ElPadrino je napisao:
Rocker je napisao:
Vidikovac je ok, zgodna stvar i vjerovatno ce motivisati vise banjalucana da prosetaju guzice do gore.
Da se mene pita, bus bi vozio SAMO do rampe, nikako ta smrdljiva cudovista pustti gore stazom
Malom pedercicu treba odati priznanje da ke bar te neke trivijalno proste i jeftine srvari izgurao i ostavio banjalucanima.
Mislim da bi ipak toj manjini tipa penzioneri, invalidi i slično, trebalo pustiti taj Banj Bus ali tipa da vozi svako 2 sata i to možda vikendom.
Vezano za ovo drugo, pazi, prvo te stvari nisu ni jeftine, a drugo nisu ni trivijalne. Jer trivijalne možda jesu, kada gledaš 2024 godinu, ali kad imaš informaciju da 20 - DVADESET godina niko nije JEDNU MARKU uložio u tu obalu Vrbasa, onda je šetalište, uređena plaža, dajak pristanište, (donekle) uređena Vrućica sve samo ne trivijalno. Kad se ovako poslože stvari ja bih rekao i herojski.
I opet se vraćamo na negativu, evo gore kaže čovjek preserans na Sokolskom. Na Partizanu nekad nije bilo krštenih golova, bilo je betonsko igralište sa onim izbočinama, a o tribinama i ostalom da ne pričam.
Danas ja odem fino u 9 naveče, ponesem mrežicu i rekete i razigram stonog tenisa. To prije nisam mogao, što se mene tiče taj Sokolski je onda već pun pogodak.
Evo ti još malo negative:
Spomenik poginulim borcima na Krašovom parkingu.
Tražimo odgovore ali ih ne dobijamo.
1.Zašto se krije broj poginulih boraca i neće javno da se objavi?
2.Zašto 69 stubova, po jednom zbog 69 brigada koje su obitavale u VRS što je netačan podatak. Postojalo je više od 69 brigada.
3. I jedan apsurd koji meni izuzetno smeta, navodno je svaka brigada trebala dobiti po jedan stub ali šta je sa samostalnim bataljonima onim jurišnim koji su imali strahovite gubitke. Za njih nema mjesta na stubu a navešću ti samo jedan primjer moj bataljon koji je probio koridor i spojio se sa bataljonom iz 2.posavske brigade VRS, bio je na Kostrešu, Bijelom brdu, Brodu, Brčkom, Jajcu, Bihaću, Drvaru. Majevici, RSK .... tačnije nema mjesta od RSK do Zvornika gdje bataljon nije bio..... imao je više poginulih i ranjenih nego sve 4 lake banjalučke brigade. I za njega nema mjesta na spomeniku, nema mjesta za Vukove sa Vučijaka, nema mjesta za SJ Peša, ili Pantere, Mandine ..... za nas tu nema mjesta. Pitam Gradonačelnika i njegov tim kao i one ministre.
То знате ви који сте ратовали, а он нас млађих они којима је било стало па смо упијали те снимке из рата, приче и слично. Ови старији незванични дистрибутери цигара и осталих потрепштина у тешким временима, или млађи пропали студенти и менаџери менаџерисања са приватних факултета, њих у принципу боли она ствар и за Вељка, и Маузера и остале, ако су икад и чули за њих, па онда дају својим "савјетницима" позапошљаваним преко тога "ко је чији", да се то отаља, да се послика и онда само да коначно испадне из руку, до следећих избора.
Сад како Европа и свијет генерално добрим дијелом иде удесно, тј. дијели се, ваљало би у Бањалуци направити један централни музеј одбрамбено-отаџбинског рата, са све мултимедијалним садржајима, како већ иде то за туристе. На улазу у природној величини она култна слика са моста у Дервенти. Рецимо... чак можда и реплика са фигурама, кад већ имају реплике једрењака по свијету... Бањалука је и овако постала поприлично популарније код туриста посљедњих година, а ово би сигурно привукло додатну масу људи. И помогло нам да мијењамо слику о рату и Србима. Мада, видим да се 2020. спомињао Музеј на Палама, али остало је на предизборном камену темељцу.