Za koliko se on sada može naći? Ako se ne varam oko 100 KM.
Znam da sam se morao navikavati na ovaj moj Microsoft Intelli 1.1A Optical, u početku je bilo problema zbog dva tastera sa strane, na lijevi sam često nenamjerno klikao pa sam se prepao da sam džabe dao 46 KM, ali kad sam navikao

, kod naredne promjene računara miš je bio jedina komponenta koju sam zadržao. A ta dva tastera sa strane često i rado koristim, u windowsu a i u igrama. Kad sjednem na neki drugi kompjuter redovno prst sam ode na lokaciju tih tastera kad mi zatrebaju te funkcije (back i forward po defaultu) a onda se razočaram kad vidim da to dotični miš nema
Evo mog
Od onih o kojima sam čitao MX518 mi djeluje najprivlačnije, mada je i on već star ali ako je kvalitetan kao ovaj moj onda vrijedi. Vjerovatno se i na njega treba navikavati. Valjda dobro radi ta promjena rezolucije u igrama, ako je zaista korisno koliko se reklamira, mada meni je bitnija opšta preciznost, ležanje u ruci, i dodatni tasteri koji su lijepo raspoređeni, da za njih ne zapinješ kad ne želiš a da su lako dostupni kad ti trebaju. Koliko on ima dodatnih tastera? Jesu li drajveri OK i mogu li se uredno dodjeljivati custom funkcije tasterima? Ja ovaj svoj koristim bez instaliranih drajvera iako ih imam, radi i ovako. Neko je jednom rekao da miševi rade dobro sve dok ne instaliraš njihove drajvere

. Da li su mu back i forward lijepo raspoređeni, jer mi djeluje da su blizu jedan drugom sa ove lijeve strane pa je možda jedan od njih teže dostupan?
Evo MX518 za one koji ne znaju kako izgleda
ima taj zanimljiv dizajn da djeluje kad da je izubijan
Nisam ga imao prilike vidjeti kdo nekoga da probam kako leži u ruci i koliko dobro su tasteri raspoređeni. Recimo ovaj gore prema centru miša, drugi ispod scrola djeluje teže dostupan, koja mu je default funkcija? Da li sve igre uredno prepoznaju sve tastere? Recimo ja na svom mogu u igrama dodjeliti funcije koje želim, sjećam se da mi je taster sa lijeve strane bio dvogled u FarCry koji sam često koristio
Ne znam kakvi su ostali noviji modeli iz MX serije (osim što su skupi), nešto sam skeptičan kod wireless miševa, oni jesu zgodni jer kabal ne smeta, neki kažu da tek kad imaš wireless miš vidiš koliko do tada nisi ni osjećao težinu/sputanost kabla jer si navikao a bila je prisutna. Ali ne znam kakav im je lag kod igara, punjenje baterija i drugo, neko mi se nedavno požalio da neće više da mu se puni MX700 preko onog postolja ili tako neki iz MX serije pa je sam stavio NIMH punjive baterije.
A ovaj novi Revolution je perverzija, cijenom, ne znam za koliko se sad može naći ali bio je oko 200 KM, baš me zanima koliko je u praksi zaista upotrebljiv taj njihov dodatni "revolucionarni" točkić sa strane. Miš djeluje povelik i potežak.
Mada vjerujem da je kod svih njih najbitnije naviknuti se, onda je OK, samo da je sam miš kvalitetan, precizan, da lijepo leži u ruci, i da su mu dodatni tasteri fino raspoređeni i funkcionalni.