Ovako: kupio neki dan ovo:
ASRock eSataII 3.0GBit LAN plocu, RAID, RoHS, FSB 1GHz, 4 RAM slota za DDR2 @ 800 MHZ, trenutno imam jednu plocicu od jednog gigabajta RAM-a, procesor je AMD Athlon 64bit 4000+ DualCore @ 2,26 GHz oba procesora, ukupno negdje oko 4,5GHz, grafichka je ATI HD 2400 XT 512 MB, radi na 700/700MHz sa GDDR3 memorijom PCIeX 16x, HDD je Hitachi 80 GB.
Problem je sljedeci:
Prije dok sam imao "pozitivnu nulu" od kompa, znaci semprona na 1,7 ghz, 256mb geforce fx5200, 20 gb hdd, 1gb ddr rama, Counter Strike mi je isao zakucano na 101 fps, ono bas fino bilo, i sad kad sam ovo kupio, instalirao i CS i CoD4 i Pro Street. U CS-u mi fps varira od 30 do 101, nekad i manje od 30-ak, i cuje se zvuk kako steka. U CoD4, moram smanjiti sve zive efekte i rezoluciju da bi mogao igrati na 30-ak fps max, pro street da ne spominjem, takodje sve low low low, ultra low, ali opet steka, tj. zastajkuje.
U opcijama graficke sam iskljucio Vsync, sve efekte i AA, sve je iskljuceno znaci, i opet imam tako jadan performance u CS-u, a kamoli u CoD4 i Pro Street-u.
Zanima me da li je ova konfiguracija toliko slaba ili ja negdje grijesim u nekim postavkama ili staja znam sta vec?
Prijedlozi dobro dosli.
Papa.