banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 02:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Nov 2016, 09:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2014, 19:45
Nasam sam nekoliko trgovaca sa veoma velikim reputacijama (mickey84, pcbest, gamingshopbl, pchardwarebl, wimax, compart) pa me zanima da li su pouzdani i sta je sa garancijom?Koliko vidim vecina garancija je daleko manja nego sto bi trebala biti, a radi se o veoma novim komponentama (prosle godine izasla maticna sa trogodisnjom garancijom a prodaje se sa jednogodisnjom), jedan trgovac mi je rekao da je garancija koju oni daju nepovezana sa garancijom proizvodjaca te je zato kraca (poslije nje bi komponente morao slati u Evropu / SAD / Aziju)?Ko placa troskove i gdje se salje pokvarena roba?Sumnjivo mi je to sto su cijene nekih stvari iste kao u SAD-u i Evropi (npr. procesori, maticne, HDD-ovi, SSD-ovi, kucista, mada su cijene nekih drugih komponenti daleko vece nego sto bi trebale biti).Shvatio sam da su oni nista drugo nego posrednici, dakle narucuju robu od nekoga i onda preprodaju po vecoj cijeni, zar ne bi bilo bolje kada bih sam narucio sa istog mjesta po nizoj cijeni ili oni imaju neki popust?Usput odakle narucuju te komponente?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 09:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Pitaj njih...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Možda da odeš u Kinu i tamo kupiš. Kome trebaju posrednici...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 12:15 
Pripravnik
Pripravnik

danijell je napisao:
Možda da odeš u Kinu i tamo kupiš. Kome trebaju posrednici...

Poprilicno sam siguran da taj hardver ne kupuju u Kini (negdje je neko spomenuo da kupuju u Srbiji).

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Mickey84 je i forumas, barem je bio prije ne znam jel jos aktivno pise. Sve preporuke za njega, uzimao sam od njega i sve extra, ni jedan problem jos nisam imao. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Baš zbog toga i da je skuplje vrijedi platiti, a ne razmišljati da li će ti složiti neku priču. Mislim na ove što preko pik-a prodaju. Kao što je meni drugi sa liste sa velikim reputacijama, pa je dobro prošao sa tim PC-om ali je sigurno par hiljada KM izgubio zbog nepreporuka. Naša posla... Ima na listi još jedan za kojeg mislim da ima pa barem 60% fake pik transakcija :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
h4xx0r je napisao:
Shvatio sam da su oni nista drugo nego posrednici, dakle narucuju robu od nekoga i onda preprodaju po vecoj cijeni

Dobro jutro Kolumbo.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 12:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Jebi ga, jeftiniji su jer rade na crno.
Nema poslovnog prostora, zaposlenih, njihovih plata i doprinosa i poreza.
Oni obicno odu negdje vani, kupe gomilu i vrate PDV ja mislim. Mada, to je samo moje nagađanje.
Što se garancije tiče, mislim da od toga manje ili više nema ništa. Samo njihova dobra volja da li će te ispoštovati ili ne...

Ja do sad nisam imao problema sa mojim računarima, tako da mislim da mi garancija nije previše bitna.
Moja preporuka ti je da vidiš možeš li otići u Zg ili Bg i tamo sam kupiti šta ti treba i napraviti povrat poreza.
Druga preporuka je da vidiš imaš li ikog vani, ko bi to mogao uraditi za tebe...

Što se cijena tiče, npr. u Austriji, pogledaj ovdje: geizhals.at
To je komparator cijena i sa njim možeš lako naći prodavnice sa najboljim ponudama za pojedinačne komponente i čitave konfiguracije.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 17:27 
Pripravnik
Pripravnik

danijell je napisao:
Baš zbog toga i da je skuplje vrijedi platiti, a ne razmišljati da li će ti složiti neku priču. Mislim na ove što preko pik-a prodaju. Kao što je meni drugi sa liste sa velikim reputacijama, pa je dobro prošao sa tim PC-om ali je sigurno par hiljada KM izgubio zbog nepreporuka. Naša posla... Ima na listi još jedan za kojeg mislim da ima pa barem 60% fake pik transakcija :)

Moze li se znati vise o tom "drugom sa liste" i o tom sa 60% laznih transakcija

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Choban je napisao:
h4xx0r je napisao:
Shvatio sam da su oni nista drugo nego posrednici, dakle narucuju robu od nekoga i onda preprodaju po vecoj cijeni

Dobro jutro Kolumbo.

