banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2013, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
dtkbl je napisao:
Prije pola godine kupio sam Dell 3521. Primjetio sam u zadnje vrijeme da mi slabo hvata wi-fi. Konkretno, ruter mi je u drugoj sobi i imam u prosjeku 3 crtice, nekad 4. Na starom HP-u mi na istom mjesu hvata pun signal, tj. 5 crtica.

Do čega li je zna li iko?

Скини поклопац одоздо испод ког је картица, па мало промрдај контакте за антену. Наравно прије тога извади батерију. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
dtkbl je napisao:
Prije pola godine kupio sam Dell 3521. Primjetio sam u zadnje vrijeme da mi slabo hvata wi-fi. Konkretno, ruter mi je u drugoj sobi i imam u prosjeku 3 crtice, nekad 4. Na starom HP-u mi na istom mjesu hvata pun signal, tj. 5 crtica.

Do čega li je zna li iko?

Čini mi se da sam već se susretao sa tim problemom. Dell je bio sigurno, novija serija takođe, ali da li baš taj model - ne mogu se sjetiti. Morali smo čovjeku mijenjati karticu. Totalno loš signal bio. Elem, provjeri prvo ovo što ti je "sinip" napisao, zatim provjeri da li ti je update windoze možda povukao i update driver-a za wi-fi. Ako je tako, probaj vratiti originalni driver. Ili eventualno ako je Intelov wi-fi, otiđi na Intel Driver Update Utility stranicu pa provjeri ima li update za tvoju karticu. Ako ima, skini pa probaj to.

Pa nam javi ima li kakve promjene nakon ovoga svega.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 22:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Apr 2012, 15:21
Slika

Ima li neko ideju kako da resim ovu frku sa dx-om ?
Ovo mi se desava SVAKI PUT kad pokrecem neku noviju igru na Stimu ... Prvo mi instalira directx kao kod prvog pokretanja nakon instalacije a zatim mi izbaci taj dxsetup bad image . Kad njega ponistim , igra normalno krene . Ali mi ide na zivce svaki put cekati po par minuta dok to sve prodje .
Probao sam sve osim reinstalacije OSa (W7-64) jer mi se ne da ponovo na stimu skidati igre ...
Takodje sam pokusao da odradim Windows update , ali i tu mi prijavljuje neku gresku i ne apdejtuje se iako uredno pokazuje da je Windows 7 (64,SP1) uredno registrovan ...
A sve je pocelo kad mi je pukao sistem nakon sto sam pokusao da zamenim glupu slicicu na svom user account-u na Windowsu , preko kontrol panela . Odjednom se komp ugasio cim sam kliknuo da se slicica promeni . Kad sam ga nakon toga ponovo ukljucio , odradjivao mi je neku verifikaciju podataka na C particiji , pokazao kako je sve u redu i digao sistem . Ali posle toga Windows update ne radi ni automatski ni kad ga pokrenem iz kontrol panela , a dx je nemoguce instalirati na bilo koji meni poznat nacin .
Probao sam i staviti nove drivere za graficku (ASSUS ATI RADEON HD 4670) , ni to nije pomoglo a ni instalacija nije uspesno zavrsena jer neke delovi instalacije nisu uspeli .

Znaci sve u svemu , na Steam-u pokrenem i CSGO , FarCry3 , Civilization V i jos neke relativno novije igrice koje kad krenu rade bez problema , ali SVAKI PUT kad pokrecem bilo koju od njih , moram da cekam par minuta da se pokusa instalirati directX i zatim po nekoliko puta ponistiti obavestenje da dx nije instaliran - zatim igra normalno krene ...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Ne znam koliko je pouzdano rjesenje, ali nadji taj dll na netu i ubaci u sys32 folder... Ovdje se bojim toga da taj fajl nece odgovarati verziji dxa koju imas...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2013, 16:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Apr 2012, 15:21
Cini mi se da cu to staviti kako jeste dok ne budem radio reinstalaciju za godinu-dve . Glavno je da ipak radi , iako moram svaki put sacekati neko vreme . A sto se tice Windows apdejta , ionako ne znam da li ima neke koristi od njega posto je pirat u pitanju ...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2013, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Какве везе има је ли пират или није? Ако апдејт ради - ради. И добијеш безбједнији систем, мада М$ и безбједност некако не иду заједно ал ет'. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
sinip je napisao:
Какве везе има је ли пират или није? Ако апдејт ради - ради. И добијеш безбједнији систем, мада М$ и безбједност некако не иду заједно ал ет'. :)

M$ i bezbjednost idu zajedno, drugi je problem sto neko skida film film.avi.exe ili muziku muzika.mp3.exe :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 01:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
U poslednje vrijeme mi je laptop poprilično usporio sa dizanjem sistema, nekako mi se čini da predugo traje. Inače u radu ne primjećujem da je preopterećen, sudeći po task manageru skoro nikad ne zakucava na 100%.
Sistem je W7 ultimate, procesor Intel P8400, ram 4GB ddr3, hdd nije popunjen ni 40%.
U startup folderu nema ništa, pokušao sam i bez antivirusa jer sam mislio da je on krivac, ali ne primjećujem razliku.

Šta činiti? OS je piratski, ali uredno prolazi update. Mogao bi doći i do originalnog, ali mi se neda podešavati sve iz početka pošto nisam siguran da je do njega. Da li bi još ram memorije poboljšalo stvar?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 08:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Testiraj disk. HD Tune je dobar za početak. Može nam puno reći.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Prvo skeniranje par minuta po uključenju je bilo ovako

Slika

a kad sam ponovio nakon desetak minuta dobio sam ovo.

