banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Okt 2024, 18:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 410  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2024, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
_зока je napisao:
Centralno spomen obilježje se radi pod pokroviteljstvom Grada, Vlade i Predsjednika RS.
Fontana u parku je mogla biti želja samo ljudi koji su živili u okolini samog parka Petra Kočića i babe ih dovodile tu u šetnju jer je do renoviranja parka taj par bio totalno neinteresantan bilo kome drugom. Ostatak Banjalučaka je bolila kita za njom. Plus ona nakarada koju su napravili samo liči na fontanu iz Parka PK.
Školu u Adi, "prvu nakon rata" je finansirala Srbija. Ako ćemo iste aršine korisititi onda se ta škola ne računa.
Kuća Milanovića je tek poseban kiks, uloženo je parsto hiljada maraka u renoviranje objekta lije vlasništvo je upitno. Dajak pristanište je bilo i prije osam godina. Besplatan parking za Srbijance, ekstra al ja bih bio sretniji da ima parkinga i za nas domaće, makar se i plaćao.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Zoka stari, tebi da je čovjek napravio prvi svemirski brod u istoriji BL, RS i BiH, ti bi rekao a boli ljude kita za svemirski brod, što nije napravio avion. A kada bi napravio avion ti bi reko, avion je karina, bolje da su to uložili u svemirski brod. I tako u krug i tako u nedogled. Pa ti banuj koliko hoćeš, ali prvo razmisli kakav ti je način razmišljanja.

Čuj Kuća Milanovića poseban kiks. U državi koju ti vodi seljačina kojem je kultura "jebom ti mater trebalob se zapjevat na Manjači" i koji psuje, proziva, vrijeđa i napada i pravi ruglo od (ne)narodne skupštine i koliko još primjera anti kulture, tebi je kiks prvi čovjek u gradu koji je odlučio makar pokušati uraditi nešto za kulturu i praviti tendenciju da se nešto kulturološki uradi u ovom gradu.

E ne treba se onda čuditi što nam je tako kako jeste. Ova vlast i to što vladaju ovako bahato i bezobzirno i lopovski jeste i uvijek će biti ogledalo ovog napaćenog društva.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Kultura je okačiti staru automobilsku gumu na ćirilično slovo u novom parku . . .

Kako ti sereš kru te.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
A kad se ta ista guma Sava postavi na igralisye u Svedskoj onda je to cool vjerujem?

Prestanite mračiti, eto Laktasi pa neka se razvijaju pi Milinom ukusu...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

baki je napisao:
A kad se ta ista guma Sava postavi na igralisye u Svedskoj onda je to cool vjerujem?

Nije.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 12:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Evo krenuli radovi na Palasu. Cijenim da će trajati jedno 7 - 10 dana :D

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Samo da ne bude na kraju "rupa" br. dva, kao kod uprave za indirektno, ili da stane gradnja nakon par etaža i tako bude stajalo godinama, poput objekta koji je tu srušen.
Pa na kraju nikne "stambeno-poslovni" objekat.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 15:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Rocker je napisao:
Kultura je okačiti staru automobilsku gumu na ćirilično slovo u novom parku . . .

Kako ti sereš kru te.

Čisti primjer whataboutism-a.

Kao odgovor da je urađeno više za kulturu i o generalnom ponašanju predsjednika - a šta ćemo sa gumom?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 15:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Prošao sam danas 2x pored ćiriličnog parka i ono se meni ne sviđa.
I malo mi je licemjerna izjava koordinatora projekta kako je "jedna donedavno zapuštena zelena površina pretvorena u predivnu zelenu oazu".
Kao prvo - nije bila zapuštena, a i ako jeste - ko ju je zapustio?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Vožd će za 4 godine mandata (ako ne zaglavi šmitovu robiju) i svog ćeifa potrošiti jedan godišnji budžet Banjaluke. Koliko je to vrtića, parkića, asfalta, kanalizacione i vodovodne mreže..

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 16:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta je to Grad uradio za kulturu konkretno? Kod nas kultura preživljava samo zahvaljujući sebi, ni Grad, a ni Republika se ne pretržu brinući o njoj.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 17:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
<Enter_name> je napisao:
Prošao sam danas 2x pored ćiriličnog parka i ono se meni ne sviđa.
I malo mi je licemjerna izjava koordinatora projekta kako je "jedna donedavno zapuštena zelena površina pretvorena u predivnu zelenu oazu".
Kao prvo - nije bila zapuštena, a i ako jeste - ko ju je zapustio?
Meni se svidja, klinci odusevljeni. Taj park mi je bio samo precica do igralista u Boriku recimo, sad ce se tu vise zadrzavati djeca.

