banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.pan-ex.net/

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 18:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
the_grunf je napisao:
Ja sam dosta toga kupio u Panex-u i stvarno su imali sskoro uvijek ono sto imaju i na svom web sajtu. Cijene su sarene, ali vecinom povoljnije od ostalih. Jedina zamjerka je garancija. Oni za wd disk za koji proizvodjac daje 5 godina daju 1 godinu garancije, mislim to im je bas lose.

da u pravu si i ja sam za seagate dobio smo godinu dana garancije a ne 5 godina koliko treba. A to je zato sto kod nas niko nedaje pravu fabricku garanciju, mislim da to nikad ni necemo docekat...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 22:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
HGSpot je davao za diskove fabričke garancije, ne znam da li je sad tako. Meni je to vrlo važna stavka ako želim nešto kupiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2006, 00:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
ma dobro je to sve ali meni kad sune da nesto kupim ja necu da cekam da to dodje iz njemacke i sl. hocu da to kupim odmah a ne da cekam po mjesec dana da mi dodje odredjena komponenta, jer do tad vec razmisljam kako je neka druga bila bolja za kupiti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2006, 00:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
ne cekas i odma letis ko muva bez glave u prvu radnju sa hard diskovima to jest odma odletis kod jeki chena :D :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 13:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Joss jedan minus za HG spot u BL. Pre par dana ulazim kod njih da proverim neke cijene, i slusam konverzaciju prodavaca koji prica sa nekim likom putem telefona. Koliko sam skontao, lika su zeznuli za neku konfiguraciju i ne priznaju mu reklamaciju. Lik im spominje sve po spisku, prijeti im policijom a prodavac pokusava nekako da se odbrani.

Da ironija bude veca, danas mi kolega prica kako je nosio neki komp. na reklamaciju u HG spot i oni tvrde da je naljepnica na kucistu potrgana i da reklamacija ne vazi. Kolega mi se kune da niko nije otvarao komp. i da su ovi u Hg najverovatnije namjerno potrgali naljepnicu samo da izbjegnu reklamaciju.

Jos jedna prica, tip odnio komp. u HG spot na servis-zamrzava mu se windows, i dobija obavestenje od njih kako "ovaj tip racunara ne radi na starijim verzijama windows-a xp"!? Naravno, na windows nema garancije i morao je platiti reinstalaciju 30 KM.

Mislim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
arhitekt je napisao:
kolega prica kako je nosio neki komp. na reklamaciju u HG spot i oni tvrde da je naljepnica na kucistu potrgana i da reklamacija ne vazi

Ko je fazon sa naljepnicama?
Kontam ja to u suštini, ali mi glupo, pa ja uvijek sam sebi stavljam dodatnu RAM memoriju koju kupim, isto tako hard disk, TV karticu, grafičku karticu. Zar bih trebao to nositi u neku firmu zbog tih jednostavnih zahvata? I šta ako kupim još memoriju u drugoj firmi a ne u ovoj u kojoj sam kupio kompjuter, kome to da odnesem da mi ugrade? Da kupim memoriju u drugoj firmi i donesem memoriju i kućište u firmu u kojoj sam kupio kompjuter i tražim da mi je ugrade?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 21:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
@arhitekt
Takve stvari je Hgspot radio i u Hrvatskoj, i to otkad je nastao. Samo malo pretražite forume u HR.
@Vader
Postoje pozitivni i negativni aspekti upotrebe naljepnica i sa strane kupca i sa strane prodavca. Naljepnica bi trebala da služi tome da ja, kao kupac, računar koji "ne radi kako treba", odnesem u prodavnicu i bez ikakvih pitanja (bilo sa čije strane), podignem računar koji ISPRAVNO radi. Pošto ovo, ovako kako je zamišljeno, nikad nije ni funkcionisalo kod nas, lično NIKADA ne bih uzeo zapečaćen računar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Vader je napisao:
arhitekt je napisao:
kolega prica kako je nosio neki komp. na reklamaciju u HG spot i oni tvrde da je naljepnica na kucistu potrgana i da reklamacija ne vazi

Ko je fazon sa naljepnicama?
Kontam ja to u suštini, ali mi glupo, pa ja uvijek sam sebi stavljam dodatnu RAM memoriju koju kupim, isto tako hard disk, TV karticu, grafičku karticu. Zar bih trebao to nositi u neku firmu zbog tih jednostavnih zahvata? I šta ako kupim još memoriju u drugoj firmi a ne u ovoj u kojoj sam kupio kompjuter, kome to da odnesem da mi ugrade? Da kupim memoriju u drugoj firmi i donesem memoriju i kućište u firmu u kojoj sam kupio kompjuter i tražim da mi je ugrade?!

Pa sa aspekta prodavača hardware-a, naljepnica služi mnogo čemu. Možda je to glupo nekom ko se razumije u hardware računara, ali šta ako neko otvori računar koji je pod garancijom, ugradi neku sumnjivu memoriju ili pokopča neki kabl pogrešno ( prednji USB ili Sound), pa zezne neku drugu komponentu. Onda da odneseš na servis i da tražiš garanciju....

Kažeš šta ako kupiš bilo gdje neku drugu komponentu?

Ako kupiš računar kod mene, zamjenuću ti komponentu bilo gdje da je kupiš, besplatno. I ne gubiš garanciju.

Pitanje: Jel ti skidaš naljepnicu na HDD-u na kojem piše ako je skineš ne vrijedi garancija???

