banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2011, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Fans of retro computing will soon be able to buy a modern PC clad in a classic case.

Commodore is making a Windows PC that fits inside a boxy beige shell that looks exactly like its original C64.

The 8-bit machine was released in 1982, had 64 kilobytes of memory and became one of the best-selling computers ever.

Commodore's updated version will run Windows 7 but also has an emulator capable of playing games written for its ancestor.

Commodore has started taking orders for the C64x, priced at $595 (£364), and said the machines would ship between May and June. It is expected to appear in shops later in the year.

The machine's internal hardware will be based around a dual-core Intel Atom D525, a chip typically found in notebook computers. The 1.8Ghz chip is far faster than the 8-bit 1MHz MOS 6502 processor used in the 80's original.

The C64x will also use an integrated Nvidia graphics chip and buyers have the option of equipping a model with a Bluray DVD player. All the hardware for the machine fits inside the keyboard case.

The first models will sport the same taupe colour scheme as the original along with a "clicky" keyboard familiar to anyone who used the older C64 or its predecessor, the Vic 20.

Zašto kvare uspomene, nitkovi prokleti...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 14:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
I ja kažem :( moj prvi računar i prve igrice na kasetama ( štelovanje glave rules :protest: )

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
danijell je napisao:
Zašto kvare uspomene, nitkovi prokleti...

Ali stvarno... Stoka filipinska...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
nepokoreni je napisao:
I ja kažem :( moj prvi računar i prve igrice na kasetama ( štelovanje glave rules :protest: )

Čak sam kod kolege koristio Commodore 128 (veći, integrisana 5,25" disketna jedinica).

Imao sam kod sebe nekoliko mjeseci FULL C64 (nije smiješno!), što znači Commodore 64 "računar", monohromatski 13" (čini mi se, ili 14") monitor sa integrisanim zvučnikom, 5,25" externu disketnu jedinicu (suvo blago, extremni raritet) i dva (2!!!) kasetofona.
Igrice sa 5,25 disketa su bile sa samoučitavanjem (daleko veće i bolje) i naravno, mogao si da sačuvaš rekord :D !
Štelanjem glave do besvjesti na jednom kasetofonu sam učitavao igricu dok je ne učitam, zatim prikačim drugi i na njega na novu kasetu na istoj visini glave snimim igricu ponovo. Tu kasetu sa nekih 100-ak igrica (ukupno na obe strane kasete) i obaveznim Turbo250 na početku svake strane, snimljenih na istoj visini glave (nema više štelovanja glave) čuvam i dan danas!

Džojstici su bili blago neviđeno, a u nedostatku istih su se koristili oni sa čuvenih pijačarskih RAMBO igrica. Kad se ti isti polome, onda igraš na limenoj zvijezdi unutra bez palice.

TO JE BILA LJUBAV, sunce ti poljubim!!!

P.S.
Godinama kasnije skinuo sam emulator i romove, malo igrao i ostavio. Nije to to...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Ovo je još gore -->
Slika
Kao što sam negdje pročitao bilo bi im bolje da su stavili u prodaju identične kopije nego ove "netbookove" samo s drugom školjkom.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovo kao nova VW buba :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 22:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
Slika

Комодор 64 (Commodore 64), такође понекад називан „кутија за хлеб” или „дебељко” због свог облика, је кућни рачунар са 64 килобајта примарне меморије који је био популаран осамдесетих година 20. века. Представљен од стране фирме Комодор Бизнис Машин (Commodore Business Machines) августа 1982. године по цени од 595 долара, Комодор 64 је понудио солидне звучне и графичке перформансе у поређењу са ондашњим стандардом. Током живота Комодора 64 (између 1982. и 1993.) укупна продаја је премашила 22 милиона примерака. Према Гинисовој књизи рекорда, Комодор 64 још увек остаје напродаванији рачунар свих времена.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]