The_Godfather je napisao:
DIAB10 je napisao:
ajde da se vratimo na pocetak prije kojekakvih formatiranja i ostalih cudesa - kako mislis da "otkljucas" i ko ti je to uopste rekao da moze na tvojoj kartici?
reko mi od jarana rodak da mogu otkljucat graficku da radi ko 6600GT
ukoliko ima vise od 2ppl, a kod meen ima 8...
a evo jel to to...
[IMG=http://www.imagesforme.com/old/thumbs/9767grafulja.JPG]To nije to, ti si je samo overklokovao.
r3d je napisao:
Cuo sam svakakvih naziva: Budzenje, klokovanje, forsiranje, hakovanje...ali nikad nisam cuo da neko overclock naziva otkljucavanjem
Pod otkljucavanjem se obicno misli na hardversko (jumper, prekidac) ili softversko otkljucavanje frekvencije da se moze mijenjati!
Koliko sam nasao na internetu tvoj sadasnji clock je cak iznad fabrickog clocka vecine GT, tako da tvoja kartica mozda i jeste GT
Moras nam dati malo vise informacija, tipa tacan proizvodjac i model!
Nije on mislio na to, otključavanje je kad kartica ima fabrički zaključano nekoliko pixel cjevovoda i vodi se kao niži model, a ustvari je to jača kartica. Kojoj je iz nekog razloga zaključan neki cjevovod (možda ne prolazi sve testove, ili je velika potražnja za tim slabijim kartama, zaboravio sam zašto se to radilo). Tako recimo ima nekih GF 6200 koje se mogu otključati na 6600 itd. Pitanje je koliko je sve to utemeljeno, postoje neke karte na kojima je to moguće, ali proizvođači dobro znaju šta rade pa tako vjerovatno puste određeni broj takvih karata, a kad se počnu dobro prodavati jer se mogu otključati, onda uskrate to na sljedećem kontigentu. Ta opcija u Riva tuneru bi trebala biti u Low level opcijama grafičke, pod NVStrap driver.