maximus je napisao:
kao prvo, ja nisam generalno opredijeljen (to sam vec rekao ali da ponovim).
drugo, ja predlazem AMD varijantu zato sto za 600-700 KM moze kupiti dobar Intel procesor i lose ostale komponente, kao sto je ploca sa 2 x DDR2 na 533 MHz i max 2 GB, HDD od 120 GB, itd... ili solidan AMD procesor sa odlicnom plocom, odlicnim HDD-om od 250 GB i 16 MB cashe-a, itd...
posto procesor nece visiti u zraku i raditi sve sam ja sam za drugu varijantu... tj u ovom slucaju sam na strani AMD-a.
Znam da nema mnogo svrhe ovako se raspravljati, ali kakve veze ima da li je memorija na 533 Mhz ili 667 ako će takva konfiguracija biti bolja od te druge (Kada nakon godina uspješnog korišćenja bude prodavao konfu smetaće jer je DDR2 533?

)? Razlika u cijeni diskova je minimalna, tako da to nije neki argument.
Kao što sam već rekao ništa neće visiti u zraku, ako neko zna neka napiše konkretno zašto je recimo Intel 945 GC loš čipset? Ili šta je tako briljantno na AMD 690G? Koje su to loše ostale komponente u konfiguraciji koju je zokas predložio? Asus integruša je top ploča?

Segate 250 GB je odličan disk a Seagate 160 GB je sranje?

Vaša stvar ako ne želite realno sagledati stvari, ali barem dajte neke argumente, ta šupljak priča o žrtvovanju nečega samo radi procesora je smiješna.
Citiraj:
Jos davno kada sam pratio IT svijet, koliko se sjecam bilo je AMD ako nemas para, INTEL ako imas, to je to. Celeron je bio sranje a sempron se malo kasnije pojavio i ako sam u pravu to je najslabija klasa amd-a ali opet bolja od celerona?
To je nekad bilo, novi Celer sa 512 kb L2 keša je sigurno bolji izbor od bilo kojeg odgovarajućeg Semprona.