banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 18:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Glamocki Lobi
PostPoslato: 03 Nov 2009, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Shabban je napisao:
Hm, i ja sam negdje cuo za tu pricu a cinjenica je da dosta profesora i nastvanika koju predaju u skolama sto osnovnim sto srednjim je iz Glamoca......to sam isto negdje procitao ali jako davno (cini mi se da je u Glasu bio tekst)

e kod nas konjicani i nevesinjci.
pa kad nastavnica sa dna stepenica drekne SALAZI OZGAR! ili u koji razred ti IĐE sestra? :confused2:
ima ih kamara...
davno je jedna mostrska "lujka" zvana Greta rekla: "e gdje nece puknut brana u jablanici!" (da se ocisti mostar od onih sto u neretvi ne znaju plivat)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
078Informacije je napisao:
jellyfish je napisao:
Da, primjecujem da skoro svi Glamocani imaju neke dobre poslove i da su zaposleni u drzavnim firmama sa dobrim platama iako im nivo obrazovanja cesto ne odgovara radnom mjestu. Da li je sve slucajnost ili... prije bi se reklo da je kao i u drugim porama naseg drustva a to su veze i novac. Ocigledno su se ljudi ubacili u prave strukture i sad pomazu rodjacima i poznanicima sto je izazvalo pravu lavinu jer kod nas je takav mentalitet da samo veze rade. Kako bilo, njima je dobro, a neduzni opet nastradali kao i obicno. Ali takva je ova zemlja RS ili Bih kako ko hoce, bolje reci bivsa Yu, takav nam je mentalitet da se ne gleda sposobnost i znanje nego veze i pare. Tako je na zalost ovdje oduvjek bilo i uvijek ce biti i nikad se nece nista promijeniti, ko moze nek bjezi, ko ne moze nek trpi, ne znam sta drugo da kazem.

Tvoja sposobnost da zapažaš i objašnjavaš strukturu pomoću činjenica jednaka je promrzlom nakupcu koji vara narod na vaganju povrća.
Idiotski je razmišljati da bi bilo ko danas u ova vremena u ozbiljnu firmu, u kojoj su primanja iznad prosjeka i redovna, primao nekoga po geografskim kriterijumima. Prošlo je vrijeme brozovog socializma.

Niko nije rekao da se odredjuje prema geografskim kriterijumima nego po poznanstvu i vezama kojih, cinjenica je, imaju najvise ljudi iz Glamoca.

Citiraj:
Nemojte nikada pitati koja je moja korist od društva, nego ptajte sebe koju društvo korist ima od mene?!

