goxon je napisao:
ljudi ne treba njemu tako jaka graficka da bi igrao na 1280x1024. dajte da predlozimo nesto konstruktivno a da covek ne baca pare:) ja mislim da njemu ne treba nista od dx11 za tu rez. bolje da uzme stariiju generaciju grafe. npr 8800gt,9800gt,HD48xx. tako bi prosao jeftinije a bolje bi mu isle igre
Ja mislim da je sasvim suludo ulagati u nesto sto je staro cca. 3 godine. Tehnologije napreduju, covjek hoce da ne razmislja o podesavanjima, nego sve nasvira na max i to je to. Ni sa jednom od ovih navedenih karti to ne moze da ostvari. Znam jer imam 4850 u svom racunaru i nema sanse da igram novije naslove na max. Na nekom mediumu i moze da prodje, ali forsiranje AA i AF moze slobodno da zaboravi sa bilo kom navedenom kartom.
Pored toga svaka od navedenih kartica se veoma tesko nalazi nova jer su i ATI i nVidia davno prestali da ih proizvode, tako da se moze desiti da naletis na neku refurbished kartu, a covjek hoce novu kartu. Plus toga ima sasvim dovoljan budzet za nove graficke kartice.
Vec sam jednom rekao da se i vise greju i bucnije su i vise trose, slabije se OC (ako ga to zanima).
Jednostavno te karte je vrijeme pregazilo i na njihova mjesta su dosle sasvim nove generacije i ja ne vidim ni jedan jedini razlog da se kupuju. Za iste pare se moze uzeti i nesto iz serije 57xx, sto je opet u svakom slucaju bolje nego ove karte sto si naveo.