Namjeravam kupiti novi kompjuter i interesuju me vaša mišljenja o sledećoj konfiguraciji. Slobodno predložite izmjene koje će dovesti do smanjena cijene ili je održati nepromijenjenom a istovremeno poboljšati ili održati iste performanse/kvalitet/opremljenost.
--Socket A--
1.1 Asus A7N8X-E Deluxe
1.2 Abit AN7
1.3 Abit NF7-S 2.0
1.4 Neka po vašem izboru
2. AMD Athlon XP 2800+ (2500+ po mogućnosti)
3. 2 x 512 MB KingMax PC3200 SuperRam (Dual Channel)
4. Asus Ati Radeon 9600XT, 128 MB, DVI, TVOUT
5. WD Raptor 36 GB, SATA, 8 MB, 10000 rpm
6. WD Caviar 80 GB, SATA, 8 MB, 7200 rpm
(namjeravam kupiti 2 diska, prvi će obavezno biti Raptor i služiće kao sistemski te za najkorišćenije programe a drugi će biti za storage; može i odgovarajuća zamjena za raptora koja će imati iste odlike po nižoj cijeni)
7. Napajanje Tagan TG380 Super Silent
8. Zalman CNPS 7000b AlCu
--Socket 754--
1. Asus K8N-E Deluxe
2. AMD Athlon 64 2800+
Ostatak je isti kao gore navedena konfiguracija
--Socket 939--
1. Da li kupiti socket 939? Ovu opciju nisam razmatrao mada sam svjestan njenih prednosti. Ovde navedite ploču po vašem izboru.
2. Odgovarajući procesor, najvjerovatnije najslabiji iz ponude 939 procesora.
Ostatak je isti kao i prethodne konfiguracije sa izuzetkom Zalmanovog coolera.
Uz sve ide odgovarajuće kućište, obično, ništa "fancy", bez napajanja ali može i sa njim te 17" CRT monitor, odnosno TFT ako ga neko od vas uspije uklopiti uz navedene uslove. Takođe, svaka konfigracija bi trebalo da ima DVD citač te CD pisač, bilo kao combo ili odvojeno. DVD pisač samo ako neće narušiti već spomenute kriterijume.
Ploče sa PCI-Express nisam ni gledao mada mi se sviđa cijena nekih NV modela 6600 koje sam video u HGSpotu tako da slobodno predlažite i varijante sa ovim slotom i odgovarajućom karticom, naravno uz gore spomenute uslove.
Još jednom napominjem, sve je podložno izmjeni sve dokle ukupna konfiguracija ne prelazi ukupnu cijenu od 2300 KM (+-50) i dok se performanse i kvalitet ne smanjuju u odnosu na gore navedenu
I još jedna stvar za kraj:
molim vas da komponente navodite u njihovom punom imenu datom od strane proizvođača (Proizvođač - Model - neke od bitnih karakteristika kao npr. rpm i cache kod HDD (po potrebi))
P.S.
Možda tražim previše ali meni je više muka od sklapanja ovog kompjutera... Kupovina ne zavisi od mene (pare su kod roditelja) a sama kupovina je najavljena prije cca godinu dana

i ja više nemam snage za praćenje informatičke scene...

Pomagajte pliiizzz