banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 21:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: LCD televizori
PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:28 
1700 KM
imam samsung 32'' i nije los, ovaj je bas bruka..

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
majlili je napisao:
1700 KM
imam samsung 32'' i nije los, ovaj je bas bruka..

sto ce ti dva?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:41 
pa manji za spavacu sobu, a i da se muz i ja ne svadjamo ko ce sta gledati.. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ako je radi mira u kuci onda neka si. mada ne kontam. u spavacu vodi muza a ne tv.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 21:01 
ajd cicak ode u off, taj mali lcd je samo prebacen tamo iz dnevne, a uzivancija je probuditi se nedeljom ujutro kad je ruzno vrijeme, i do podne gledati tv iz kreveta i ljencariti..

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
majlili je napisao:
kupila juce philips lcd, 42'', najnoviji neki model, zaobljen na krajevima, crystal clear ekran... i ima full HD.. i tako eto to sto najosnovnije znam, al sam stvarno prezadovoljna..

koliko para?

ima li 37 inca isti i koliko bi para bio on?
meni ne moze stati veci a i ne treba mi, nije mi dnevni ko igraliste. ja se evo isto kanim da kupim nesto, sve cekam da ovaj stari crkne pa onda, sta ce mi tv svugdje po kuci, dosta mi i racunara, jos bi trebalo tv na svakom koraku.
ja bih nesto drugo za igranje. cudno je to kad covjek nesto ima kako to ne zna da cijeni. dok ne izgubi. onda je kasno. :(

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 21:25 
pa ja imam 2 televizora, nemam ih bas na svakom cosku.. taj manji lcd smo kupili kad smo se vjencali, a ovaj sada.. nije bas neko razmetanje.. sad ionako ljudi kupuju plazme i lcd, rijetko prave televizore..
mi smo taj samsung tad platili 870 KM na nekoj akciji.. ma brzo im padaju cijene , kad svakih malo izlaze neki novi redizajniran.....

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
laka je napisao:
Rodjace, nesto si pobrkao. Plazma televizori su uvijek bili jeftiniji od LCD-a. Mozda si poredio plazme iz vise klase sa LCD televizorima iz nize. Panasonic plazma TX-P42C10E u BL kosta oko 1200 KM, a LCD televizor te dijagonale koji bi mogao da parira kvaliteti slike kosta dosta vise. LG plazma 42PQ1000 kosta oko 1050 KM. Obe plazme imaju ekran 42 incha, to jest 107 cm, pa pogledaj koliko LCD televizori tih dijagonala kostaju.
Imao sam Samsung LCD televizor i kad sam vidio kako kod kolege na njegovoj plazmi izgleda prenos utakmice, prodao sam ga i kupio Panasonic PX80 plazmu. Razlika u kvaliteti slike je bila vise nego ocigledna u korist plazme, a bila je jeftinija od tog Samsung LCD-a.
Panasonic plazme iz srednje i vise klase, koje imaju Neo-PDP panele, nemaju vise BURN IN problem. Da ne bude zabune, ova koju sam gore naveo je iz nize klase.
Ne proizvode se plazma monitori, sem onih velikih reklamnih, a i njih su istisnuli LCD. I plazma televizori se ne prave sa manjim ekranom od 37 incha, sem jednog LG modela koji ima 32.

dobro ja sam se sjebo, ali koristio je plazmu tv umjesto monitora i to u izlogu. I to je bilo prije nih godinu i po dana. Čak mu ni reklamaciju nisu uvažili, fino piše u opisu u garanciji. Informacija u koju sam se uvjerio: danas kad kupujete najnovije plazme u uputstvu za njih stoji da ih moramo čuvati od burn in. Znači, ne mora, a može se dogoditi. Pretjeruješ slika uopšte nije toliko bolja. Ne znam šta da ti kažem, al ja sam uvijek gledo rezoluciju pa tek onda na dijagonalu. LCD iste dijagonale i rezolucije je jeftiniji od plazme, i to drastično jeftiniji.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 08:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Ako govoris o teoriji i burn-in efektu kod neopdp plazmi, onda mozemo teoretski reci da i lcd televizori imaju svoju verziju burn-in efekta. LCD kristali imaju "memoriju" pa je moguce pojavljivanje slicnog efekta kao sto je burn-in kod plazme. Naravno, ovo je samo teoretski.
Sto se cijena tice, ne mozes porediti plazme i najjeftinije lcd ekrane. Od panela tek se S-PVA koje koriste sony i samsung u skupljim serijama, i donekle AVS (ovo je na osnovu mog licnog ukusa) koje koristi sharp mogu porediti s plazma panelima. S tim, da ni sony ni samsung S-PVA ne koriste u manjim modelima od 40incha.
Koliko tacno je slika bolja (a objektivno, svakako je bolja), to je vise individualno. Ali kad je u pitanju SD signal, LCD jednostavno nema sta da trazi pored plazme.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]