majstorovic je napisao:
Pa cek sad, jel nedobijas 2 razlicite ip adrese ako stavis bilo koje dve mrezne u komp???
I kad ih ubridzas doslo bi do stvaranja trece virtuelne ip adrese gde bi doslo do spajanja dve glavne adrese i svih njenih protokola (IP ali ne i ipx). Samim tim meni je logicno da bi uduplalo vezu jbg. Ti ovde govoris o preuzimanju rada, npr server spojen na dva sistema i jedan otkaze i odma sve krene ici preko drugog. Ali ja sam ganjao taj bridge mod tj. prespajao wireless i obicni lan i sve radi ko i zmaj ja bi prvo sa tim probao.
Ne razumijemo se baš najbolje...
Instalacijom bilo koje 2 mrežne dobijaš 2 različite IP adrese, to stoji. Problem je natjerati te 2 karte da rade
u paru, prema
istom segmentu mreže.
(Nisam govorio o redundantnosti na 2 različita sistema, već o redundantnosti prema istom sistemu - 2 mrežne spojene na isti segment LAN-a, jedna služi u slučaju otkazivanja druge, obje rade prema istom segmentu mreže. Ali to naravno nije dio ove priče, već sam to spomenuo kao mod br. 2 rada gore pomenutih kartica. )
Ono što je primarno u problemu koji razmatramo je pronaći način da 2 kartice rade zajedno prema istom segmentu mreže, a to mi baš ne liči na bridge mod rada. Bridge bi trebao da služi da poveže 2 različita segmenta mreže (npr. kao što ti kažeš wireless i žični LAN) i ne znam kako bi to kefalu riješilo problem...
Pokušavao sam natjerati 2 obične konfekcijske mrežne karte da rade u paru (ne kao bridge!), ali mi to nije pošlo za rukom. Ako je neko to uspio, volio bih da čujem njegova iskustva...
Ono o čemu pričam i što 100% radi, jeste uparivanje (teaming) serverskih mrežnih kartica, koje čine jednu virtuelnu konekciju prema istom segmentu mreže.