Prije par mjeseci, sastavljao sam konfiguraciju i pitao za misljenje ovdje, pa je bilo nekih prijedloga da ponesto mjenjam i sl... Da ne bih ponovo dolazio u slicnu situaciju (a trebam uskoro kupovati novi racunar), sada cu traziti da mi neko predlozi konfiguraciju, a ja cu reci sta mi otprilike treba...
Treba mi polugamerski-gamerski racunar... Igram igre, ali nisam hard-core... Nove slabo igram.. Uglavnom igram WoW, starije strategije i sl... Najnovije sto sam igrao je Torchlight recimo... U isto vrijeme racunar uglavnom koristim za surf, malo web dizajna, programiranja i sl... Budzet je recimo nekih 400-500 KM (moze i malo vise) SAMO ZA KUCISTE (ostalo mi ne treba)... Uglavnom sam pristalica AMD-a i ATI-ja, ali mi je drug rekao da on koristi Intel i da mu super fercera (ne omalovazavam Intel, samo sam AMD vise gotivio), isto vazi i sa GForce... E sad bih volio neki Intel, dual core ili sl, i GForce grafiku sa najmanje 512MB... Ono sto mi je najvaznije, je da racunar ima mogucnost nadogradjivanja... Posto su Inteli u pitanju, volio bih da je ploca 1155, posto ona moze ici do Quad Core i sl, i podrzava do 16GB rama... Volio bih nekih 2-4GB rama za pocetak (Kingston po mogucnosti, ne znam kakve su ove znj marke, ako valjaju moze i to, posto sam na stranici Infocoma procitao neke nidje veze)... HDD mi treba sistemski, ne mora biti veliki, i eventualno data od nekih 500+GB... Valjda nisam nista zaboravio, ako jesam, kazite pa da dodam...
Aj valjda ce neko skontati sta mi treba pa sastaviti neku finu konfiguraciju... Znam, recete, pa sve si rekao sta hoces... Medjutim nije u tom problem.. Ne razumijem se dobro u ploce, a pogotovo graficke... Npr, kod grafickih ne mogu pohvatati jel' bolje ako ima vise rama, ili vise bita ili slicno... A trenutno mi se ne da istrazivati

Nadam se da ne trazim previse...