banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 17:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 124  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Maj 2014, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
jesi gledao u FIS-u i Elektron Boska .... bas je slaba ponuda u gradu, nedavno sam bio u HR i odusevio se, jbt. koje smo mi selo ... i ja trazim sebi neki Samsung led tv pred Brazil, ne znam hoce li biti kakvih snizenja da pricekam

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 14:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Preporuka: faktički koji god samo da je Smart :)

Inače, Samsung dobro kotira na testovima, Philips u visokoj seriji je izuzetan, ali meni se čini da je LG nekako najprihvatljiviji kad se cijena uzme u obzir. Naravno da ima svojih bubica i naravno da nije najbolji, ali evo, već više od pola godine koristim LG 42LN575 (42" Smart, LED).
Nemam kablovsku TV, nemam ni antenu pošto TV uopšte ne gledam. Koristim ga primarno kao DLNA player preko kojeg puštam filmove (1080p gdje god je moguće, obično 5GB+ file size, a imam i mnoge od 15-20GB), serije (720p ili eventualno 1080p) ili muziku sa media servera u mreži (konkretno Plex media server - fork XBMC-a), a nekad direktno i YouTube za neku komediju poput Državnog posla tokom pripreme večere itd..

Zvuk mu nije najjača strana, kao što nije faktički nijednom TV uređaju iole pristupačne cijene, ali ako neko baš želi uvijek može kupiti neki soundbar ili pravi 5.1 sistem (i jedno i drugo je skupo, s tim da je 5.1 višestruko skuplji, a pri tom ne mislim na ove klasične 5.1 sisteme koji se mogu nabaviti po cijeni do 200-300KM pošto je to samo malo bolje od ugrađenih zvučnika u samom televizoru, ali razlika je što je samo glasnije) :)
Nabavio sam ga za nekih 990KM pošto je tad bio na akciji jer su tad počeli da forsiraju LA seriju koja je 3D, za razliku od ovog koji nije, a ja sam ciljano tražio TV koji nema 3D opciju jer je to faktički šišanje ovaca, baš kao što je i 200Hz, 400Hz, 1000Hz itd..
Čemu bilo šta što se brže osvježava od frame rate-a koji gledate na TV-u. Većina ljudi gleda kablovsku TV, a ako se i gleda koji film to je pretežno 25fps ili 23,976fps pa je baš upitno kad će doći do potrebe za gledanjem u 100Hz ili 20000Hz :)

Bitno je naglasiti da je LED daleko poželjniji od LCD-a, ali sad je LCD svakako i manje dostupan, a LED je postao de facto standard što se pozadinskog osvjetljenja tiče..

Da se mene pita kupio bih TV od 60", ali se pita novčanik, a poslije njega i prostor, jer i za 50" TV trebaš imati baš veliku prostoriju da to ima smisla. Konkretno za moju dnevnu sobu 47" i vjerovatno bilo malo preko optimalne veličine, ali razlika u cijeni je bila mnogo velika tako da je i pored želje odluka pala na 42".

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2014, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Maj 2008, 13:23
Diskutabilno je ovo smart, pored mnostva android tv playera, koji su sada vec postali ozbiljne masine i za otprilike 150 km ( sa flymouse daljincem) pruzaju ipak dosta vise od prosjecog smart tv-a. Opet na kraju izadje jeftinije, uzeti velik tv, na njega nakaciti media player i externi hdd. Onda se dobija mogucnost skidanja torrent fajlova direktno na hdd ili koristenje xbmc media centra koji radi odlicno i sada kad su i kod nas napokon stigle normalne brzine neta, radi stream 1080p bez trzanja.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2014, 21:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Smart TV kao TV sa pristupom Internetu je smeće... Smart TV kao DLNA klijent je već nešto drugo ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2014, 21:11 
Pripravnik
Pripravnik

Upravo to, mada nekako mi je elegantnije da mi svi fajlovi budu na android serveru, jer je necujan a trosi 5-10 W struje (zato je stalno upaljen). Ne volim da mi pc stalno bruji. Nas je vec druga prica npr, ali kvalitetan je ipak dosta skuplji od ovog mog rjesenja. Jedino nikako sambu da podignem na njemu. Citam ima nekih problema na androidu 4.2 i novijem. Na starom playeru sa ICS-om je radila super. Sad jedino imam FTP server podignut, pa tako dodajem torrente preko lana sa laptopa.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2014, 23:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Nije nikakav problem dodatni uređaj, ali ako je razlika u cijeni TV-a mala, a faktički je sad sve teže naći iole veći TV (dijagonala) da nije Smart jer je to key seller point..
S druge strane isključuješ dobrim dijelom dodatne uređaje.
Realno je najbolje ako imate neki NAS koji na sebi ima i torrent klijent, storage, backup za cijelu kućnu mrežu i računare i druge uređaje kao i mnoge druge stvari, pa da sve offload-ujede na njega i on vam je ujedno DLNA media server i tako riješite problem. Ako već nemate takav NAS, onda koristite dodatni uređaj, ali onda on mora biti i neki storage ili da imate drugi storage koji je samo običan NAS, pa onda poveži sve to i imaj malo složeniju infrastrukturu itd.. :)

Dobra stvar kod Smart TV-a je što više ne zavisiš nužno od drugih uređaja, a DLNA-om na njega možeš pičiti koji hoćeš sadržaj ili s TV-a direktno birati ša hoćeš ako imaš neki media server..