Joj obozavam te pametnice koje napisu, znas li ti koliko je to jeftinije u Njemackoj, Sloveniji, Hrvatskoj pm. kao da ih neko tjera da kupe bas od tebe. Torbu u ruke i pravac u nabavku.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije onaj prvi :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Samo traži fiskalni :) ... Bez toga možeš zicagu da obrišeš sa garanciju

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
I garantni list , borke! Bez jednog ili oba papira možeš stvarno zicugu brisat jer tako dokazuješ vlasništvo nad npr.telefonom koji si kupio. Kolega skoro reklamirao Samsung tel.i poslao samo sa kopijom fiskalnog. Vratili nazad, traže garantni :-)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
da i to definitivno ..

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 09:20 
Pripravnik
Pripravnik

danijell je napisao:
Nije onaj prvi :)

Sta nije prvi?Jesi htio reci da Pcbest i ostali nisu pouzdani?Vrlo mi je vazno da znam sa kime cu poslovati, ipak su velike pare u pitanju.

Pfc88 je napisao:
Choban je napisao:
h4xx0r je napisao:

Dobro jutro Kolumbo.

Joj obozavam te pametnice koje napisu, znas li ti koliko je to jeftinije u Njemackoj, Sloveniji, Hrvatskoj pm. kao da ih neko tjera da kupe bas od tebe. Torbu u ruke i pravac u nabavku.

Zasto ne bi kupio nesto po manjoj cijeni ako je to moguce?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Niko ti i ne brani, ali ti si gore napisao da to oni preprodaju po vecoj cijeni. A sta bi trebali raditi, kupovati skuplje, a prodavati jeftinije. Ili si mislio da oni proizvode te dijelove. Ali nije se moj post toliko odnosio na tebe licno, vise je bio uperen na neke likove sa Olx-a. I da svakako preporuka za Mickey84.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Mickey84,lično ga znam i preporučujem.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 10:15 
Pripravnik
Pripravnik

Naravno da ce prodavati po vecoj cijeni, ali radi se o tome da ako dodaju minimalno 20km zarade na artikle (za neke je vise) sacuvao bih minimalno 160km, to je previse.Kada bi otisao u Zagreb/Beograd i tamo kupio, vratio se na granicu pa nazad u trgovinu po pdv i tek onda u Bosnu ostalo bi mi dovoljno novca da bi se isplatilo.Usput znate li neke trgovine u Zagrebu ili Novom Sadu / Beogradu?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
h4xx0r je napisao:
Naravno da ce prodavati po vecoj cijeni, ali radi se o tome da ako dodaju minimalno 20km zarade na artikle (za neke je vise) sacuvao bih minimalno 160km, to je previse.Kada bi otisao u Zagreb/Beograd i tamo kupio, vratio se na granicu pa nazad u trgovinu po pdv i tek onda u Bosnu ostalo bi mi dovoljno novca da bi se isplatilo.Usput znate li neke trgovine u Zagrebu ili Novom Sadu / Beogradu?

A garancija? Pošto znam par da su se opekli tako, crkla komponenta pa je trebalo opet zapucat i reklamirat. Pa čekat novo ako ispunjava uslove. Razmisli.. preporuke za mickey84 takođe.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Ako kupujete komponente na piku nemojte da vad danju garanciju manju od 2-3 godine. Nakon sto istekne godina garancije i komponenta pocne da otkazuje lagano. Ovako bar imate priliku da vratite.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]