Odgovor za postove iznad, kultura je fleksom isjeci sprave na vjezbalistu.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Kultura je naplatiti to slovo 3000KM.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lemi_93 je napisao:
Čisti primjer whataboutism-a.

Znaš li još koju stranu riječ iz NVO vokabulara ? Možeš li izgovoriti "redeminijaturizacija" ?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Овај парк код Делте изгледа баш добро, сад не знам каква је ситуација уживо.
Простора има да се свашта још нешто уради у наредном периоду, али за изборе довољно и ово.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 18:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Par kod Delte je super stvar. Ono što je meni glupo je što se otvaraju "prve faze" objekata. Jebemu gori li pod nogama pa da se mora napola završeno otvarati?
Kupusište je bilo neiskorišteno, barem danju. Ako ovo dovede do toga da se broj korisnima parka poveća podržavam. Možda će i Draško naučiti ćirilicu sad
@skypostman
Jok, to je primitivizam. Zato sve treba kamerama osigurati i kažnjavati na najponižavajući način, tipa 100 sati rada na crpljenju septičkih jama uz punu medijsku podršku.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Danas-veceras sa klincima odem do ćiriličnog parka i ono kao u košnici, djece roditelja...

Skontam i onog kosarkasa sto je polomio onaj kisobran slovo, jos jedan dokaz da iver ne pada daleko od klade. Njegov malenac glavni kabadahija,tjera djecu,prijeti, govori kako je to njegovo i njegovog tate itd...

Da li je lijepo ili nije ne znam, da se djeca igraju i uzivaju u to sam se uvjerio...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Objektivno, mnogo toga što je Draško izgurao je bilo prijeko potrebno, ako se pogleda koliko naroda šeta, sjedi i igra se po tim parkovima i stazama.
Npr, staza uz Vrbas je pretrpana svaki ubogi dan, za 90% više šetača nego prošle godine, a u odnosu na vrijeme prije uređenja plaže teško za uporediti.

Plaža kod zelenog, igralište u pijesku - pun pogodak.
Itd itd.

Ali, da je stara guma seljakljuk - jeste.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Rocker je napisao:
Objektivno, mnogo toga što je Draško izgurao je bilo prijeko potrebno, ako se pogleda koliko naroda šeta, sjedi i igra se po tim parkovima i stazama.
Npr, staza uz Vrbas je pretrpana svaki ubogi dan, za 90% više šetača nego prošle godine, a u odnosu na vrijeme prije uređenja plaže teško za uporediti.

Plaža kod zelenog, igralište u pijesku - pun pogodak.
Itd itd.

Ali, da je stara guma seljakljuk - jeste.

Сагласан. Радост је видјети онолико дјеце да уживају тамо у игри. Баш пун погодак, мада мислим да намјена није била превасходно за дјецу (одбојкашко игралиште) али клинци дошли и рекли, ко вас шиша.
Само ако то зрно пјеска код Драшка кошта као и код СНСД, нисмо пуно направили. Исто се односи и на рупе за стубове и на остале капиталне пројекте...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 19:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Po meni je Draško uradio puno više nego što sam očekivao, s obzirom na nepostojanje skupštinske većine i sve blokade. Iskreno ja sam mislio da od toga nema ništa kad je izabran. Moglo je puno bolje i više ali i ovo je iznenađenje. Ima puno pozitivnih stvari ali i negativnih.

Recimo ovaj kružni kod kampusa. Kružni tok je dobra stvar ali dinamika radova nije nikako. Razumijem sve blokade i odgađanje radova, ali evo sada kada nema blokada to se radi vrlo vrlo sporo i ne vidi se kraj radova. Pa svaki put kad prođem tuda radi ne više od 5 radnika. I to je maksimum. Pa zar nisu mogli pritisnuti izvođača radova da se to ubrza. Shvatam da se mora raditi po nekom redoslijedu, ali recimo postavljanje onih ivičnjaka bi moglo ići 3x brže da je tu 3x više radnika. Ne znam ko je izvođač ali nema kapacitet za to očito.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 22:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Po meni je centralno spomen obilježje konceptualno potpuno promašeno jer si u relativno mal prostor omeđen zgradama i drvećem nagurao gomilu visokih stubova koje su se zatvorili sami sebe i zatvorili taj prostor oko sebe

Primer Gdje se na svega dulum i po površine ako ne računamo fontanu i veliki Plato iza napravilo veoma efektivno rješenje klasično i impozantno imamo u Beču dakle ovaj spomenik je na oko 1.500 m kvadratnih

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 410  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]