banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 15:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: NiMH baterija
PostPoslato: 19 Jul 2003, 01:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Maj 2003, 22:40
A pa nisam bas siguran da ovo pitanje spada pod ovu temu, al mi se cini najblize, pa sam tu stavio... ako sam slucajno pogrijesio :oops: izvinjavam se moderatorima

A da, sad pitanje, gdje ovdje (u Banjaluci mislim) najpovoljnije naci NiMH kompatibilne AA (ne znam "strucan" naziv) baterije (dakle one od 1,5V) i punjac za iste?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2003, 17:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jul 2003, 12:35
ufff...
to je dobro pitanje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2003, 09:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jan 2002, 01:00
Pogledaj u Iskra-Rakic na Malti preko puta Opelovog salona i rostiljnice Obelix. Oni imaju punjace i baterije svih vrsta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2003, 20:46 
Početnik
Početnik

pogledat cu i tu, hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2003, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Mislim ne trazis pticije mlijeko .
Ja sam prije 15-ak godina kupio te baterije, ne kontam poentu.
Mislim da u bilo kojoj prodavnici tehnike mozes da ih kupis.
To su R6 baterije.
Sad, imas i razlicitih proizvodjaca i razlcitih kapaciteta .
od 1500mAh do 2100mAh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2003, 01:42 
Početnik
Početnik

A pa ovako, poenta je u tome, sto sam gledao po gradu, al nisam nigdje nasao... tacnije nasao sam od 1500 i 1700 mah, sto mi se cini premalo, a osim toga te veceg kapaciteta imale su bezobraznu cijenu od 11 km, sto s obzirom da meni treba 12 komada, je mnogo... eto ako bas moram objasnjavati. Da dodam, da ne znam gdje sve imaju prodavnice elektronske opreme u gradu, sto je jos jedan razlog sto sam pitao.

A da ja tebe pitam, jel na ovom forumu zlocin nesto ovako pitati? Mislim, ne razumijem aroganciju i prozivanje. Nego, dok sam pregledavao forum, vidio sam da si imao neke rasprave s nekim osobama, nesto o kvalitetu poruka koje postavljaju na forum (ne pratim to nesto, pa i ne znam o cemu se tacno radi)... vidim ti jesi moderator, ali, to ti ne daje pravo da sudis o kvalitetu necijih poruka. Mozda se one tebi, koji si ne znam, "sa svime upoznat" cine kao dosadne, bespotrebne ili ne znam ni ja sta, al vjerovao ili ne, mozda postoje ljudi koji ce imati koristi od njih, a ne samo autor. Nego, red na forumu, naravno mora da postoji, i sve nepotrebne poruke treba brisati, ali mislim da pretjerujes... al dobro, to je valjda ono nesto u nasim ljudima, cim dodju do malo neke vlasti misle da je tu narod da sluzi njima, a ne oni narodu.
Eh da, u slucaju da sam totalno promasio ideju tvog javljanja, i u slucaju da se ovo javljas kao clan foruma, a ne kao moderator, cini mi se da onda i ova tvoja poruka spada u one bespotrebne, zar ne?

Eto, sad neka moderator ovog foruma slobodno obrise citavu ovu temu ako zeli, a na meni je da se jos jednom zahvalim momku koji je pokusao (mozda i uspio) pomoci. Toliko!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2003, 02:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
hmm .. daj smirite strasti ..

Ako ko zna gdje se jos mogu uzeti baterije navedenog tipa neka slobnodno napise ... samo bez OT postova please ..

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2003, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam imao namjeru biti arogantan i nekoga prozivati izvini ako si se nashao uvredjenim.
Naime, nije mi bilo jasno da nije moguce kupiti te baterije jer znam da ih
ima na svakom cosku. Nisi napisao tacno koje ti trebaju, mislim na kapacitet, i bilo mi je
cudno da ih nema uopste za kupiti.
A sto se cijene tice, ne znam sta je skupo i sta ti kontas koliko bi trebale kostati.
Ja recimo za digitalca koristim Olympys-ove Ni-MH od 1700mAh i platio sam ih nesto vishe
od 40 KM - 4 komada. Te baterije su kupljenje u Svici, ne u BL, tako da mislim da i cijena od 11KM
ne moze biti niza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2003, 17:03 
Početnik
Početnik

A nije bitno, apsolutno... malo sam i ja pretjerao, sad vidim, a i nisam bas tacno formulisao pitanje. Tacnije vise me zanimalo koji je stvarni najveci kapacitet tih baterija, posto najvece koje sam nasao bile su te od 1700 mah, sto mi se cinilo malo.
Nego, eto sad da kazem, prespojio sam mp3 player u auto, a posto nisam nesto vjest u tim elektronskim prespajanjima, odlucio se za te punjive baterije, odnosno 3x4 komada, posto ih nevjerovano brzo trosi, a cesto putujem na duze staze, pa da uvjek imam jedan par rezervnih u autu.
Eto, nadam se da nema nikakvog zamjeranja, pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2003, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oke ...

Koji su nacini napajanja tog MP3 playera?
Ako imas adapter koji daje 12V, najjednostavnije ti je da kupis onaj prikljucak sto ide u 'upaljac' u auto,
2 zice, samo nemoj okrenuti polaritet i super, ne trebas se ni sa cim drugim zezati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2003, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ja sam 4 komada 1800mAh platio 13 €.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]