Utopija je napisao:
oooops

koja sam ja neznalica,
Jendo sigruno ekstar stupidno pitanje, ali evo > da li je potrebna satelitska antena pa onda kartica i Sw hehe
Btw koliko kosta Sky star 2 kartica i moze li se kupiti u BL, i moze li malo bolje objasnjenje oko prespajanja, koliko bi me to kostalo??? Mnoogo hvala

dakle treba ti antena (tanjir) + lnb (e sad ako hoces stavis 2 ili vise lnbOVA na jedan tanjir da bi gledao vise satelita - to ti je ono sto 'hvata' sinal koji se odbija od tanjira. ako kupis motor dovoljan ti je jedan lnb)
treba ti koaksijalni kabal i sky star2 kartica.
tanjir mozes naci za 30KM (to ti je madjarica) ako budes uzimao motor (oko150km) onda uzmi neki Al tanjir (od Al je pa je laksi te ga motor lakse pokrece) - on kosta 100+KM (zavisi od velicine). sky star2 ti je 150KM ako ne i manje e sad gdje da kupis u BL ne znam ali iole opremljenija prodavnica racunarskih komponenti mora je imati. ne daji vise od 150KM! na
http://www.satelitskiforum.com se moze registrovati ali moras unijeti adresu koja nije @yahoo i sl. PROVJERENO NE STIZE SPAM. to im je mjera zastite jer su imali problema sa pojedim clanovima...
valjda si skontao sta sam pisao
pozdrav