BuDalajLama je napisao:
SiemensCX70 je napisao:
BuDalajLama je napisao:
SiemensCX70 je napisao:
al samo da znate iako rade kao zasebne one taj jedan posao zajedno obavljaju.
npr. imate posao da uradite md5 brue force za koji je potreban jak cpu i kada imate dojezgreni ili4jezgreni on ce to 100 puta brze da uradi nego onaj sa jednom jezgrom.
da ali to još uvijek ne znači da rade na frekvenciji od 4 GHz, već da samo uporedo obavljaju posao. na frekvenciji 2GHz.
Reci, kad igraš basketa sa kolegom, on je visok 1.80 i ti si visok 1.90 recimo, da li se to računa kao igrač od 3.70 ili kao tim igrača?

hehe znam.ali je ipak dual core od 2 ghz puno bolji od 3 ghz obicnoga cpu znaci sa samo jednom jezgrom.
Evo vam o dual core cpu:
\
http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_CoreI aj pls ako jos ko ima ideju koje komponente da kupim neka kaze pls.
Btw. viskom sam 185

majstore, ne postavlja se pitanje koji je brži, nego si lupnuo takvu glupost - a to je da je radni takt tog CPU 4 GHz - da si zbog toga ispao smiješan
ja sam rekao kada se u konacnoj sabirnici koju mozete da vidite ako imate vistu.To znaci da je dvije jezgre po 2 ghz ce da obavljaju jedan postupak dublo brze od obicnog 2 ghz jer je u konacnici znaci u tom procesu on trosi 2 ghz od jednog i dva od drugog i onda npr. neka igra koristi 4 ghz.
A vidite sta su mi u mobile tradeu rekli i uzivo i preko mailaL:::
mobile_zorans@teol.net> za meni
pokaži detalje 13. 11. (prije 14 sati)
Procesor je
AMD ATHLON X2 4.0 GHZ
Cijena je 139 km
eto oni su lupnuli tu glupost.
Ja znam da su to dvije jezgre kao 2 cpu-a.nikada nemoze da imaju 4 ghz slobodno ali mogu da koriste 4 ghz.malo tesko za objasniti potrazite na netu.