Slika

Error scan pokazuje sve zeleno i da nije oštećen.

Kako god, je li mu vrijeme za zamjenu?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
sinip je napisao:

M$ i bezbjednost idu zajedno, drugi je problem sto neko skida film film.avi.exe ili muziku muzika.mp3.exe :D

Ево већ пар мјесеци М$ избацује по 5-10 закрпа у пакету. Онда узми па читај шта те закрпе крпају. Углавном озбиљне системске пропусте. Нема везе са глупавим корисницима.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Merkava je napisao:
Šta činiti? OS je piratski, ali uredno prolazi update. Mogao bi doći i do originalnog, ali mi se neda podešavati sve iz početka pošto nisam siguran da je do njega. Da li bi još ram memorije poboljšalo stvar?

Пробај да скинеш, инсталишеш, ажурираш и онда наравно покренеш :) "Malwarebytes Anti Malware" и "Malwarebytes Anti Rootkit", па јави резултате.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Sehxor je napisao:
sinip je napisao:

Ево већ пар мјесеци М$ избацује по 5-10 закрпа у пакету. Онда узми па читај шта те закрпе крпају. Углавном озбиљне системске пропусте. Нема везе са глупавим корисницима.

Kakve to sad veze ima, sistem je ranjiv to stoji, ali dobar firewall koji je dobro konfigurisan ce odbiti bilo kakve sumnjive pakete, jer ako neko exploatise ulazi mora imati izlazni stream neki, a firewall nije jedina odbrana tu ima mnostvo drugih stvari. Po tvojoj logici sve banke i institucije koje koriste windows (a koristi ih dosta) bi bile stalno otvorene na tih 5-10 0day mjesecno.

Evo ti primjer, JDB exploit koji exploatise glupost korisnika ili silent JDB koji exploatise Javu na sistemu u nekom od exploit pack frameworka ubacuje "payload" koji kasnije mora kontaktirati maticni C&C server, a zastita ako je dobro konfigurisana firewall ce odbiti request i napraviti log.

Osim naravno extremnih slucajeva gdje imas bootkit sa driverom pa prodje sve provjere sistema, ali opet neko ko je dovoljno ozbiljan ima externi firewall...

Ljudi se varaju sto misle "ajd instaliram linux" pa sam siguran niti mi treba firewall ni AV, prije cu exploatovati bilo kakav user linux nego windows koji je konfigurisao neko ko zna.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Ljudi se varaju sto misle "ajd instaliram linux" pa sam siguran niti mi treba firewall ni AV, prije cu exploatovati bilo kakav user linux nego windows koji je konfigurisao neko ko zna.

У болдованом дијелу лежи зец. Колико корисника Виндоуза користи фајервол? А да нису "корисници" типа нас. :) А системи са Виндоузом се хакују "свакодневно", мислим на системе по фирмама и установама, само је питање колико тога дође у јавност. Кад ми је Рајфајзен други пут мијењао картицу (о свом трошку) речено ми је да дошло до упада у базу "О-Ем-Веа" у Србији и/или Хрватској и да у то вријеме ником није било јасно како су то урадили... Толико о безбједности.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 19:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ko zna dobro konfigurisati Win za zaštitu neće vala ni Linux ostaviti nezaštićen. Btw, preporuka za besplatan firewall koji bi radio uz Avast na Win7?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2013, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Comodo nudi dobar firewall, nije tezak za konfigurisati ali je dosta "verbozan".

@sinip

Nista me ne cudi kod nas stvarno, pre par dana kolega imao problema sa instalacijom onog tokena od NLB dodjem da mu instaliram drajver i sad ulazim u login stranicu da provjerimo jel radi ok, kad ono ucitava se neki java applet koji nije ni potpisan niti ima validni certifikat i browser naravno izbacuje upozorenje i moras ignorisati, ne znam znaju li oni koju to ranjivost otvara, pogotovo za phishing, kako ce korisnici razaznati pravi sajt kad i phisher i pravi imaju nepotpisan sertifikat i upozorenje... stvarno nemam rjeci.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2013, 17:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Merkava je napisao:

Пробај да скинеш, инсталишеш, ажурираш и онда наравно покренеш :) "Malwarebytes Anti Malware" и "Malwarebytes Anti Rootkit", па јави резултате.

Probao, ništa nisu našli.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Integrisana kamera na laptopu mi ne radi vec neko vrijeme. Interesuje me na koji nacin da provjerim da li radi? Laptop je msi ex630. Kad odem tamo u device manager sve je ok.
Hvala unapred

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2013, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za početak je bitno da je u Device Manager-u vidi kako treba. Ako je OK , kao što kažeš, onda može biti problem do drivera. Ukoliko je Win7 na laptopu, trebao bi sam da je uredno prepozna, barem prema službenom support-u za tvoj model laptopa.
Najbrži način da provjeriš kamericu je recimo da instaliraš Microsoft Silverlight, a zatim provjeriš na brzinu da li ti rade kamera i mikrofon kao na primjeru:

Slika

Prvo bi trebalo da očita model kamere. To bi značilo da je sistem detektuje. Ako slike nema, odnosno ako je crna pozadina, pokušaj kamericu deinstalirati i instalirati ponovo kroz Device Manager.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Da li neko zna kako osposobiti da SHIFT bude pritisnut za stalno? Sticky key omogucava da SHIFT bude upaljen sve dok se ne pritisne neka kombinacija... Meni treba da stalno bude upaljen... Mozda ima neki programcic ili nesto slicno sto omogucava ovo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]