banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 09:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2008, 18:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2006, 14:55
Prošetao sam Banjalukom u potrazi za laptopom u nekom od shopova koji daju mogućnost otplate na obročnu otplatu preko visa classic kartice sa cijenom istog do jedno 1500 maci i vidio da cijene za iste modele poprilično variraju. IT computers je ubijedljivo najskuplji, ali čini mi se makar nudi novu robu. U HG Spotu (preko puta zgrade Vlade) ugledam HP Compaq 6820s sa cijenom do nešto malo preko 1300 KM i prvo se upitam bože kako da ovakva mašina ne košta više? Sutra bi ga uzeo da znam da to nije neki repariran stroj, ili nedaj bože šutnut od strane fabrike jer nije prošao testove, a onda ko zna kako završio u BiH.
Tražim dakle pomoć, šta da kupim? Idem na školovanje u inostranstvo i nebi volio da mi laptop tamo rikne u po frke. Ili da ga kupim tamo, ali kako ga onda unijeti nazad u BiH!? TNX

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
A zašto bi imao problem da laptop kupljen vani uneseš u BiH?
Nisam čuo za bilo kakav slučaj da se na granici provjeravaju laptopovi... To se danas smatra dijelom ličnog prtljaga, kao npr. foto-aparat. Naravno, nemoj da ga prenosiš u originalnoj kartonskoj kutiji :) I vidi da imaš licencirani softver, za svaki slučaj.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 22:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2006, 14:55
Ma i ja ozbiljno razmishljam da ga kupim preko grane. Ovde em sto nikad ne znas sta si kupio za svoje pare, em sto cak ni toboze licenciran softwer mozda nema originalne drajvere za taj model racunara, iako si licencu naravno platio. :angry4: I na kraju mozda cak i prodjem jeftinije, pomolim se bogu shto kazes na grani....a da ne spominjem da kao strani drzavljanin tamo mogu koristiti tax free pogodnosti, hvala u svakom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Dođeš kod mene kupiš Dell-a i možeš da ga servisiraš bilo gdje u svijetu gdje je ovašten dell servis.
Naravno uz svaki laptop obavezno dolazi CD/DVD sa driverima, par nekih knjižica, adapter, kabl za modem, adapter za telefonske utičnice...
Ako uzmeš sa XP-om ili Vistom, dobijaš i original CD

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
...pa ne znam,mozda ako ides u usa :D prodjes mnogo jeftinije...ja skoro kupio "u banjaluci" ,bas onakav kakav sam trazio,smrt..isti (cak nesto slabije"opremljen") drugarica u belgiji platila 200€ vise

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Zavisi gde ideš, u Americi ti je sve jeftinije, od takve robe, tehnike i slično. Za Evropu ne znam, raspitaj se, mislim da je opet isplativije.
Što se tiče unošenja, nije nik'i problem jer je to, kao što je neko rekao, lična stvar (personal item).

Poslednji put menjao stormbringer dana 08 Jul 2008, 23:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 23:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
clear_shaven je napisao:
Prošetao sam Banjalukom u potrazi za laptopom u nekom od shopova koji daju mogućnost otplate na obročnu otplatu preko visa classic kartice sa cijenom istog do jedno 1500 maci i vidio da cijene za iste modele poprilično variraju. IT computers je ubijedljivo najskuplji, ali čini mi se makar nudi novu robu. U HG Spotu (preko puta zgrade Vlade) ugledam HP Compaq 6820s sa cijenom do nešto malo preko 1300 KM i prvo se upitam bože kako da ovakva mašina ne košta više? Sutra bi ga uzeo da znam da to nije neki repariran stroj, ili nedaj bože šutnut od strane fabrike jer nije prošao testove, a onda ko zna kako završio u BiH.
Tražim dakle pomoć, šta da kupim? Idem na školovanje u inostranstvo i nebi volio da mi laptop tamo rikne u po frke. Ili da ga kupim tamo, ali kako ga onda unijeti nazad u BiH!? TNX

