Кратка претпразнична шетња центром Бање Луке. Фотографије су из оне седмице прије него што ће пасти снијег.
Чини ми се да је до тога чак био прилично сув период за тај дио године, тако да је ово редовно стање током јесени/зиме. Сад након снијега изгледа још горе. Имам осјећај да град изгледа све лошије.
Почињем од раскрснице Олимпијских побједника и 1.КК. Оно ново проширење које су направили након саобраћајне револуције© је претворено у блато. Аутомобили константно прелазе преко њега (да би дошли до оног дивљег паркинга код Бугарске) и праве/разносе блато. Наравно, нико ништа не ради по том питању. Или асфалтирајте или поставите препреке да аутомобили не могу ту пролазити.
Прелазе преко да би дошли до овог ''паркинга'':
Слика може бити из било којег дијела града. Лишће се никад слабије није чистило па се током јесени свугдје претварало у блатњаву масу.
Идемо даље кроз 1.КК. Дивљање са аутомобилима и паркирање гдје год ко хоће је константа свугдје у граду. Пјешацима онемогућено кретање, о инвалидима да не говорим.
Свако јутро гледам како доставни комби за Житопеку, некад и Моцартбет, прелази преко, уништава плоче и разноси блато. Цијеним да су дрвећа уклоњена управо да би они имали тај луксуз. Надреално да је могуће усликати овако нешто преко пута Банског двора.
Иста сцена преко пута Градске управе.
^^Је ли могуће да идиоти из ГУ (почевши од дегенерика-градоначелника) не виде ову бруку и срамоту сваки дан кад долазе/одлазе са посла и да никоме није пало на памет да ово среди. Мјесец дана им је извирала вода код оног пјешачког код хотела Босна.
Не обнављају се оштећене плоче.
Исто стање у парку Петар Кочић, испред сада главног стајалишта градског превоза.
Контејнери на Бул. цара Душана...
Град изгледа запуштено, прљаво и распаднуто. Све ово сам сликао у 5 минута хода у центру, могао бих у било којем дијелу града правити овакве фотографије.