sinip je napisao:
Тако да манимо се шупље... Уосталом, свијет није заносван на праву и правди - "гет овер ит", што би рекли лАмери.
Jedini razlog zbog koje i ti (vjerovatno) i tebi slicni koriste piratizovan softver, je taj sto manje vise znate da necete zaglaviti tvorziju. Ako se vec furas na to kako svijet nije zasnovan na pravu i pravdi, sto ne krades auta? Sto ne pljackas banke? Zato sto znas sta bi bilo kad bi ti plava braca zakucala na vrata. Da ti prve komsije sutra zaglave robiju jer koriste piratizovan Photoshop, jel bi se ti i dalje busao u prsa kako si ti pametan sto koristis piratizovan softver, a mi koji to ne zelimo, smo budale? Da ti sutra bane policija zbog toga, ti bi im rekao - Уосталом, свијет није заносван на праву и правди - "гет овер ит", i zalupio vrata? Yeah, right.
Svi mi volimo i pare, i dobra auta. Ali, neki od nas ne zele nesto sto im ne pripada, po ovoj ili onoj osnovi. To sto mozemo doci do necega, a da pritome bas i ne postoji mnogo velika vjerovatnoca zatvora ili necega slicnog, ne znaci da na to imamo i pravo.
Meni da neko treci da kljuc necije kuce, pune zlata-nakita-vrijednih slika, i da me uvjeri-da napismeno-kako god, da mogu iznijeti sta god hocu i da necu zaglaviti robiju zbog toga, ja to ne bih uradio. To nije moje, i to meni ne pripada. Ako zelim neku vrijednu sliku, kupicu je ako mogu da si priustim. Ako ne mogu, necu je imati, ali necu ni krasti.
A vi i dalje potkradajte.