banjalukaforum.com
https://banjalukaforum.com/

Excel programiranje
https://banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=26&t=67403
Stranica 3 od 4

Autoru:  StigoStriko [ 06 Okt 2018, 19:46 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Mozda je bijela boja linije pa se ne vidi.

Autoru:  danijell [ 06 Okt 2018, 19:49 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

On the Page Layout tab, in the Sheet Options group, select the Print check box under Gridlines.

Autoru:  Whotanoob [ 06 Okt 2018, 20:28 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Proubaću u ponediljak.

Autoru:  Milan [ 04 Avg 2019, 07:10 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Prije nego odem guglati da pitam ovdje.

Postoji li ikakva sansa da celije u excelu mogu ucitati podatke iz mysql baze podataka?

ili moze li se napraviti da odradim copy/paste sa sajta tj da sam napravim nekakvu tabelu na praznoj html/php stranici sa koje cu odraditi copy/paste u excel?

pretpostavljam da ovo drugo moze bez vecih problema, ali me interesuje da li je to neko radio u praksi

Autoru:  motozeljo [ 04 Avg 2019, 07:14 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Djs ekspertu za servere, pa jel moguce da tebi jedna tabelica u Excelu pravi problem....

Elem ides li na pijacu danas Mica....da te potrazim?

Autoru:  Milan [ 04 Avg 2019, 07:21 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Ne idem Zeljo...mislio sam otici, ali tetiva mi struze nenormalno...

Dogovoricemo neko okupljanje koji dan, trebam one tracare zovnuti pa da sjednemo negdje kao ljudi...meni je svakakvo prebucno danas za sjediti sa nekim na pijaci...

Autoru:  motozeljo [ 04 Avg 2019, 07:30 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Koja tetiva ...na ruci il nozi?

Autoru:  Milan [ 04 Avg 2019, 09:04 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

na nozi...

Autoru:  Sehxor [ 04 Avg 2019, 15:20 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Milan je napisao:
Prije nego odem guglati da pitam ovdje.

Postoji li ikakva sansa da celije u excelu mogu ucitati podatke iz mysql baze podataka?

ili moze li se napraviti da odradim copy/paste sa sajta tj da sam napravim nekakvu tabelu na praznoj html/php stranici sa koje cu odraditi copy/paste u excel?

pretpostavljam da ovo drugo moze bez vecih problema, ali me interesuje da li je to neko radio u praksi


Mozes napisati SQL query da ti ispise podatke ili preko nekog adaptera u CSV i onda otvoriti preko excel-a i snimiti kao xls, pa onda dalje klasicni excel.

Edit: Procitaj i ovo https://dev.mysql.com/doc/mysql-for-exc ... mport.html, sjetio sam se da moze iz direkt i dump-a.

Autoru:  Milan [ 04 Avg 2019, 16:13 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

hvala, procunjacu sutra na poslu pa probati nesto napraviti

Autoru:  Archangel [ 12 Avg 2019, 19:19 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Imas nekoliko opcija, jedna od njih je i link koji je Sexhor stavio.. Znaci Data>Import>MySQL Database... Takodje mozes koristiti i VBA i napraviti ODBC konekciju pa odraditi SQL Passthrough... Iskreno, nisam 100% siguran, ali mislim da je druga opcija brza (a mozda je u stvari isti princip)... Rijetko kad sam radio opciju 1, a dvicu sam radio nekoliko puta...

Autoru:  Milan [ 30 Avg 2019, 11:28 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

selektujem celije koje mi trebaju, odem na "format cells", izaberem broj i jednu decimalu, a ono i dalje pokazuje vise decimala (0.900 ili 6.55 i slicno).

Zna li neko do cega je?

Edit, rijesio ovo tako sto sam konvertovao brojeve u text pa onda opet vratio u brojeve...





Takodje rucno uneseni brojevi (neki od njih) imaju hrpu decimala...npr 8.8 stoji u celiji, a tamo gdje se unosi formula tj. gdje se vidi kompletan broj stoji 8.80208333333334, do cega bi to moglo biti?

Autoru:  kutak [ 07 Sep 2019, 17:08 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Može li mi neko pomoći?

U jednoj koloni imam brojeve, sa dvije decimale. U drugoj hoću da imam neki random broj u nekom opsegu (to znam namjestiti) koji dijelim sa brojem iz prve kolone.
Ali, kako da izbjegnem ispisivanje greške Div/0? Znači, rezultat mi ne treba ako imam prazno polje u prvoj koloni.

Autoru:  Whotanoob [ 07 Sep 2019, 17:13 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Probaj preko if.

Autoru:  kutak [ 07 Sep 2019, 17:16 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Pretpostavljam da je logički uslov, ali ne znam kako. Hvala.

Autoru:  wizzy_bl [ 07 Sep 2019, 17:35 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

kutak je napisao:
Pretpostavljam da je logički uslov, ali ne znam kako. Hvala.
probaj ovoSlika

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Autoru:  kutak [ 07 Sep 2019, 17:52 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

=IFERROR((RANDBETWEEN(239,01;242,47))/G15, "")

Ovo je primjer, ali mi izbacuje grešku u formuli.
Može li random imati decimale?

Autoru:  kutak [ 07 Sep 2019, 18:02 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Uradila!

Hvala mnogo!

Evo formule: =IFERROR(RAND()*3+239/G15; " ")

Autoru:  Whotanoob [ 07 Sep 2019, 18:07 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

I wizzy može po kile janjetine.

Autoru:  wizzy_bl [ 11 Sep 2019, 17:45 ]
Tema posta:  Re: Excel programiranje

Ajd sad da cujem neke ideje od forumasa. Naizgled banalna stvar, ali me dobro izjeba danas...

Imam 2 kolone(A i B) sa brojevima (od 1 do 60). Izmiksano, bez nekog reda.Svaki red posmatram kao kombinaciju ,npr 1-1, 1-2, 1-3,2-3,2-5,4-2,5-5,6-1,7-1,itd... Cilj je dobiti odredjene kombinacije.

e sad, hocu da dobijem na jedan klik samo one redove gdje bar jedna kolona sadrzi npr.broj 1. Sto znaci da cu dobiti i ove 1-1,1-2,1-3 ...ali i 6-1,7-1. Kroz standardne filtere nisam uspio jer prvo filtriranje (npr kolone A) prikaze 1-1,1-2,1-3,ali iskljucuje sve ove 6-1,7-1,itd...Drugo filtriranje na br.1 , suzi izbor jov vise i na kraju ostaje samo jedan red 1-1.

Kroz sql je jednostavno, postavis uslov Where kolonaA=1 OR kolonaB=1 , ali kako to isto dobiti u exelu.

Kako sam poceo...napravio sam dodatnu kolonu C ,nazvao DA/NE.
Napravio sam izlovano polje za unos trazenog broja npr. G2.
Funkcijom OR, u koloni C sam dobio rezultat DA/NE
Obicnim filterom mogu da filtriram samo DA (sadrzi broj 1)

Ali sad sam zapeo na cestom ciscenju filtera...ukucaj drugi broj u celiju G2,dobijem automatski DA/NE rezultate, ali nikako da namjestim da automatski prikazuje samo DA ...jer me to samo i zanima.Hocu da promjenim unos u G2,a da mi on sve to automatski filtrira.


Vidim da ovo rjesenje sto sam odlutao nije najpametnije, da sigurno ima nesto dosta puno jednostavnije...al jednostavno ne ide. Molim pomoc :)

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Stranica 3 od 4 Sva vremena su u UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/