banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2009, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Potrebna mi je pomoć

Jednoj djevojci je crko HDD ( ustvari crkla je MB pa i HDD) .
Da budem precizniji, crkla je elektronika na HDD-u.

U pitanju je Maxtor 80GB SATA model: 6V080E0

Stavio sam elektroniku od drugog HDD-a ali 160GB SATA od istog proizvođača. Kad upalim, windows ga ne može prepoznati.
U BIOS-u ga vidi ali dalje ne pa onda ne mogu ni skinuti podatke.

Da li neko ima HDD od 80GB Maxtorov SATA, da mi posudi da odradim posao.

Ako kojim slučajem crkne taj HDD, Plaćam ga.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 14:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Joj i ja sam prije 4-5 godina isti problem imao, baš crnjak. Stavio kreten (ja) disk na disk, ovaj se zagrijao i propalio čipove na ovom drugom. Nigdje nisam mogao naći elektroniku, neki Seagate je bio. Ja ovdje u BL nemam, ali mislim da imam u Gradišci jedan Maxtorov od 80 GB, ne znam da li će štimati serija i to, da li ima veze uopšte... Danas idem tamo, pa ću zaviriti.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MA mora biti isti.

Kažem ti ja imam od 160 GB ali ne ide.

Mora biti indentičan.

Ajd vidi živ bio.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
Imam ja elektroniku za Maxtor Diamond 8 40gb
Slika
Pogledaj da li je ista elektronika.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vlada, mora biti isti.

Pokušao sam sa većim ali iz iste serije i nije moglo

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 12:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
To je ovakva elektronika ako se ne varam??
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 08:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
ima u beogradu nesto na foru helpdisc ili slicno. al skupi su u PICKU MATERINU.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 17:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
DELLBOY, ja sam našao disk, 80 GB, Maxtorov, ali nije ista serija. Ovaj je noviji, Seagateov, pretpostavljam da je tvoj još kad je Maxtor bio samostalan. Tako da ne vjerujem da će raditi, ali ako misliš da vrijedi pokušati, javi, nije problem da ti posudim.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 08:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jun 2006, 15:54
Rodjak je napisao:
ima u beogradu nesto na foru helpdisc ili slicno. al skupi su u PICKU MATERINU.

pa nije bas tako skupo
http://www.helpdisc.rs/cenovnik.htm
mnooogo je jeftinije nego pandan u Zagrebu

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HALOOOOOOOO!!!

Citiraj:
Neispravna elektronika
spašavanje podataka zamenom neispravne elektronike-------------------10.000 Dinara= 107 Evra
:roll: :roll: :roll:

Mlogo li je.

Mogu kupiti isti HDD za te pare zamjeniti elektroniku, prebaciti podatke i još mi ostane novi (ili polovan) HDD

Toliko bitni podaci i nisu.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 12:57 
Početnik
Početnik

pa znaci nije problem u helpdisc-u nego u podacima.
Evo prodje mesec ne mozes da nadjes elektroniku, a pitanje je da li je samo elektronika...
Mi nudimo profesionalnu uslugu, i klijenti hoce da dobiju svoje podatke. To podrazumeva da moramo da
se opremimo za sve vrste kvarova. Elektronika je samo jedan od mogucih i u tu svrhu imamo preko 2000 donor diskova.
Tvoja prica se svodi na ono, oces 10 cevapa za 50centi. U sto je to mnogo lepo al nema nigde.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

helpdisc je napisao:
Evo prodje mesec ne mozes da nadjes elektroniku, a pitanje je da li je samo elektronika...
Mi nudimo profesionalnu uslugu, i klijenti hoce da dobiju svoje podatke. To podrazumeva da moramo da
se opremimo za sve vrste kvarova. Elektronika je samo jedan od mogucih i u tu svrhu imamo preko 2000 donor diskova.
Tvoja prica se svodi na ono, oces 10 cevapa za 50centi. U sto je to mnogo lepo al nema nigde.

Ja poštujem vaš posao ali ipak mislim da je to puno para.

BTW Našao sam danas isti HDD i napokon skiiiiiiiiiiiiiiiidam podatke.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 13:58 
Početnik
Početnik

Nisi nasao dve nedelje a sad si nasao izmedju dva posta, svaka chast.
:D Srecno

DELLBOY je napisao:
helpdisc je napisao:

Ja poštujem vaš posao ali ipak mislim da je to puno para.

BTW Našao sam danas isti HDD i napokon skiiiiiiiiiiiiiiiidam podatke.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma ti ljudi iz helpdisca jednostavno nisu normalni. Dobro, mozda oni imaju probranu klijentelu ne znam ti ja neke biznismene koji stvarno imaju vazne podatke na hard disku, ali ja imam oko 1500 slika i isto toliko pjesama. Na hardu se sjebalo sve, elektronika, glave, motor pa najvjerovatnije i firmware. I ja sad trebam iskesiti 1000 e za vracanje podataka koji imaju samo sentimentalnu vrijednost. Dellboy, ne mozes staviti elektroniku od drugog diska. Tu se mora mjenjati firmware ili tako nesto, i ja sam pokusao nesto slicno. Nasao elektroniku za hdd al ne fercera. Nadjem na internetu ovo, objasnim da je pokvaren hdd od 28GB da treba spasiti slike i muziku i on meni da link za cjenovnik. Kad sam vidio cijene u prvi mah sam pomislio da je 500din 1KM, al sam se malo sjebo kad sam vidio da bi me popravak hard diska koji kosta 20ak marki izasao oko 2000 marki doslovno. Ja se njima javio mailom i umjesto da mi ljudi kazu momak ovo nije za tebe on meni dao cjenovnik, kad me nije srce prekin'lo.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 14:41 
Početnik
Početnik

