banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Jul 2025, 22:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2016, 16:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2011, 21:10
Dakle interesuje me sta kolege forumasi misle da li bih ja mogao na svom napajanju ''potjerati'' Ati 7750 HD? Konifiguracija je sljedeca:
i3 4150
4GB RAM
250GB HDD

u sustini nemam ni jednog velikog potrosaca. PSU kalkulatori kazu da bih mozda i mogao. Nvidia 750ti je radila (doduse samo testirano par casova).

http://imgur.com/a/urbU4

EDIT:

ovo je potrosnja doticne kartice:

https://www.techpowerup.com/reviews/ASU ... 50/24.html

Poslednji put menjao LesPaul dana 29 Sep 2016, 17:25, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2016, 16:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
12 ampera na 12 volti je baš malo... uloži u neko bolje napajanje. Radiće i sa ovim, ali pitanje kako.

PS Sad gledam svoje napajanje, ima 24 A na jednoj 12 V grani... a ima takve dve. I piše na njemu 620W, a na ovom tvom 500... zanimljiva računica :D

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2016, 17:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

<Enter_name> je napisao:
12 ampera na 12 volti je baš malo... uloži u neko bolje napajanje. Radiće i sa ovim, ali pitanje kako.

PS Sad gledam svoje napajanje, ima 24 A na jednoj 12 V grani... a ima takve dve. I piše na njemu 620W, a na ovom tvom 500... zanimljiva računica :D

To i mene najvise brine.

Zanimljivo mi je da su napajanje oznacili sa brojem 500 (i koliko sam vidio deklarisali ga na 500w) a onda fino ispod napisali da je maksimum 144w (12*12) sto bi, ako sam nisam prevario, i trebalo biti stvarna 'snaga''.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2016, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ukoliko kupiš novo MS-500 napajanje koje je u Evropu uvezeno ove godine, možeš na specifikacijama da vidiš "stvarnu" snagu ovog napajanja. Naime, negdje sam pronašao podatak da je od ove godine EU naredila Kinezima da moraju na specifikacijama da označe stvarnu snagu uređaja. MS je "brand" M SAN grupacije sa sjedištem u Hrvatskoj (sada u EU), a njihova "podružnica" u BiH je Kimtec.

Eh da, na napajanju piše: 200W. Toliko o tome šta su nekadašnje oznake trebale da predstavljaju. I to napajanje zaista nije preporučljivo ugrađivati u bilo kakvu konfiguraciju osim starog računara u koji se ne isplati bolje ni ubacivati ili neke office mašine sa nekim Celeronom ili Penitumom nove generacije (mali potrošači) sa integrisanom grafikom bez ikakvih dodatnih potrošača.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2016, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ajde neka su ih natjerali, zaista je bilo smjesno vidjeti kakve sve deklaracije su se stavljale na ova najjeftinija napajanja.

Svjestan sam toga da bi prvo trebao rjesiti napajanje, nazalost trenutno se nema za obadvoje (gpu + psu). S jedne strane mi povjerenje uljeva to sto je 750 ti radila bez problema ali opet s druge strane to jedva da je i bio neki test jer je graficka radila samo nekoliko casova tako da uvijek ostaje mogucnost da bi napajanje riknulo da je ostalo duze pod opterecenjem.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2016, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Malo troši ova Ati grafička. Manje od 750 Ti. Biće njoj dovoljno tih 12 A. Ali problem kod tih slabijih napajanje je rad pod opterećenjem. Još se zagriju, pa krene variranje napona... Neko ode u krajnost, pa ima na 12V 83A :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]