banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 22:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kupovina laptopa?
PostPoslato: 30 Jul 2010, 21:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
pa ne namjeravam igrati neke igre prezahtjevne kao Crysis ali da neke malo novije (najvise strategije) a Alienware-ov 15 inčni m15x košta minimum 1200 $ na što bih trebao dosta duže čekati

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2010, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
onda uzmi bell

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2010, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
kupi pb pa da imam s kim u glas kukati :lol:
salim se,to je sasvim ok laptop,ali ako zivis u bl,malo je frka sa servisom

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

samo još da pitam na kojem se jeziku dobije laptop ako se kupi u njemačkoj, tj. ima li na njemu eng. ili se moze kasnije instalirati eng. Os je Windows 7 Home Premium 64 bit

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 14:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
DELETED

Poslednji put menjao Tupko dana 29 Sep 2010, 15:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Koji, macbook pro?
Pa biraš jezik... Može eng... U svakoj zemlji imaš njihovu i eng tastaturu i sistem...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
preko ß se vrlo lako stavi naljepnica i na nju se napiše đ ako se ne varam, ostalo se namješta u control panel/clock, language, region. Pri kupovini laptopa sa instaliranim OS dobiješ oriđinalni cd i sebi prije instalacije windowsa štimaš jezik, mislim da imaju neki language packovi za ilegalnu distribuciju sa interneta.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
lemi_93 je napisao:
samo još da pitam na kojem se jeziku dobije laptop ako se kupi u njemačkoj, tj. ima li na njemu eng. ili se moze kasnije instalirati eng. Os je Windows 7 Home Premium 64 bit

Ako kupuješ Microsoft based laptop u Njemačkoj, vjerovatno ćeš dobiti laptop sa predinstaliranim njemačkim Windowsima i njemačkom tastaturom (slova ä ö ü ).

Toljaga je napisao:
preko ß se vrlo lako stavi naljepnica i na nju se napiše đ ako se ne varam, ostalo se namješta u control panel/clock, language, region. Pri kupovini laptopa sa instaliranim OS dobiješ oriđinalni cd i sebi prije instalacije windowsa štimaš jezik, mislim da imaju neki language packovi za ilegalnu distribuciju sa interneta.

Opet lupaš toljaga.
99% tih CD-ova ima samo jedan jezik. Čak i ako imaš licencirani CD dobićeš jedan jezik. I oni nemaju mogućnosti da se promjeni na engleski, srpski...
Ako uradiš reinstalaciju sa engleskim OS-om, ključ koji imaš za njemački, neće raditi...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 10:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja sam se sad malo raspitao i možeš dobiti laptop sa eng Os-om ali ako se naruči ranije da oni nabave dok Microsoft nudi samo djelimično prevođenje na Eng tj glavne djelove na Home Premium

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
DELLBOY je napisao:
lemi_93 je napisao:

Ako kupuješ Microsoft based laptop u Njemačkoj, vjerovatno ćeš dobiti laptop sa predinstaliranim njemačkim Windowsima i njemačkom tastaturom (slova ä ö ü ).

Toljaga je napisao:

Opet lupaš toljaga.
99% tih CD-ova ima samo jedan jezik. Čak i ako imaš licencirani CD dobićeš jedan jezik. I oni nemaju mogućnosti da se promjeni na engleski, srpski...
Ako uradiš reinstalaciju sa engleskim OS-om, ključ koji imaš za njemački, neće raditi...

Lažeš

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lemi_93 je napisao:
ja sam se sad malo raspitao i možeš dobiti laptop sa eng Os-om ali ako se naruči ranije da oni nabave dok Microsoft nudi samo djelimično prevođenje na Eng tj glavne djelove na Home Premium

Možeš i kod nas naručit laptop na sa softwareoma na francuskom, njemačkom, engleskom, ruskom... jeziku.

@toljaga.... šta???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Čitao sam dosta ovu temu, a i na drugim forumima takođe, pa da proverim...Trebao bih kupiti laptop uskoro, koji bi trebao da mi zameni desktop. Inače skoro sam kupio desktop i mislim da ga ništa ne može zameniti, ali, nažalost, kako neću moći da ga koristim više, trebao bih neki pouzdan laptop. Video sam po poslednjim istraživanjima da su najpouzdaniji Asus, Toshiba, Dell i sl...pa sam mislio da kupim Dell. Ova nova serija Asusa mi se ne sviđa jer nije baš praktičan (tastatura i touchpad su loši za rad) a razmišljao sam da uzmem npr. Dell Studio 15 ili neki Inspiron...Što se tiče cene, verovatno bih kupovao u inostranstvu, ili u Srbiji, tako da sam planirao da bude do nekih 1200 KM...
Imate li neke preporuke?

Našao sam na ovoj strani dosta modela: http://www.pcpractic.rs/proizvodi/lapto ... rice_to=0&

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
dell ,iskljucivo zbog garancije,pitaj dellboy-a kako sad ide procedura za 3 g garancije,ako imas vec desktop jak,a treba ti i laptop koji ces bas vucarati okolo garancija igra veeeliku ulogu(sad to pisem iz iskustva s posla i sto je najgore,licnog :(eh da,jos jedna stvar,laptop koji kupis vani,gdje ces ga servisirati u bl,kad budes kupovao obrati paznju i na to...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi, otvorila sam temu, al da pitam i ovdje... Kako da podesim konekciju Elta kablovskog neta na mac?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
dell ,iskljucivo zbog garancije,pitaj dellboy-a kako sad ide procedura za 3 g garancije,ako imas vec desktop jak,a treba ti i laptop koji ces bas vucarati okolo garancija igra veeeliku ulogu(sad to pisem iz iskustva s posla i sto je najgore,licnog :(eh da,jos jedna stvar,laptop koji kupis vani,gdje ces ga servisirati u bl,kad budes kupovao obrati paznju i na to...

Ako je već odlučio da kupi laptop u SRB, otiđi u Informatiku.
Poslije možeš ladno kod mene da servisiraš hardware besplatno dok je pod garancijom.
Plus možeš da produžiš garanciju na 3-5 godina. (laiku je svejedno garancija, ali nekom ko cijeni svoj novac, ovo je jako bitno)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka

u network connection ukucaj samo korisnicko i pass
u advanced odredi ovo
krme IPv4 using PPP
IPv6 automatically

trebalo bi da sljaka

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nekako sam namjestila ukucavši ip static i subnet mask... zašto ne može bez toga, tj. samo user i pass? užas....
pitanje no.2:
šljaka li last fm na iTunes?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 13:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Planiram ga koristiti u inostranstvu (idem studirati vani) pa me zanima da li garancija vredi ili treba nešto posebno plaćati?
Šta mislite o ovom modelu:
http://www.dell.com/us/en/home/notebook ... 15_cto_5~~

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka

http://www.macosxhints.com/article.php? ... 7110841475

procitaj komentare i skini amua ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bojim se da ću ja tebe još gnjaviti :D hvala puno!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]