nepokoreni je napisao:
I ja kažem

moj prvi računar i prve igrice na kasetama ( štelovanje glave rules

)
Čak sam kod kolege koristio Commodore 128 (veći, integrisana 5,25" disketna jedinica).
Imao sam kod sebe nekoliko mjeseci FULL C64 (nije smiješno!), što znači Commodore 64 "računar", monohromatski 13" (čini mi se, ili 14") monitor sa integrisanim zvučnikom, 5,25" externu disketnu jedinicu (suvo blago, extremni raritet) i dva (2!!!) kasetofona.
Igrice sa 5,25 disketa su bile sa samoučitavanjem (daleko veće i bolje) i naravno, mogao si da sačuvaš rekord

!
Štelanjem glave do besvjesti na jednom kasetofonu sam učitavao igricu dok je ne učitam, zatim prikačim drugi i na njega na novu kasetu na istoj visini glave snimim igricu ponovo. Tu kasetu sa nekih 100-ak igrica (ukupno na obe strane kasete) i obaveznim Turbo250 na početku svake strane, snimljenih na istoj visini glave (nema više štelovanja glave) čuvam i dan danas!
Džojstici su bili blago neviđeno, a u nedostatku istih su se koristili oni sa čuvenih pijačarskih RAMBO igrica. Kad se ti isti polome, onda igraš na limenoj zvijezdi unutra bez palice.
TO JE BILA LJUBAV, sunce ti poljubim!!!
P.S.
Godinama kasnije skinuo sam emulator i romove, malo igrao i ostavio. Nije to to...