banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Jul 2025, 22:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: LG G2 brickovan?
PostPoslato: 24 Mar 2015, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Znaci, pravo ludilo this morning.
Prvo, ne zvoni mi alarm, zakasnim na posao, uzmem telefon, vreo kao ringla, samo se vrti LG logo.
Trcim na posao jer imam sastanak, bla bla, ok, sad sam u proteklih sat vremena pokusavao da izguglam problem, ali nista.

Elem, telefon je kupljen u Sarajevu, BH Telekom mreza, otkljucao sam ga standardno, kupovinom unlock code-a, radio na Mtel mrezi k'o sat sve do jutros, tj. sinoc.

Loopuje logo, bootuje ga na sekund i ponovo restart.
Cudna stvar je sto u momentu kada ga bootuje pogledam da je jezik promijenjen nazad na srpski, kako sam ga originalno dobio, medjutim, od otkljucavanja je stalno bio na engleskom.

Kontam da nije brickovan, mada ne znam kako odjednom, zar to ne bi trebalo odma' poslije otkljucavanja ili rootovanja?

Nebitno, telefon nije rootovan, ako sta znaci i ta informacija.

Ne mogu da udjem u recovery mode za hard reset.

Any ideas?

Mislim da mi je nakon otkljucavanja pukla garancija, tako da ici do Sarajeva po nevazecu garanciju mi i nije bas opcija.

Da li je neko imao slican problem koji je rjesio, da li je servis opcija i koliko bi me izaslo to (ne)zadovoljstvo.

Nisam jos probao sa USB kablom, ali ako nece u recovery mode, to me vec brine...

Vrh

Tema posta: Re: LG G2 brickovan?
PostPoslato: 24 Mar 2015, 12:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Drži pojačavanje i tipku za paljenje zajedno nekih 10 sekundi i telefon će se ugasiti. Potom ga upali, uđi u recovery i odradi wipe cache. Ako ne pomogne, wipe data (gubiš sve podatke s telefona).

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Recovery mi je na smanjivanje + tipka za paljenje, ali nece da pokrene.
Na pojacavanje mi je usao u download mode, povezao sam ga sa racunarom i sad ganjam kako dalje, javim rezultate.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 13:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja sam imao sličan problem, svojom krivicom, obrisao SVE sa telefona. Uspio sam ga povratiti tako što sam ušao u emergency mode, ekran svijetli roza ili žuto, i uz pomoć nekog programčića instalirao stock rom na njega. Lg l7 je bio u pitqnju.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daj detalje, sve mi je backupovano na dropbox i google, tako da moze full wipe.

Trenutna situacija:

Stoji mi na telefonu vec duze vrijeme "Firmware Update", usb ikonica, "Do not unplug the USB connection until the process is complete".
Ispod je progress bar sa vjecitih 0%
a ispod njega:

USER B88

ROOTED

Na racunaru:
Slika

Imam instaliran LGUnitedMobileDriver_S50MAN311AP22_ML_WHQL_Ver_3.11.3

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 13:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisam pri računaru. Pretraži pojmove brikobano i lg l7, a stavi mene kao autora postova, možda nađeš.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Nisam nesto strucan al mislim da se ne brikuje sam od sebe, samo ako si ga lose flesovao. Ako si flesovao pa sad zajebava a moze da upali do loga (bootloop) , windows vidi mob itd, to je soft brick i rjesava se lako (kako nemam pojma, lg uzimam samo za tv i monitore) al vec ce neko da se javi kojim alatom, ti do tad nadji i skini zadnji stock rom za taj mob i samo ces preflesati poslije

Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 16:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Je l' upalilo išta? Programčić kojim sam ja flešovao stock rom se zove, čini mi se, KDZ UPDATER al' ne znam radi li on na novijim androidima...Jesi probao ovako http://www.android.gs/unbrick-lg-g2/ ?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Probao ovo > http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2432476
i uspio flashovati.
Sada se restartuje nakon 10-15 sekundi koristenja, totalno neupotrebljivo
Pokusacu sa drugim firmware-om, pa sta bude...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka

Nisam otvarao link da vidim sta si isprobao al ako se mob zeznuo sam od sebe nece mu biti pomoci, ako sam skontao dobro ti nista nisi radio, nisi rutao, flesao... a ujutro problem. Mada pokusaj jos koji put, nekad gremlini u mobu dodju i odu a nekad ostanu. Ne zaboravi da se poslije flesanja brise cache, dalvik cache i data