Taj model nije sporan, to je model koji se legalno prodaje kod nas. Ako ti se taj dopada možeš ga slobodno kupiti. Ne znam samo zašto si oduševljen tom cijenom, to nije nikakav top model. Imaš i dobrih Lenovo modela oko te cijene samo ne vjerujem 17", kod nas jeste nešto skuplje i treba se malo više potruditi da se nađe odgovarajuća roba, ali za razliku od nabavljanja vani znatno je jednostavnije sa garancijom. Napiši potpune specifikacije da vidimo da li je nešto sumnjivo.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 23:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
DELLBOY je napisao:
Dođeš kod mene kupiš Dell-a i možeš da ga servisiraš bilo gdje u svijetu gdje je ovašten dell servis.
Naravno uz svaki laptop obavezno dolazi CD/DVD sa driverima, par nekih knjižica, adapter, kabl za modem, adapter za telefonske utičnice...
Ako uzmeš sa XP-om ili Vistom, dobijaš i original CD

Mislim da je Dell najbolji izbor za nositi vani (jest da si mi konkurencija, al sto jest, jest), pogotovo sto sam iz blize okoline slusao kako imaju super servis i podrsku vani.
Tamo ne nosis masinu na popravku, serviser dolazi tebi u stan. Jos ako si u mogucnosti doplatiti za 3-godisnju garnciju bilo bi odlicno.
Za dokaz o legalnosti win. dovoljno je samo da imas naljepnicu zaljepljenu na masini. Eventualno na granici, ako ides avionom mogu ti traziti da pred njima upalis laptop da se uvjere da je to stvarno laptop a ne nesto drugo.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2008, 09:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Sto se tice kupovine vani, moj brat je prije par mjeseci kupio laptop u HR i normalno vratio PDV i unio ga u Bosnu bez ikakvih problema... Poslije toga je jos x puta isao sa njim preko grane i nije bilo problema.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2008, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Kod nas se za jedno 600e moze uzeti strava laptop. Meni se svidja model MSI EX610x -amd dual core 1.8ghz, 2gb rama, 160gb hdd, ati 2400 ddr3 , kosta trenutno na snizenju 46 990 din. Pogledaj da li taj model ima negde u BL, cula sam jako dobre komentare za ovaj model.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2008, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
MSI je marka koja se prodaje u supermarketima odmah lijevo iza smrznutog povrca...
Mala sala, ali je uglavnom tako. Na zapadu MSI je najcesce vidljiv upravo u supermarketima, dok se vrlo rijetko susrece u specijalizovanim elektro trgovinama.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2008, 18:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pa nece bash biti tako. Imaju shiri asortiman, od komponenti, pa do mp3 playera i laptopova. Za te multimedijalne sprave ne bih znao nista reci, to ne pratim, i za laptopove manje vishe, tu su vjerovatno neka middle klasa, sa prosjecnom podrskom, itd..

Ali, recimo..Imali su, i imaju josh uvijek, jako jako dobru kvalitetnu plocu za 775 socket, Neo2. Ploca koja je oduvala svu mogucu konkurenciju u best bye kategoriji, a i u apsolutnoj kategoriji se nosila ravnopravno sa duplo skupljim plocama, samo su neke ASUS, suludo skupe ploce bile bolje. Danas ta ploca kosta oko 80 evra, mislim da nije nikad ni isla preko 100.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2008, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
MuskoBre je napisao:
Pa nece bash biti tako. Imaju shiri asortiman, od komponenti, pa do mp3 playera i laptopova. Za te multimedijalne sprave ne bih znao nista reci, to ne pratim, i za laptopove manje vishe, tu su vjerovatno neka middle klasa, sa prosjecnom podrskom, itd..

Ali, recimo..Imali su, i imaju josh uvijek, jako jako dobru kvalitetnu plocu za 775 socket, Neo2. Ploca koja je oduvala svu mogucu konkurenciju u best bye kategoriji, a i u apsolutnoj kategoriji se nosila ravnopravno sa duplo skupljim plocama, samo su neke ASUS, suludo skupe ploce bile bolje. Danas ta ploca kosta oko 80 evra, mislim da nije nikad ni isla preko 100.

