banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 10:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2014, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Vlada odbija stand by aranžman sa MMF-om!? (MMF tražio novi Zakon o radu i smanjenje plata administraciji)
Citiraj:
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija smatra da neće biti aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, jer uslovi koje postavlja ta međunarodna finansijska institucija nisu realni i stvarni...

On je podsjetio da su planirana budžetska sredstva od MMF-a od 66 miliona KM i da će, ako ne bude aranžmana sa MMF-om, ta sredstva biti tražena od finansijskih institucija.

http://www.capital.ba/tegeltija-uslovi- ... su-realni/

Znači, da bi održali povećanje plata, moraće ići na kredite i kod komercijalnih banaka. Ko je pomenuo banke? :iconbiggrin:
Drugim riječima, ide se na povećanje po svaku cijenu, čak i ako se radi o kreditima koji imaju veće kamate.
Iako nisam ljubitelj MMF-a, mislim da su iz ove organizacije bili u pravu, bar što se tiče nekih zahtjeva i da su uočili nešto što vlade na svim nivoima ne žele da priznaju... a sve kredite će neko morati vratiti.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2014, 06:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
bitno je muriji povecati plate pred izbore a kad prodju izbori i kad se zalijece masnice sa opozicionih skupova onda ce da padne rezanje plata i kucanje na vrata mmfa sa vazelinom u lijevoj i slagom u desnoj

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2014, 10:23 
Tako nekako ce biti..

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2014, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Najveci problem nisu samo samjenje plata vec Zakon o radu koji predvidja i nove odredjene pogodnosti za poslodavce a na stetu radnika. Pa se i danas Ranka raspistoljila kao na Divljem zapadu, mada ja neke od uslova smatram i ok, ukoliko poslodavci ispostuju svoje obaveze.
Taj famozni takon o radu namece se i u zemljama okruzenja, gdje je poseban revolt nezadovoljnih radnika prije par dana bio izrazen u HR a mogao se pratiti u njihovim medijima.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2014, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
MMF. Vec vidjeno.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2014, 01:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Choban je napisao:
Vlada odbija stand by aranžman sa MMF-om!? (MMF tražio novi Zakon o radu i smanjenje plata administraciji)
Citiraj:
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija smatra da neće biti aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, jer uslovi koje postavlja ta međunarodna finansijska institucija nisu realni i stvarni...

On je podsjetio da su planirana budžetska sredstva od MMF-a od 66 miliona KM i da će, ako ne bude aranžmana sa MMF-om, ta sredstva biti tražena od finansijskih institucija.

http://www.capital.ba/tegeltija-uslovi- ... su-realni/

Znači, da bi održali povećanje plata, moraće ići na kredite i kod komercijalnih banaka. Ko je pomenuo banke? :iconbiggrin:
Drugim riječima, ide se na povećanje po svaku cijenu, čak i ako se radi o kreditima koji imaju veće kamate.
Iako nisam ljubitelj MMF-a, mislim da su iz ove organizacije bili u pravu, bar što se tiče nekih zahtjeva i da su uočili nešto što vlade na svim nivoima ne žele da priznaju... a sve kredite će neko morati vratiti.

Znači, ovaj put neće smanjivati primanja RVI i porodicama poginulih boraca. :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]