Tpojka je napisao:
3750z je očigledno najbolji. Ima i mogućnost proširenja na ukupno 4 GB RAM-a.
E sada, to je sve u sklopu nekog paketa.
Smatram da je paket od 2GB prometa malo, vrlo lako se prebaci sa youtube spotovima. To se ni ne osjeti.
8GB paket je solidan i skuplji je za 11.7 mjesečno, tako da na 24 mjeseca period izađe oko 280 KM skuplji.
Na startnoj cijeni je 100 KM jeftiniji, pa izađe 8GB u odnosu na 2GB skuplji za 180 KM na nivou dvije godine. To je pod uslovom da se koristi 3G.
Ukoliko će se koristiti 2G, onda se veći paketi ne isplate jer se neće uopšte dostignuti kvota, ali neće biti ni kvalitetnog prenosa (samo će da koči pri gledanju klipova i sl.).
Nadam se da sam uspio malo pojasniti.
Poz.
Hvala za objašnjenje!Bilo bi dobro da ima neki paket od 4-5 GB, ali pošto nema mislim da bi ipak radije izabrao ovaj od 2GB. Ako mi zatreba više prometa, mogu ga dokupiti... A veza će naj vjerovatnije biti 2G znači jako spora, nesigurna i neefikasna (poput Željeznica Srpske)...

Meni je za oko "zapeo" ovaj
Acer Emachine eME728Mislim da je bar malo "jači" od ostalih i ima najveći displej :15,6" i numeričku tastaturu. dok ovaj 3750z ima displej 13,3", integrisanu grafiku, nema numeričku tastaturu i mislim da je ipak nešto "slabiji" od eME728. Nisam neki zahtjevan korisnik i koristio bi ga uglavnom u kući tako da što se tiče kvalitete izrade, mislim da će svaki od njih biti OK.
Tpojka je napisao:
Imao sam do sada iskustva kad pojedincima treba objasniti šta je "internet preko stika" i sl.
Ne kažem da je ovde slučaj, ali nije navedeno ni da nije.
Internet će nažalost biti preko stika, što znači isto kao i preko mobilnog telefona, spor i sa ponekim prekidima. Neznam postoji li mogućnost da se signal nekako pojača... bojim se da ne postoji...!? A mislim da se laptop može uzeti samo uz neki od
ovih m:net paketa. Što znači internet samo preko stika!! Ako bi htio vezu na neki drugi način npr. putem telefonske linije, morao bi onda još i za to plaćati pretplatu.
Kako god okrenem mislim da neću dobro proći...!!