banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 11:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Winamp 5 alpha
PostPoslato: 09 Okt 2003, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Jel iko skino najnoviji winamp 5? Kako vam se cini?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2003, 15:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ja sam ga gledao jos prije mjesec dana ... cini mi se cak i ranije .. kad su istom prvu verziju izbacili (mislim na ovu najnoviju koju su kasnije nazvali 5 :)) Pa cuj - bolja je od trice definitivno :) a ja se i dalje drzim 2.81 i nema dalje :))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2003, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jel ista brza?
2.91 je zakon ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2003, 20:17 
Majstor
Majstor

Heh .. pa brza od trice je definitivno bila :)
Meni je 2.81 i dalje kralj ..

2.91 nudi smrdljivi manage playlista sto meni bas smeta .. previse me podsjeca na tricu koju ne volim (izfdna duse) :)
Dobri stari Winamp ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2003, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja koristim 2.77 i radi mi sve što mi treba. Ima li 2.81 neke vidljive i bitne prednosti u odnosu na 2.77 i mogu li se na netu skinuti i ove starije verzije?

Dešava mi se da ako ništa ne radim na komjuteru već samo svira winamp nakon desetak ili petnaestak minuta hard disk počne nešto da radi pa muzika pucketa. Stanje se sredi ako nešto malo uradim na komjuteru, startam windows commander ili slično. Mislim da je to do WinXP-a. Zna li neko kako da se ovo sredi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2003, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Meni se to desavalo jedino, ako vucem muziku sa drugog racunara, tj sa sharo-ovanog diska pa taj racunar ima problem,tj u tom trenutku se blokira. Inace mi se ne desava nikad da ako su pjesme na mom disku da prekida. Zna se desiti da nista ne reaguje na ekranu da nista ne mogu da uradim a da muzika svira.

da se vratim temi . 5icu jos nisam skinuo, 3icu sam nekad stavio, drzao je mjesec dana, poslao je u ....... recycle bin i vratio 2.81. Ma radi to sto treba da radi i zdravo..
Svako toliko promjenim skin, cisto da ne bude isto i ,... voila.. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2003, 08:49 
Majstor
Majstor

Vader: mozda ti hdd i idle time-u siba defrag ili "cangrlja" nesto kao sto i svaki hdd sara i brise u slobodno vrijeme - a to ti se odrazava na performanse winampa :))
Nabacis 2.81 - nikakve vizuelne razlike ali bolji je engine, ima par bugfixova i to je to.. :)
Imas jos jednu caku - u winamp options dodijelis winampu priority malo veci, umjesto normal lupis high - pa onda probas :)) meni se, recimo, winam ni na sekundicu ne zakoci cak kad kopiram sa floppy-a, hdd, cd-a, pokrenuti photoshop efekti, corel, rar jedne particije, zipovanje 400mb i ace-ovanje jednog filma plus kopitanje s jedne na drugu particiju. Winamp nije ni jednom trznuo u 24 sata testiranja :) (zaboravih reci da su isla dva filma u divx-u paralelno i jedan quick time trailer koji se vrtio sve vrijeme testa + winamp visualization koji guta sve cpu resurse) Da ne ispadne hvalospjev mom racunaru - htio bih reci da je caka u tome sto je priority bio visok - pa sve i da je htio nije mogao trznuti :))
Inace i meni se znalo desavati ranije da mi comp jednostavno zaledi ili otkaze poslusnost a winamp i dalje siba s pjesme na pjesmu regularno :))

Blahh ... nisam dugo kucao neki post i onda se raspricam kao kakva kvocka :) Jezik pregrizao :>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2003, 09:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
mIRCon je napisao:
Vader: mozda ti hdd i idle time-u siba defrag ili "cangrlja" nesto kao sto i svaki hdd sara i brise u slobodno vrijeme

Jel' mogu kako da sredim da to ne radi?

Podesio sam prioritet na high mada kaže da taj prioritet nije preporučen. Vidjeću kako sad radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2003, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
mIRCon meni je winamp znao kociti kad sam rezao CDove a nisam imao ukljucen DMA transfer nego je bio na PIO4 (problemi sa plextorom).

Inace ono sto mi je jednom onako popiricno usporilo masinu je Encoovanje 7gb velikog DVDa u DivX.
Tad sam ostavio racunar pola sata - sat da radi svoj posao..

Photoshop, corel, Macromedia, nekoliko exporera, nescape i BSplayer pice normalno iako zna zauzece memorije biti oko 780mb iako imam samo 512mb rama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2003, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
2.91 nudi smrdljivi manage playlista sto meni bas smeta .. previse me podsjeca na tricu koju ne volim (izfdna duse) :)
Dobri stari Winamp ...