Komplikovana rješenja su meni lično uvijek bolje rješenje, ali su ujedno i mnogo skuplja i obavljaju daleko više stvari pa se zato u konačnici isplate ako koristite sve to, ali za prosječnog korisnika što jednostavnije - to bolje..

Na sve to dodajte i činjenicu da ćete možda koristiti neku digitalnu TV koja ima svoj receiver, pa onda kablovsku koja možda ima svoj receiver ako ne podržava direktno digitalni prenos, pa neki dodatni uređaj poput Sat tv sa više LNB-ova i diseqc-om, dodaš neki soundbar 2.1 sistem ili puni 5.1 koji je ujedno i bluray player i skontaš da imaš tonu uređaja i još više daljinskih upravljača, više ne znaš ni gdje si ni šta si, a kad podvučeš crtu obično je to ili gledanje dnevnika ili gledanje nekog filma/serije preko DLNA.. :)

Nemam kablovsku i ne koristim je uopšte, kao ni klasičnu antenu, a TV često koristim.. pretežno za filmove ili serije i nekad za Youtube / muziku itd..

Što bi se reklo - make it simple ili ako već želiš nešto stvarno dobro onda riješi kako treba, ali to po default-u daleko više košta.. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2014, 08:18 
Pripravnik
Pripravnik

Evo predlog za daljinski da ih nemate po 10. Ovaj sam uzeo. Ima mogucnost ucenja kodova sa 8 IR daljinaca, a sa druge strane su bezicna tastatura i flymouse. Uz to sve ima i punjivu bateriju, zvucnik(nije bas neki kvalitetan) i slusalicu.

http://www.dx.com/p/rii-rt-mwk13-mini-w ... one-201879

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2014, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја не могу да се не сложим са мирцоном. иначе, имам исти сетуп као он, ЕЛ-ЏИ, плекс медиа сервер и удри :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2014, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
uh jeste se raspisali, da se covjeku zavrti u glavi narocito ako je laik :D

kupujem tv, budzet oko 1000 KM ..zagrijao sam se za Samsung pa me interesuje misljene za ovaj model http://www.comtradeshop.ba/samsung-42-l ... tv-42f5300 ...gledace se sa najmanje 2,5-3 m udaljenosti, velik je dnevni boravak 25m2 pa mi ova dijagonala odgovara

imam open trio, najvise cu gledati utakmice i filmove ... vjerovatno jos kupiti neki android box... zahvaljujem na odgovoru

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2014, 06:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Mircon,aj napisi sta koristis za plejer i strimovanje,hardverski.Izgleda da mi ne gine pandawill.com i dx.com,a to sam mislio izbjeci,osim ako se ne odlucim za neki homemade htpc u uItx kucistu.Google chromecast u svakom slucaju dodajem u setup:)

Sent from my Galaxy Note 3 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2014, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
koliko te izadje chromecast?

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2014, 10:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
35-40 ojra.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2014, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Šta mislite o ovome? Meni za ovu cijenu djeluje dobar. http://www.gigatronshop.com/televizori/ ... l_hd-35017

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 09:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Sestra hoce da kupi tv pa me pita u za ova dva. Posto ovde ima ljudi koji malo vise znaju o tome pomozite.
Toshiba 39L2333DG i Samsung UE32F5000. Oba su LED, Full-HD... Prvi kosta 300 eura a drugi 250. E pomozite, razlika je u velicicni sto se vidi, ali kakvi su Toshiba televizori u globalu, je li bolje uzeti ovaj Samsung iako je manji i kosta manje, ali nije bas neka velika cijenovna razlika. Pomagajte :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 16:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
sta izabrati od navedenih, posto su priblizno istih cijena
LG 32LN5400
LG 32LB550B
Philips 32PFL3208H/12
Philips 32PHH4109/88
Sharp LC32LD154V

pretpostavljam da ce preporuka ici ili na LN5400 ili na PFL3208H jer su fHD, a potonji je i smart tv, ali ipak da pitam
namjena je samo gledanje tv stanica...bar za sad

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Skoro sam bio u FISU....panasonic plazma 42" , x60(zadnja serija..vise ih ne prave) ...za nekih 670km ...taj televizor je bolji od svih gore navednih ako planiras gledati samo tv stanice (a ima ugradjen i media player-usb) ...nije smart i trosi malo vise struje...al mislim da je slika bolja duploo (dijagonalu necu ni spominjati )

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 22:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

tv nije za mene, a ovi dolaze u obzir zato sto ih nude penzicima na godinu dana bez kamate
znaci, nista FIS, nista plazma i nista vece od 32"

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 07:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ko to nudi penzićima?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

technoshop

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Moram i ja onda za starce pogledati kod njih...
inače...
ja bih od ovih gore odabrao LG 32LB550B, jer je ovogodišnji model a i ima atraktivan izgled (a možda nekome i ne)... dok je LN model iz 2013, Sharp ne bih svrstavo među top marke televizora, a Philipsovi modeli mi nisu nešto privlačni, pa ako i taj smart nije bitan razlog više da se ide na LG.
Koja je cijena za LG 32LB550B?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 124  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]