<Enter_name> je napisao:
Ali me košta vremena dok instaliram sve aplikacije koje mi trebaju...
Ne, ako imaš sačuvan image onoga što ti treba. E sad... Ja svoj nisam reinstalirao.. ne pamtim stvarno.
Ali kad me neko zovne nakon godinu dana jer mu nešto šteka komp, a kad dođem imam šta i vidjeti. Nataložio toliko smeća na računar i "poparao" sistem na sve strane da je reinstall duplo kraća opcija od čišćenja i krpljenja.
Ali tu se uglavnom radi o računarima na kojima su npr. Nero i Winamp ubjedljivo najkomplikovaniji i najzahtjevniji programi. Nema tu nikakvih "specifičnih" namjenskih aplikacija. Nema čak ni većih paketa tipa Adobe-a ili Corela. Samim tim reinstalacija je daleko brža (čak i uz ogroman backup podataka), znam iz debeeeelog iskustva.
Ja kad vidim da se sistem boot-a 10 minuta do paljenja full startup-a i kad otvorim recimo Firefox, a ono ima toliko toolbarova, add-onova i plug-ina da se čak i na startnoj Google stranici mora koristiti scrool da bi vidio šta piše - odmah me prođe volja.
Jedno je kad neko redovno zove čim se pojavi problem, pa se to lijepo riješi, ali sasvim druga priča je kad ljudi zovu upomoć nakon što komp više ne može apsolutno ni da bekne, nakon višemjesečnog mrcvavljenja.