laka je napisao:
Rodjace, nesto si pobrkao. Plazma televizori su uvijek bili jeftiniji od LCD-a. Mozda si poredio plazme iz vise klase sa LCD televizorima iz nize. Panasonic plazma TX-P42C10E u BL kosta oko 1200 KM, a LCD televizor te dijagonale koji bi mogao da parira kvaliteti slike kosta dosta vise. LG plazma 42PQ1000 kosta oko 1050 KM. Obe plazme imaju ekran 42 incha, to jest 107 cm, pa pogledaj koliko LCD televizori tih dijagonala kostaju.
Imao sam Samsung LCD televizor i kad sam vidio kako kod kolege na njegovoj plazmi izgleda prenos utakmice, prodao sam ga i kupio Panasonic PX80 plazmu. Razlika u kvaliteti slike je bila vise nego ocigledna u korist plazme, a bila je jeftinija od tog Samsung LCD-a.
Panasonic plazme iz srednje i vise klase, koje imaju Neo-PDP panele, nemaju vise BURN IN problem. Da ne bude zabune, ova koju sam gore naveo je iz nize klase.
Ne proizvode se plazma monitori, sem onih velikih reklamnih, a i njih su istisnuli LCD. I plazma televizori se ne prave sa manjim ekranom od 37 incha, sem jednog LG modela koji ima 32.
dobro ja sam se sjebo, ali koristio je plazmu tv umjesto monitora i to u izlogu. I to je bilo prije nih godinu i po dana. Čak mu ni reklamaciju nisu uvažili, fino piše u opisu u garanciji. Informacija u koju sam se uvjerio: danas kad kupujete najnovije plazme u uputstvu za njih stoji da ih moramo čuvati od burn in. Znači, ne mora, a može se dogoditi. Pretjeruješ slika uopšte nije toliko bolja. Ne znam šta da ti kažem, al ja sam uvijek gledo rezoluciju pa tek onda na dijagonalu. LCD iste dijagonale i rezolucije je jeftiniji od plazme, i to drastično jeftiniji.