Joj ljudi, te price o brendovima danas ne piju vodu, govorim iz iskustva.
Ja kad sam uzimao laptop 4 mjeseca sam odlucivao sta kako.
Prvo me Yahoo i jos neki sajtovi odgovorili od HPa zbog serije kvarljive robe, iako je kolega tada imao neki Pavillion tri godine bez ikakvih problema, osim, naravno, sa OSom, piratskim, prodao ga bez da ga ijednom odnio na servis.
MSI su tada bili najpovoljniji, dosta ih je pokupovalo, dan-danas su zadovoljni (5 godina).
Ja sam uzeo Toshibu, bio je malo jaci od ovog iz prvog posta, ali ne puno, procesor i ram isti, samo graficka je bila prilicno solidna i ekran je bio 17".
Tri godine je bio kod mene i laptop mi vise nije bio potreban pa sam uzeo desktop masinu a laptop prodao drugarici koja i dalje nema problema s njim, peta godina.
Asus mi je uvijek bio preskup, kao i Dell, ne znam kakva je danas situacija.
Znaci moja preporuka je Toshiba, ali neces se pokajati ni sa MSI, kao ni sa HPom, ali ni ostalim brendovima, a mozda se i pokajes koji god da uzmes

Znam lika koji nikad vise ne bi uzeo Toshibu jer je imao dosta problema, iako je sve pokriveno sa garancijom, sto bih ti ja preporucio, dakle, nista polovno.
Sto se tice specifikacije pomenutog laptopa iz prvog posta, ne znam sta da kazem.
To je ta cijena, ali za sta ces koristiti laptop, ovo je prilicno stara konfa, mozda da jos iskesiras za neku i5, bar 15" ekran, neintegrisanu graficku, DDR3 ram...?