Ili bilo kojem uređaju.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

DELLBOY je napisao:
Pitanje: Jel ti skidaš naljepnicu na HDD-u na kojem piše ako je skineš ne vrijedi garancija???

Ili bilo kojem uređaju.

Ne, čak nisam ni primjetio neku naljepnicu :), a nedavno sam ugrađivao hard disk :), niti mi je nekad neka naljepnica smetala pri ugradnji tako da nikad nisam skidao bilo kakve naljepnice.

Znam ja dobro da te naljepnice trebaju prodavcima, ali su zaista bezvezne onima koji se iole razumiju u računare i sami ih otvaraju, a to radi jako veliki broj ljudi, pogotovo entuzijasti. To je nekad imalo više svrhe kad su se procesori overklokovali otključavanjem množača putem spajanja nekih provodnih linija, danas se sav overklok radi softverski.

A računam da oni koji otvaraju računar da nešto urade znaju kako se to radi, mada nije isključeno da i takvi nešto zeznu.

Da li vi svojim kupcima kažete to da ste stavili naljepnicu i da gube garanciju ako se naljepnica pocijepa?

I šta ako naljepnica bude pocijepana a računar se donese na reklamaciju za komponentu koja sigurno nije čačkana pri otvaranju računara?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Vader je napisao:
danas se sav overklok radi softverski.

pa nije bas sve softverski

treba prebaciti jumpere na ploci da daje preko 3.2V RAM memoriji
:roll:
izmjeriti unimerom koji je tacno napon, odraditi neki volt mod
i naravno rastaviti sve i zamjeniti obicnu pastu sa AS5 i nabudziti neko hladjnje :D :D :D

e to se zove OC

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 14:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Možeš prilikom otvaranja da slučajno zagrebeš komponentu, napraviš kratki spoj i sl. i napraviš štetu. Mislim da su naljepnice napravljene baš zbog "entuzijasta", jer početnicima ne pada na pamet da otvaraju kućište.

Kupio sam prije 6 mjeseci komp u Pan-exu i na njemu su naljepnice. Pošto mi se poslije dva dana počeo sam resetovati, ja sam malo prosurfao i vidio da imam stari BIOS na ploči (Asus M2N-E), i da je on problematičan. Iako sam mogao sam da ga flashujem, odnio sam ga u Panex i ljudi su to sredili isti dan.
Nemam nikakve potrebe da ga otvaram jer sam sve što mi je trebalo naručio kad sam kupovao. Taman kad istekne garancija, biće i vrijeme za nadogradnju, npr. memorije... ako bude para :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nisam mislio na ekstremniji overklok :), ja se tim sportom ne bavim niti me zanima a kad bih radio radio bih onaj u manjoj mjeri koji se radi softverski jer je manja šansa da se nešto zezne, podizanje memorije i GPU na grafičkoj i FSB na ploči, a bez potrebe da se ugrađuju dodatni ventilatori i slično.

Ja na računarima koje sam kupovao nisam dobijao naljepnice :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Driver je napisao:
Iako sam mogao sam da ga flashujem, odnio sam ga u Panex i ljudi su to sredili isti dan.

Da li si ti malo sačekao dok su to uradili ili si im ostavio računar pa došao par sati kasnije ili sledeći dan?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja kada sam kupovao racunar rekao sam necu naljepnicu
kupac je uvjek u pravu :D

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

e to :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 22:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Da li si ti malo sačekao dok su to uradili ili si im ostavio računar pa došao par sati kasnije ili sledeći dan?

Ostavio sam im oko 12.00 i rekao sam da mi se sam od sebe resetuje, nisam pominjao BIOS... Zvali su me oko 15.00 i rekli da da mogu da podignem komp. Poslije toga radi kao sat, novi BIOS je ubačen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 10:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2003, 13:27
Evo da i ja kazem koju na ovu temu... :)

Smatram naljepnice najvecom gluposcu i nikad ne bih kupio racunar sa naljepnicom. Ako bi firma u kojoj kupujem komp insistirala na naljepnici fino bih kupio komponente pojedinacno i na njih dobio garanciju. Svi oni daju najmanje god. dana garanciju i na polocu i na RAM i na procecor HDD... I to uzmes i sam sastavis.
Ima jos veca glupost, prije jedno dvije godine isao sam sa kolegicom da kupi komp u ZeCom-u (tad su samo oni davali brze kredite bez ziranata), medjutim kad je komp stigao, odmah su nastali problemi sa Windowsom na koji naravno nema garancije i javila se potreba za reinstalacijom. Boot nije bio podesen sa CD-a i ja da udjem u BIOS da podesim to kad ono... hehe... genijalci stavili BIOS pod sifru. Koja glupost. Nazovem ja lijepo njih i kulturno ih zamolim za pass, medjutim ljudi nedaju..., kao stavljaju to da zastite kupca da nesto ne zajebe. E tu ja popizdim, spomenem im par puta familiju i jedva dobijem pass...
Znaci nije naljepnica najgore sto vas moze snaci... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
E tu ja popizdim, spomenem im par puta familiju

Univerzalno rjesenje problema sa dilerima informaticke opreme kod nas :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 23:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Neki dan sam bio u Zecomu i raspitivao se za neki LCD, a trgovac mi reče, ne dižući pogled sa kompjutera, eno ti tamo pa pogledaj. Ja pogledam, vratim se i pitam za kredit, i on opet kaže, eno ti tamo prospekta, uzmi. A ja fino na vrata... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]