banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 05:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 17:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2005, 18:44
VGA Sapphire Radeon 9550 Atlantis 256MB 128bit
--140 KM--

Nije losa cijena, valja li ovo ista?

http://www.pan-ex.net

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 23:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
miLANgmr je napisao:
VGA Sapphire Radeon 9550 Atlantis 256MB 128bit
--140 KM--

Nije losa cijena, valja li ovo ista?

http://www.pan-ex.net

extra koliko para toliko muzike ja sam imao tu graficku kartu i poprilicno sam bio zadovoljan sa njom odnos cijene i kvaliteta mislim da je dobra cijena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 23:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sve zavisi za šta će biti korištena. Ta kartica je stara preko 2 godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2007, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
I ja mislim da ti je to prilicno dobra cijena za graficku.....u principu sve jace graficke su sada na PCI-E slotu tako da ti je ta graficka mozda najbolja opcija.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2007, 17:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2003, 13:27
Nije losa karta, ja imam Powercolor Radeon 9550, 256MB 128bit i gura sve ove nove igre bez problema. Isto sam uzeo u Pan-ex-u. Mada ti je bolje da ides na 9600pro polovnu mozes naci po oglasima za nekih 80-100 KM, malo je za nijansu bolja od ove prve. Za AGP koji je na izdisaju ne vrijedi ti sada ulagati toliko para za novu kartu. Ja znam da ja ne bih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2007, 19:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Za AGP koji je na izdisaju ne vrijedi ti sada ulagati toliko para za novu kartu.

Znam, zato i hocu da uzmem nesto jeftinije, a kasnije planiram novu maticnu, pa ce onda biti i neka jaca PCI! :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2007, 10:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
9550 je oslabljeni 9600 pa samim tim ne znam koliko je uopste danas isplativo uzimati tu kartu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2007, 12:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Na kraju sam uzeo, GeForce FX5500!!! :D 130KM

Zadovoljan sam gr.karticom, nema sta, pokrece CARBON, bez problema! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
e jesi izabrao, svaka ti čast! !!! :lol:
i moja bi strina bolje odabrala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 02:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
miLANgmr je napisao:
Zadovoljan sam gr.karticom, nema sta, pokrece CARBON, bez problema! :D

to je nesto za pohvaliti se? ja ga pokrecem na svom kompu - athlon 1.7ghz, 512DDR, FX5200 (uzeo ga daaaaavno, za nekih 150 maraka ili 130). moglo je i bolje, svakako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 09:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

balkanski špijun je napisao:
e jesi izabrao, svaka ti čast! !!! :lol:
i moja bi strina bolje odabrala!

potpis

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Bolje da si uzeo ATI 9550....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 11:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

fx5500 ? ooooojjjjoooooojj zemljo Indijo :)
ako imas para za bacanje daj ih radije meni

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 11:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ajd mi ti nadji nesto bolje za te pare, molim te! :-?

Imao sam toliko para i to mi je bio najbolji izbor!
Kad sam pitao covjeka koja je bolja, ATI 9550 ili GeForce FX 5500, on je rekao da se na testiranju bolje pokazala FX i definitivno mi je nju preporucio.

Ipak, to su male pare da bi se nesto moglo puno birati!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

miLANgmr je napisao:
Ajd mi ti nadji nesto bolje za te pare, molim te! :-?

Imao sam toliko para i to mi je bio najbolji izbor!
Kad sam pitao covjeka koja je bolja, ATI 9550 ili GeForce FX 5500, on je rekao da se na testiranju bolje pokazala FX i definitivno mi je nju preporucio.

Ipak, to su male pare da bi se nesto moglo puno birati!!

Znas li sto ti je to rekao zato sto nikom nije mogao da proda(zalihe) pa si se nasao ti pametan pa pitao koja je bolja a on ti naravno rekao fx5500 da je se rijesi u tom ti je fora kontas.................ajd mu vrati tu graficku uzmi onu a za tu reci da te je namagarcio kao malo magare bez uvrede.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

warhead je napisao:
Nije losa karta, ja imam Powercolor Radeon 9550, 256MB 128bit i gura sve ove nove igre bez problema. Isto sam uzeo u Pan-ex-u. Mada ti je bolje da ides na 9600pro polovnu mozes naci po oglasima za nekih 80-100 KM, malo je za nijansu bolja od ove prve. Za AGP koji je na izdisaju ne vrijedi ti sada ulagati toliko para za novu kartu. Ja znam da ja ne bih.

A toliko je znači cijena za polovnu :), ja imam Radeon 9600Pro 256 MB 128 bit pa sam se nešto razmišljao da je možda mjenjam, i pitao sam se koliko bi bila polovna. Nisam još odlučio da mjenjam, najviše zavisi od procjene koliko bih neku novu iskoristio s obzirom da nemam previše vremena za igre, a uzeo bih neku solidnu AGP jer ne bih sada mjenjao ploču zbog PCI-E, uzeo bih neku da mi "premosti" ovu godinu do kompletne promjene računara, tokom koje bih vidio kako će ići strujanja u svijetu hardvera, jer AMD treba da odgovori na odlični ali i skupi Core 2 Duo (valjda tek sredinom godine), i nadam se da će dostojno odgovoriti i po pitanju performansi i po pitanju cijene, a i ATI treba da odgovori na GeForce 8, valjda oko marta-aprila, a dolazi i PCI-Express 2, pa će se mjenajti i ploče, pa dok se sve to ustabili, dok malo padnu cijene zbog konkurencije. Mislim da će druga polovina godine biti strateški bolja za neki ozbiljniji i dugotrajniji upgrade.

