banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jul 2014, 07:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2009, 12:08
Pozdrav,

skoro sam imao jedno čudno iskustvo sa nekom malom web kamericom, MS cini mi se, ima na sebi i mikrofon iterisan, mada je pisalo da je Vimicro Altair USB cam.
Naime desilo mi se da na pocetku nije htio mikrofon nikako, tad sam je kopčao na neki stariji P4 na XP-u, nešto su me drajveri za zvuk zezali i ja skompčam kameru na Win 7 i sve fercera kako treba, i video i audio.
Dignem novi XP freš instalaciju, sve drajvere stavim, instaliram skype, stavim kameru i sve normalno radi.
E sad nastaje komplikacija, naime prebacim kameru u drugi usb, i to kreću problemi.
Prvo je skype ne vidi kao opciju za kameru u svom meniju, a kad probam pristupiti kameri izbaci mi "Creation of the Video Preview Failed" i to je to to od kamere.
Nema sta nisam probavao, gasio u msconfigu startup sav, reinstalirao XP, i najčudnije prebacim kameru na Win 7 i tu je prepozna u device manageru ali u skajpu je nema.
I čačkajući malo na netu nađem negdje da je moguće da driver promijeni firmware camere i da je faktički ubije.
Da li je neko imao ovakav slučaj i da li je uspio da kameru nekako osposobi?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Instaliraj stariju verziju Skype-a i radice, nadji ovdje http://www.oldversion.com. Meni se to desavalo, izgleda da skype noviji nece da prepozna neke kamere, dok stara verzija moze. Moguce je ubaciti neki 3rd party emulator kamere koji koristi driver tvoje kamere pa se preko njega vrsi prikaz kao sto je http://manycam.com. I mene je to nerviralo dok nisam skontao.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 06:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2009, 12:08
Kako sam ja skuzio nije problem do Skaype-a jer na fresh instalaciji Windowsa i dalje mi izbacuje Creation of the Video Preview Failed i sa instaliranim emulatorom Manycam nece ni da se javi, jednostavno ubijena.
Mozda je na pocetku bio problem do softwer-a, ali sad je svakako do kamere.
Aj razumio bi da Skype ko Skype nece da ju ocita pa da rijesim starijom verzijom, al ovo me zbunilo skroz, tj nisam dosad nigdje uspio na necemu promijeniti firmware a da se nisam baš na to naoštrio :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]