Meni se playlist manager jedino i svidjao u trici ali posto je stalno stalno stucao i ledio se i rusio se (i sebe i nerijetko windows) fino sam ga skino...
Koristio sam winamp 2.81 i 2.7x al kad sam skino 2.91 skonto sam kako su ga ljudi dobro napravili: to je winamp3 ali bez gresaka i bez rusenja i .... super; od tada ga koristim i licno mislim da je to najbolji winamp ikad napisan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2003, 07:37 
Majstor
Majstor

Vader: mah, oni kazu da nije preporucljivo zbog nekih lijevih stvari kao sto je potencijalna kompatibilnost sa "tim i tim" programom, ili ako ti je bas slaba masina pa ne moze dvije operacije u isto vrijeme gurati itd .. Probaj sa tim novim setovanjima pa vidi kako se odrazava na performanse i kako sada "svira" winamp :) Sto se tice rada u backgroundu (defrag itd) mozes iskljuciti scheduled tasks kompletan pa probati kako se ponasa...

misk0: DMA zivot znaci .. PIO standard je bukvalno mrtav, nema nikakvih prednosti i spor je do bola :) a okupira magistralu kad uredjaj siba i pozdravi se sa drugim aplikacijama...

epek: ne znam - meni se bas ta fora sa playlistama ne svidja - ono sto mi treba utrpam u tekucu playlistu ili koristim neku vec podesenu koju sam snimio i to je to :))) no dobro - vise je to zbog toga sto imam veliku averziju ka "trici" pa onda je i svaka revizija "dvice" veca od 2.81 ocrnjena u mojoj glavi :)))))) hehe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2003, 03:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
mIRCon je napisao:
misk0: DMA zivot znaci .. PIO standard je bukvalno mrtav, nema nikakvih prednosti i spor je do bola :) a okupira magistralu kad uredjaj siba i pozdravi se sa drugim aplikacijama...

mircone rekao je da ima nekih problema sa plexom u dma

winamp3 je smece zestoko... nema pola opcija.. ili ih ja nisam dugo trazio(morao sam da ga uninstall 8) )

e sad imam i jedno pitanje neko je spomenuo, cini mi se mircon, da mu se komp zaledi a da winamp i dalje dere... to se i meni desava... ali mi se sve cini kao da je bash winamp kriv za shtop kompa... i to mi se desavalo uglavnom dok masina nije opterecena

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2003, 08:18 
Majstor
Majstor

kefalo je napisao:
mircone rekao je da ima nekih problema sa plexom u dma

Hehe, upucen sam u probleme koje je misk0 imao od same kupovine tog rezaca, samo sam cisto konstatovao i izrazio svoje misljenje o DMA-u i PIO-u generalno a ne kao savjet da ga ukljuci/iskljuci...

kefalo je napisao:
e sad imam i jedno pitanje neko je spomenuo, cini mi se mircon, da mu se komp zaledi a da winamp i dalje dere... to se i meni desava... ali mi se sve cini kao da je bash winamp kriv za shtop kompa... i to mi se desavalo uglavnom dok masina nije opterecena

Hehe .. desilo mi se svega nekoliko puta, znam da se sistem "povratio" nakon minut-dva i sve je opet sljakalo ok .. no kasnije sam skontao da je bilo do podesavanja u biosu (fast write konretno je pravio probleme, posto tada [ima od toga skoro 3 godine] kartica koju sam imao nije podrzavala pa se znalo nekada i zalediti bukvalno) U zadnje 2 godine ne pamtim da mi se i jednom zaledio comp ..
Sto se tvog problema tice - kako ti se zaledi comp ? Da ne mozes ni misa mrdati ? Otkaze svu poslusnost a winamp i dalje radi ili radi do sljedece pjesme.. Da li je masina usla u stand by ili doze mode .. hdd powerdown itd itd .. mozda imas problema sa apm-om u tom slucaju .. A ako se sama od sebe zaledi a sumnjas u winamp (iako mislim da nije do njega) nabacis neku od starijih verzija cisto testa radi pa vidis da li se isto desava ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2003, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Juce sam deinstalirao tricu.
Nista bez startije verzije.
Imao sam problema oko playing liste, ali nisam imao problema oko kocenja vindousa XP ili slicnih stvari ili zamrzavanja.
Ono sto me je nerviralo je ´sto ja imam muziku podeljenu po folderima (izvodjaci) i onda to ubi u pojam dok ucita u listu...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2003, 20:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Ja imam v3.0 ali mi je ona prie bila boolja (ne znam koju sam prije koristila.. :( :( nesto mi je pao sistem na racunaru,pa kad sam ga ponovo podigla, nisam imala ni jedan program,... a tad se mogla downloadirati samo trica...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]