Drustvo je imalo dosta koristi i od mene i od drugih i jos uvijek ima. U ratu su ljudi isli ginuti za "drustvo" i proveli nekoliko godina po rovovima i nisu dobili nista.
A i danas. Svaki covjek od svega sta kupi daje 17% drustvu. kad jedem hljeb za dorucak dajem 17% drustvu, kad zovem telefonom dajem 17% drustvu, kad se vozim autom dajem 17% plus jos deset poreza na benzin i ostalo, kad upalim televizor dajem 17 posto potrosene struje drustvu. itd. I jos 50 drugih poreza. I tako svako. Samo za razliku od svakoga, neko dobije od drustva nazad stostruko od onog sta je ulozio a neko ne dobije nista.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 13:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2009, 23:05
Nemogu ni jednu vašu sugestiju da prihvatim.
Pominjete stopu poreza i javne prihode, a to nije tačno.
Zadužiti sredinu u kojoj živiš znači organizovati sebe na način koji donosi društvenu korist čitavoj zajednici.
Nema nikakve veze sa tvojim razmišljanjem.
Samo, geografski kriterijum je primjenjen na ovu temu tako da sam ja u startu razložio uslove koji danas vladaju na tržištu rada. Pragmatična rješenja u svrhu privređivanja, koja dolaze iz zapadnih kultura, jedini su ispravan oblik rukovođenja prilikom odabira radne snage. Radna snaga može biti umna i fizička, odnosno svaka po sebi zahtjeva određenu kvalifikaciju u smislu poznavanja discipline rada.
Nije dovoljno živjeti u gradu i misliti da poznaješ sredinu. Treba učiti, učiti i samo učiti u svrhu intelektualnog usavršavanja na polju poznavanja prirode i društva. Odnosi između ove dvije discipline određuju način na koji sebe organizuje bilo koje lice sa potrebom da živi u jednoj ili obe dimenzije. Evo gledaj kako grad raste i kako se mjenjaju slike sredine u kojoj živiš. Bolje da kreneš u život sa optimističkim metodama upoznavanja i povjerenja među ljudima nego da se ljutiš na vještice i vile koje progone poluobrazovane likove što nemaju drugog posla nego da kukaju na ljude koji od sebe žele nešto da naprave. Rikati kao mladi bik na peravu, kolutati očima i drmati ušima kao koza pored Novog Bečeja nije život nego apstrakcija na nedovoljnu količinu elana u tjelu palanačke ljenčine-omladinca starijih godina što čeka novog Titu da mu da pogače u usta. Definiši sebe i pokušaj jedan dan stvoriti-uraditi ili urediti nešto što traje duže od pljeskavice.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ne mogu vjerovati da jos ljudi to spominju i da im to smeta.
Neko je spomenuo da su i prije Glamocana dosle druge izbjeglice i da niko nije imao nista protiv njih,sto nije istina,jer su i prije govorili kako su izbjeglice dobile sve( cak i u mojoj familiji je bilo takvih izjava i to u mom prisustvu,a i sam sam morao promijeniti mjesto boravka, kako li su tek pricali kada ja nisam bio tu :roll: ).
Ne znam samo sta su to sve izbjeglice dobile?
A to da su Glamocani dobili radna mjesta nije nikakvo cudo,jer ih ima mnogo visokokvalifikovanih(ne kazem da nisu i oni drugi upali) .
Primjer mog rodjaka , rodjenog Banjalucanina koji je zavrsio samo zanat i zali se na Glamocane koji imaju bolji posao od njega, a njemu niko nije kriv sto je bio lijen i nije isao dalje u skolu.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 23:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Ja stvarno ne znam, sta cete slijedece izmisliti, Laktaski lobi?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
laoce je napisao:
Ne mogu vjerovati da jos ljudi to spominju i da im to smeta.
Neko je spomenuo da su i prije Glamocana dosle druge izbjeglice i da niko nije imao nista protiv njih,sto nije istina,jer su i prije govorili kako su izbjeglice dobile sve( cak i u mojoj familiji je bilo takvih izjava i to u mom prisustvu,a i sam sam morao promijeniti mjesto boravka, kako li su tek pricali kada ja nisam bio tu :roll: ).
Ne znam samo sta su to sve izbjeglice dobile?

Dobile su da moroni koji nisu osjetili rat seru po njima.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Jel se ista promjenilo?

Mozemo li ove ljude nazvati banjaluckim jevrejima?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 06:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
zidarR je napisao:
Ja stvarno ne znam, sta cete slijedece izmisliti, Laktaski lobi?

U međuvremenu i to su izmislili :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 07:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
O majko mila teme i zla :D. U medjuvremenu su se pojavili pored laktaskog i mrkonjicki lobi i srbacki lobi i lobi iz Kokos Varosi, a glamocki lobi otisao u Bec :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 07:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
cicak je napisao:
pa kad nastavnica sa dna stepenica drekne SALAZI OZGAR! ili u koji razred ti IĐE sestra? :confused2:

Ne govore Nevesinjci ovako milion posto! Za Konjic ne znam.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
I ja mislim da je pobrkala malo, ovako se govori zapadno od Mostara.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ljudi ko ljudi, najjaci su mi oni iz boonovica sto im kisne gloova, a sunce ti poljubim. Ili kad neka nana krene pa sve sa o, takvog seljakluka nema nigdje :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
A.J.V.A.R. je napisao:
O majko mila teme i zla :D. U medjuvremenu su se pojavili pored laktaskog i mrkonjicki lobi i srbacki lobi i lobi iz Kokos Varosi, a glamocki lobi otisao u Bec :D.

To mi radi. :lol: :lol: :lol:

Srbacki lobi. :thumbright: :salute:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Talija je napisao:
cicak je napisao:

znam da ovo "iđe" govore ovi iz posušja, i tih krajeva... a psuju gospu isusovu, i krv gospe isusove :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
davorr3 je napisao:
Talija je napisao:
cicak je napisao:

znam da ovo "iđe" govore ovi iz posušja, i tih krajeva... a psuju gospu isusovu, i krv gospe isusove :)

Nije samo tamo. Već su se spustili u Mostar ti što "iđu".

Ko je izvukao temu iz 2005? :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]