Rodjak je napisao:
Ma ti ljudi iz helpdisca jednostavno nisu normalni. Dobro, mozda oni imaju probranu klijentelu ne znam ti ja neke biznismene koji stvarno imaju vazne podatke na hard disku, ali ja imam oko 1500 slika i isto toliko pjesama. Na hardu se sjebalo sve, elektronika, glave, motor pa najvjerovatnije i firmware. I ja sad trebam iskesiti 1000 e za vracanje podataka koji imaju samo sentimentalnu vrijednost. Dellboy, ne mozes staviti elektroniku od drugog diska. Tu se mora mjenjati firmware ili tako nesto, i ja sam pokusao nesto slicno. Nasao elektroniku za hdd al ne fercera. Nadjem na internetu ovo, objasnim da je pokvaren hdd od 28GB da treba spasiti slike i muziku i on meni da link za cjenovnik. Kad sam vidio cijene u prvi mah sam pomislio da je 500din 1KM, al sam se malo sjebo kad sam vidio da bi me popravak hard diska koji kosta 20ak marki izasao oko 2000 marki doslovno. Ja se njima javio mailom i umjesto da mi ljudi kazu momak ovo nije za tebe on meni dao cjenovnik, kad me nije srce prekin'lo.

To sto ti je neko dao cenovnik treba i aspirin :evil3:
Salu na stranu da si se malo bolje raspitao video bi da se u slucaju visestrukog kvara, sto se cesto desava
recimo firmware plus logicki ,cena se formira po tezem kvaru a ne po dva ili vise kvarova.Kvarovi se ne sabiraju.
Tu cenu od 2000 marki nismo nikad naplatili nikom za jedan disk.
Ukoliko se radi o RAID sistemu naplacuje se kvar puta broj diskova.
Eto nema razloga za sechenje vena i nije tako strasno pogotovu sta u celoj bivsoj SFRJ i svetu uopste nema jeftinijeg
vadjenja podataka.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 16:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

А што се тиче остатка свијета, разради мало и њихова примања. Омјер просјечне зараде у хрватској и вађења података је убиједљиво повољнији него у вас. Мало сам пренаглио, признајем, добро је што такво нешто уопште постоји, али толике цијене ништа не оправдава.
Slika
Значи најјефтинији квар кошта 166 керми а најскупљи 540. Ја знам да је јебачина кад изгубиш податке ал стани мало.
Која лолчина јбт. Па уопште нисам видио оно доле испод +дијелови. Значи само руке ти наплати 2000 марки.
Јебачина чоече па нисам ни видио да на све ово још на крају иде и пдв. Ође немереш проћи испод две иљадарке да јебе рак рака.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 21:01 
Početnik
Početnik

svaka diskusija sa tobom je izlisna, em si vulgaran em nekulturan.
Mozes uvek da iskopiras podatke sa bekapa i da zaobidjes helpdisc.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 22:10 
Početnik
Početnik

sad si pocheo da pricas o sebi u mnozini.
Pogledaj recimo cenu uredjaja sa spasavanje koji se zove pc3000, potrazi na netu koliko kosta
clean place klase 100,izracuj koliko kostaju No contac head chang tools za zamenu glava... izracunaj koliko kosta 2000 diskova u bazi za delove itd itd itd....Samo firmarina u BG kosta preko 100e....A gde je lokal, reklama, google kampanja...
Hosting, sajt development, pa i plate na kraju , pdv, akontacija pdv...porez na ovo na ono pa i TV pretplatu placas
Na svaka 3 meseca izadje po 10-15 novih uredjaja. Svaki je drugaciji ako se razlikuje u jednom slovu.
Isto kosta hard disk i u Nemachkoj i u RS i SR i u HR, a kod nas su cene najnize.
Ima jos mnogo toga ali sam rekao da necu da rapsravljam.
BTW delove ne naplacujemo ako ih imamo u baze vec samo ako moramo da ih naruchujemo spolja.
I da zavrsim postoje i druge firme, potrudise videces da nude manje po visoj ceni, a njih da reklamiram ne zelim.
Dodji da vidis sta radimo i cime se bavimo dobijes sok i kafu plust ti objasnimo kako i sta se radi.
Pa kad vidis da se prosecan problem radi 10-16 sati shvatices o cemu se radi, kako jedna firma mora da posluje.
Bekap je pravo svakog pojedinca ili organizacije. Mi smo tu da POMOGNEMO da se ljudska neobavestenost ili neodgovornost koja je dovela do problema, umanji koliko je moguce. E da to pritom nesto kosta. Da je besplatno ili skoro besplatno ne bi mogli nikom da pomognemo zar ne?

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

helpdisc je napisao:
Nisi nasao dve nedelje a sad si nasao izmedju dva posta, svaka chast.
:D Srecno

Kao prvo nisam našao danas već prije par dana. Ko iste firme koja je i prodala ovaj računar. (gle čuda imali su isti takav)

Iako su konkuretska firma, nisu mi naplatili ni marke disk, ako ga vratim ispravnog bez oštećenja. Ako ga kojim slučajem spržim, platim 80KM (za poređenje u Srbiji to je približno 40 Evra)

BTW mi smo prije nekih 3-4 možda i više godina slali serverski ( SCSI 73GB) iz nekadašnje Cepter banke u Zagreb u jednu firmu (mislim da se zove Datalab ili Infolab - moram pogledati u papirima) da se skinu svi podaci sa diska. Disku je bila oštećena glava. Na disku su bili Microsoft podaci kao i RED HAT Linux podaci.
Tada nam se činilo da je to paprena cijena, ali kad ih uporedim sa ovim helpdeska, oni su to uradili džaba
(Bilo je oko 350 Evra).

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Dellboy bdate sad imas potrebno iskustvo,otvaraj radnju covece 8) 8) 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]