Medjutim.
Ne podsmijevati se i ne izrugivati se samo drugima.

Svuda je sa plemenskim plebesom koji je utoren, obezglavljen i bezidejan tako.
Bilo kakav individualni, grupni otklon i istupanje, kritika bjede, frapantne neljudskosti i arhaicnog rodovskog stanja se satire od plemeski vodja i cuvara homogeniziranog uma.
Naravno mase nisu bez osjecanja, nisu bez osjecaj i osvijescenost. Osvijescenost postoji vrlo i jako....ali koja!!
Osvijescenost nacionalna ili etnicak ali ne ljudska i humanisticka. Valjda do toga nismo jos stigli.

Ukratko sto sam thio reci kad vidim sve okolo pa i ovo u Tuzli.
Nije dovoljno voditi porijeklo od majamuna treba postati i covjek.
Brale.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
vlakanje je napisao:
Pa naravno. Ali zato 0/24 prate u srbiji sta se desava... pozar, ona nesreca u jablanici... nista, ne loze se ni 2% kao na ono u srbiji.
Paranoja.

To je skretanje pažnje. Dodik, dešavanja u Srbiji... i dobro im ide...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2025, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Naravno da im ide dobro, vazda bilo lakše baviti se tuđim problemima, nego vlastitim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9839 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 488, 489, 490, 491, 492

Sva vremena su u UTC [ DST ]