Razmišljao sam o 7600GS, ima Gainward Bliss 7600GS 256 MB DDR2 AGP u Pan-exu za 280 KM. Kažu da je na tom nivou Radeon X1650Pro ali da je 7600GS nešto bolji.

A jedino što mi pada na pamet da bih volio igrati sa tom karticom je Oblivion i Gothic 3, a što sada ne mogu zadovoljavajuće igrati, mada može nekako da gura.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 11:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

izmedju x1650pro i 7600gs - atijeva je bolji izbor

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ima dosta uporednih testove između njih dvije pa se može pogledati, ja nisam gledao detaljno pa ne znam tačno. Ono što sam vidio je da su tu negdje po performansama, iako im je arhitektura dosta drugačija, X1650Pro ima dosta veće clockove za GPU i memoriju, dok 7600GS ima 3 puta više pixel pajplajna, što je na kraju rezultovalo sličnim performansama. Rezultati variraju od igre do igre, tačno se vidi da igre koje bolje inače rade na ATI karticama brže rade i na X1650Pro u odnosu na 7600GS (Oblivion, Half Life 2, F.E.A.R.), dok neke druge rade brže na 7600GS, čak i FarCry koji inače favorizuje ATI.

Neko je na drugom forumu rekao da je X1650 brža od 7600GS ako ima DDR3 memoriju, a sa DDR2 nije, a teže je naći sa DDR3 za AGP. I ako se ne varam X1650 je skuplja kartica, recimo u Pan-Exu 7600GS košta isto kao i X1600 sa DDR2, koja je sporija od X1650, posebno od one sa DDR3.

Pogledaj ovaj test (ima takvih dosta)

http://www.techspot.com/review/24-radeo ... ce-7600gs/

Tu su negdje, u jednoj igri je bolja jedna a u drugoj druga, u više testova je pobjedila 7600GS a u testovima u kojima je izgubila je izgubila za manje nego što je X1650 gubio od 7600GS.

Mislim da se ni sa jednom ne može pogriješiti, ako bi im cijena bila jednaka izbor ne bi bio lak.

Ja još ništa nisam odlučio, i vjerovatno neću skoro :), ali ako vidim da bi mi dobro došao neki AGP upgrade za narednu godinu dana nešto od ovoga bi bilo najoptimalnije. Najviše bi mi trebalo za Oblivion i Gothic 3 :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 08:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
I ja već mjesec dana razmišljam da li da uzmem 7600GS. Nekako mi ne ide dati 280KM za dio koji ću da ugradim u računar koji ne bih mogao da prodam možda ni za 300KM. (govorim o cijeni koju daju ovi što otkupljuju kompjutere)

Počinju mi ići na živce ove promjene standarda. Grafičke izgleda troše previše električne energije pa svako malo naprave slot koji daje veću snagu ali je i fizički drugačiji tek da neko ne bi slučajno iskoristio svoju staru karticu. Pa i ovaj HDMI mi nije baš jasan, sve neka 'poboljšanja' koja niko živ ne traži.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Novi slotovi nisu toliko zbog snage, za snagu samo utakneš još koji molex konektor na štampanu ploču same kartice :)

Ja ako bih uzimao uzeo bih samo da "premostim" ovu godinu, jer računar mi je OK i nema razloga da ga mjenjam, a i sačekaću da se stanje na tržištu stabilizuje, da AMD i ATI odgovore, da Intel spusti cijene za Core2Duo, da vidim šta će biti od nove grafičke magistrale PCI-Express 2 čije su specifikiacije završene nedavno, evo vijest od 17. januara

Završen PCI Express 2.0

PCI Special Interest Group objavila je konačne specifikacije PCI Express 2.0 standarda.

Najveći napredak je u povećanju brzine rada na 5 Ghz (sa dosadašnjih 2,5 Ghz), što povećava protok podataka na 16 GB/s kod 16-pinskog PCI priključka. Novi standard će biti najkorisniji u grafičkim karticama nove generacije (koje zahtijevaju brz protok velike količine podataka), ali i u serverima.

Među novinama su i dinamičko podešavanje brzine rada pojedinog PCI slota, kao i automatsko podešavanje radnog napona. Detaljnije informacije potražite na službenim stranicama http://www.pcisig.com/home

Uzimao bih novu karticu ako procjenim da bih imao vremena da je iskoristim tj. da se igram, u suprotnom mi se ne isplati. A što se tiče igara koje bih igrao sa njom prioriteti su mi Oblivion i Gothic 3, mada prvi bolje radi na ATI karticama a drugom ne pomaže pretjerano grafiička kartica jer je neoptimizovan, iako izgleda puno bolje na karticama sa Shader verzijom 3 nego kod mene, vidio sam kod kolege na laptopu koji mislim da bas ima 7600GS.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]