banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 01:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
a nedavno sam ugrađivao hard disk...

Uzimao novi sebi ili ugradjivao nekom? Ako si sebi uzimao, sta si uzeo? :)

Kod mene je naljepnica na kucistu odavno isparana. Inace, jedno pitanje usput, nevezano za temu: da li se Firewire moze disableovati softverski, iz Bios-a, da se ne vadi 'odozdo', posto mi smeta pri necemu sto hocu da probam, a da ne vadim sve? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 01:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Driver je napisao:
Neki dan sam bio u Zecomu i raspitivao se za neki LCD, a trgovac mi reče, ne dižući pogled sa kompjutera, eno ti tamo pa pogledaj. Ja pogledam, vratim se i pitam za kredit, i on opet kaže, eno ti tamo prospekta, uzmi. A ja fino na vrata... :)

Svaka čast, tako se i treba odositi prema stoci ne obrazovanoj! Oni koji su imali priliku kupovati u HG Spotu u Zagrebu znaju šta je usluga! U ZeComu zaposlili 2-3 klovna koja kad se računar malo zaštopa lupkaju po monitoru!!! Trgovci ne vole zahtjevne mušterije, ali ovi u ZeComu misle da je ono samoposluga i doneseš na kasu on otkuca cijenu i to je to!!!

Najjače je bilo kad je meni crko USB stick i odnesem ja na reklamaciju i taj pajac na kasi ga ubaci u svoj računar i on ne radi! Gleda on jedno 5min, a on ni da mukne i kaže dođi sutra ujutro kad bude servis radio pa odnesi njima gore na sprat! Dođem ja sutra u servis, "serviser" ubaci stick i u svoj računar gleda "6" minuta i kaže ovo je crklo!!! :lol: Ja reko šta ću sad, a on slegne ramenima i smije se ko retardiran! Srećom bio pod garancijom pa su mi zamijenili za drugi! Al serviserska usluga je prejaka!!! Ne kontam, možda je mislio da će se popraviti, ako ga ubaci u njegov komp??? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Uzimao novi sebi ili ugradjivao nekom? Ako si sebi uzimao, sta si uzeo? :)

http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=500643#500643 :)

Sam ugrađivao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2007, 12:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
ako toliko mrzite naljepnice, kao sto rece warhead, fino kupite komponente, pa sami sastavljajte :D naljepnice su nuzno zlo, ali to je jedini nacin da se prodavac "zastiti"...samo sto kod nas kupac nije zasticen...stavi ti neki buckuris unutra i zapecati da sigurno ne bi vidio jad i cemer zvanu "brand new" konfjutor :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
DIAB10 je napisao:
ako toliko mrzite naljepnice, kao sto rece warhead, fino kupite komponente, pa sami sastavljajte :D naljepnice su nuzno zlo, ali to je jedini nacin da se prodavac "zastiti"...samo sto kod nas kupac nije zasticen...stavi ti neki buckuris unutra i zapecati da sigurno ne bi vidio jad i cemer zvanu "brand new" konfjutor :)

Pa i Brand name kopmjuteri imaju naljepnice. Dell čak ima slot za zalkjučavanje.

E sad jedno pitanje: Kupiš sebi računar, bez naljepnice, čačkaš po njemu sve i svašta ( pošto si entuzijast) i crkne ti neka komponenta zatoo što nije valjala sama komponenta. Kako ćeš objasniti onom kod koga si kupio takav računar, da ti nisi kriv za to. Meni se desilo da mi je chipset izgorio poslije 7-8 mjeseci korištenja računara koji je radio preko UPS-a i to APC-ovog.

Kako da ja objasnim sad nekom da je problem bila ploča a ne nešto drugo.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Да се и ја умијешам. Што се тиче наљепница, по мени је то сасвим логичан корак продавца, јер ради се о гаранцији на комплетну "конфигурацију" а не о гаранцији на "компоненте". То је и један од разлога што су унапријед састављене конфигурације јефтиније.

Такве конфигурације им омогућавају да раде разне малверзације. Не сумњам да се дешавало X пута да некима ставе јефтиније компоненте од оних које су наведене у понуди. Или, рецимо, у понуди вам може писати: VGA графичка карта 128MB, TV-out. Дијапазон цијена свих графичких картица које имају ове карактеристике је релативно велики, и ко зна шта они могу све да вам ставе или замијене током сервисирања.

Већина купаца је углавном неинформисана о ономе шта купује и на таквима се врши највећа манипулација, али је од њих и највећа зарада. Мени је прије било смијешно што продавци у излог стављају рекламе типа : "Pentium 4 за само *** КМ" али сам касније сконтао да је то идеалан начин за привлачење неупућених потенцијалних купаца, и да они који стављају такве рекламе добро знају шта раде.
Иоле озбиљнији купац никад не би куповао унапријед састављену конфигурацију од стране продавца. Већ, тражити појединачно компоненте (и то Retail, а не ОЕМ или Bulk) заједно са свиме што долази у паковању са тим појединачним компонентама, тражити да продавац то све састави да види да ли компоненте заједно раде и онда тражити појединачну гаранцију за сваку компоненту. Наравно, ово скупље изађе али бар знаш шта си узео и можеш да се играш са својом конфигурацијом колико желиш.

Што се тиче гаранција на појединачне компоненте, ту нема шта да буде нејасно! Постоје тачна правила за сваку компоненту када гаранција престаје да важи! Е сад, што се продавци не придржавају гарантних обавеза и што код нас не постоји (колико ја знам) закон о правима потрошача који детаљно регулише ове ствари, то је посебна прича. Мислим да најбоље пролази пријетња о позиву инспекције у том случају ...

Poslednji put menjao меди dana 21 Feb 2007, 00:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 14:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ajd što se ne pridržavaju garantnih obaveza, najgore je što nema ni jedan jedini servis u BL!!! Ako ti nešto ne radi, (zvuk na ploči integrisan npr. prestane da radi) nema šanse da će to neko pokušati popraviti! Ako si sretnik, kao ja, pa ti je ploča još pod garancijom dobićeš novu ploču nakon detaljne policijske istrage da li si priključivao kotao za rakiju u mjesto zvučnika, kolika je sobna temperatura u sobi gdje je komp, da li računar držiš u kadi punoj vode,.... Problem se javlja kad garancija istekne jer ti je tad jedino riješenje kupovina nove ploče ili u ovom slučaju samo zvučne karte! Da su mi tad prije 3 godine ponudili sound blaster live koji je tad koštao 70KM ja bi to prihvatio, ali telad nisu ni pitala nego ubacila novu ploču!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]