Rodjak je napisao:
Ma ti ljudi iz helpdisca jednostavno nisu normalni. Dobro, mozda oni imaju probranu klijentelu ne znam ti ja neke biznismene koji stvarno imaju vazne podatke na hard disku, ali ja imam oko 1500 slika i isto toliko pjesama. Na hardu se sjebalo sve, elektronika, glave, motor pa najvjerovatnije i firmware. I ja sad trebam iskesiti 1000 e za vracanje podataka koji imaju samo sentimentalnu vrijednost. Dellboy, ne mozes staviti elektroniku od drugog diska. Tu se mora mjenjati firmware ili tako nesto, i ja sam pokusao nesto slicno. Nasao elektroniku za hdd al ne fercera. Nadjem na internetu ovo, objasnim da je pokvaren hdd od 28GB da treba spasiti slike i muziku i on meni da link za cjenovnik. Kad sam vidio cijene u prvi mah sam pomislio da je 500din 1KM, al sam se malo sjebo kad sam vidio da bi me popravak hard diska koji kosta 20ak marki izasao oko 2000 marki doslovno. Ja se njima javio mailom i umjesto da mi ljudi kazu momak ovo nije za tebe on meni dao cjenovnik, kad me nije srce prekin'lo.
To sto ti je neko dao cenovnik treba i aspirin
Salu na stranu da si se malo bolje raspitao video bi da se u slucaju visestrukog kvara, sto se cesto desava
recimo firmware plus logicki ,cena se formira po tezem kvaru a ne po dva ili vise kvarova.Kvarovi se ne sabiraju.
Tu cenu od 2000 marki nismo nikad naplatili nikom za jedan disk.
Ukoliko se radi o RAID sistemu naplacuje se kvar puta broj diskova.
Eto nema razloga za sechenje vena i nije tako strasno pogotovu sta u celoj bivsoj SFRJ i svetu uopste nema jeftinijeg
vadjenja podataka.