Možda ploča i nešto vrijedi, ali laptopi su im čist promašaj.
Ovo sam čuo od korisnika koji je kupio 90 MSI laptopa.
Ajd što su se kvarili (matična ploča'-gle čuda) problem je bio support. Korisnik je čekao i do 3 mjeseca matične ploče
Eh da zaboravio sam reći da su se pokvarla ukupno 55 laptopa.
Serijska greška. Ali dobro to se svima zna desiti ali čekati popravak 3 mjeseca :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 09:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Za MSI laptopove imas u Srbiji 2-godisnju garanciju tzv pick and return u roku od 48h mora ti biti popravljen laptop.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Elem, da se vratimo na temu.

Provjeri cijene za zemlju u koju ides (ako je EU, onda provjeri i za susjedne zemlje, cijene znaju da osciliraju) i uporedi sa BH varijantom koju si nasao. Brzo ce ti se samo reci sta i koliko. Naravno, racunaj na povrat PDV-a.

Prenos preko granice..
Nosis ga sa sobom kao licni prtljag bez ikakvih problema, samo nemoj u kutiji kako neko rece.

Sto se tice servisa, kada kupis laptop imas servis svuda u svijetu obezbjedjen (ako u zemlji postoji servisni centar). On ne zavisi od prodavaca nego od prozivodjaca (HP, DELL, LENOVO,...). Znam iz prve ruke da je HP laptop kupljen u BL popravljen u Australiji bez nadoknade jer je bio u garantnom roku.

Eto, sve znas.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 23:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
Postoji problem sa ele. opremom kada putujete u neku zemlju.Naime kada vas pitaju "Imate li sta za prijaviti?" vi trebate reci"Imam elektronicku ro bu pa onda kazes sta(laptopi,kamere,konzole bla bla bla) i onda dobijete neku potvrdu i kada se vracate morate to pokazati.Ali ja kada sam isao u hrvatsku kupovati pojedinu opremu isao sam na manje prelaze(kada idete u split/makarsku onaj mali prelaz) i ne pregledava niko nista.
Preoniso sam graficku,proc,maticnu,disk i rame i coolere,sve upakovano medju odjecom :DD.I normalno kada su me pri ulasku pitali imate sta prijaviti ja onako fino "Samo licne stvari" u povratku me nisu ni pitali :P
E sada za malo dalje zemlje neznam bas :S
Btw ja kod nas nebi bas uzimao laptop(a imam ga u planu kupiti),jer kada sam ulazio u vecnu radnji sve su neke noname govorili i MSI(a msi isto sto kineskom sopu da ste uzeli).
Ja cu za laptop do slovenije ili austrije tamo su dosta povoljni,
A kao foru da budem 100% siguran da me nece sjebati sa carinom ponjecu prijateljev laptop(imam prijtelja sa lapom od kojih 5 godina ali posluzice :D).

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 00:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Nema apsolutno nikakvog problema u prenosenju laptopa, otpakovanog,znaci bez kutije preko bilo koje carine.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
stormbringer je napisao:
Nema apsolutno nikakvog problema u prenosenju laptopa, otpakovanog,znaci bez kutije preko bilo koje carine.

tacno.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 00:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
ne znam kakav je ranije bio slucaj sa MSI, ali imao sam dosta iskustva sa malo skupljim 12" modelima i oni su solidni za te pare. MSI Wind je pravi hit u svijetu i svi ga hvale upravo zbog extra kvalitete i sta pruza za pare. U Srbiji, kao sto rece Krofnica, su napravili ogroman biznis. Sto se tice originalnog postera mislim da moze komotno da u Banjaluci kupuje, ako ce uzimati laptop do max 1.300 maraka sva ta zejebancija oko kupovine u inostranstvu i prenosenju i znojenju preko grane isplati se ako kupujes extra laptop u rangu 1000, 1500 evra. Sto se tice bojazni za "polovan" ili "refurbished" HP laptop, to mozes samo dobiti ako kupujes Pavillon ili nedo-bog-ponovo-lansirani Compaq posto takvih "legalno" nema na nasem trzistu. ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
ja sam prosle godine prenio svoju toshibu iz HR i to zapakovanu u kutiju. Nisam se sjetio otpakovati:)
Niko me nista nije pitao...tj jeste ali dobio je standardan odgovor...NEMAM:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]