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ne znam da li je problem povezan, ali u potpunosti identican problem sam ja imao sa HTC Desire Z prije godina i godina
Naime, telefon je normalno funkcionisao u maticnoj mrezi, a ulaskom u roaming je radio upravo to o cemu Bahamut govori
Prije toga je radio najnormalnije (i u roamingu), a par mjeseci nakon toga je problem nestao sam od sebe kao sto se i pojavio

Rjesenje za funkcionisanje telefona u roamingu je bilo to da ga namjestim da ne trazi 3G mrezu (stavio 2G only)
Tada je sve radilo bez ikakvih problema

Ne znam da li je to ovde slucaj, ali probaj da izvadis mtel karticu iz njega (ostavi ga u potpunosti bez kartice) i vidi da li i dalje radi isto
Ako se ne restartuje, onda uzmi neku bh telekom karticu i konektuj se na njihovu mrezu, namjesti to 2g only pa vrati mtel i vidi da li pomaze

Kaze, mozda nije ovo u pitanju, ali nista te ne kosta da probas

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 13:42 
Probaj drugi firmware pa ako bude srece bice sve ok...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

- V@anja: Kad malo bolje razmislim, vrlo je moguce da je problem na neki nacin povezan.
Od kupovine telefona, za vikend sam prvi put bio u romingu (problem nastao u ponedjeljak navece), mada ne igra nikakvu ulogu da li SIM u telefonu ili nije.
Probao sam drugi firmware i nije uspio, kada sam vratio prvi, ne moze ni bootati, samo logo loopuje, jedina opcija download mode.
Malo me zeza net a firmware-i skoro 2gb po komadu, skinucu danas ova 3-4 i probati svaki...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 15:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Kako stoji stvar sa garancijom?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ako imas pri ruci BH telekom sim probaj sa njim pa opet ono 2g/3g
Sretno u svakom slucaju

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka

V@nja je napisao:
Ne znam da li je problem povezan, ali u potpunosti identican problem sam ja imao sa HTC Desire Z prije godina i godina
Naime, telefon je normalno funkcionisao u maticnoj mrezi, a ulaskom u roaming je radio upravo to o cemu Bahamut govori
Prije toga je radio najnormalnije (i u roamingu), a par mjeseci nakon toga je problem nestao sam od sebe kao sto se i pojavio

Rjesenje za funkcionisanje telefona u roamingu je bilo to da ga namjestim da ne trazi 3G mrezu (stavio 2G only)
Tada je sve radilo bez ikakvih problema

Ne znam da li je to ovde slucaj, ali probaj da izvadis mtel karticu iz njega (ostavi ga u potpunosti bez kartice) i vidi da li i dalje radi isto
Ako se ne restartuje, onda uzmi neku bh telekom karticu i konektuj se na njihovu mrezu, namjesti to 2g only pa vrati mtel i vidi da li pomaze

Kaze, mozda nije ovo u pitanju, ali nista te ne kosta da probas

Moguce, moguce, meni je tako bilo na Motoroli Atrix, cim udje u roaming restartuje se do boot screena i tek poslije flesanja dodje sebi i radi do sljedeceg roaminga
Jesam se nalutao po Bgd zbog toga, kontam imam Igo na mobu i znam kud idem a ono k, nece pa nece, skontao sam tek kad sam se vratio kuci do cega je

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2015, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
@Bahamut

Tvoj problem mi lici na ostecenu flash memoriju, taj problem se identicno tako manifestuje. Flashash nov rom i on nakon nekog vremena naidje na los sektor i dobijas bootloop, moze biti i ostecen RAM isto, uglavnom znaces sigurno kad uradis flash par romova, pa ako je isto, to ti je.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2015, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^ Izgleda da je to, flashov'o sam ga nekoliko puta, ali nista, uspijem podesavanja namjestiti jedva, ali svaka akcija vodi restartu.

Imam garanciju BH Telekoma, ali sam ga otkljucao + sad radio par flasheva, ko zna da li ce mi prihvatiti, ali u svakom slucaju mi nista drugo ne preostaje, makar i servis, pa ako se isplati...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2015, 01:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Provjeri jos bateriju, to se zna desavati i ako je baterija otisla pa se tako restartuje, stavi na punjac pa onda probaj raditi na tel, ako radi tako onda super. U slucaju da ti je otisao flash ili ram, to ti niko od nasih servisa nece htjeti raditi, jer kod nas nemas pravih servisa, vec samo mjenjace dijelove koji ce ti reci da se treba ploca cijela promjeniti. Sto se tice garancije, mozes staviti onaj rom koji si dobio od BH telekoma ili neki fabricki pa im tako poslati, mozda ne skontaju da si ga otkljucavao.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2015, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka

A kad bi ga protjerao recimo kroz mikrovalnu malo dal bi mogli vidjeti da je nesto radio na mobu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]