banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 13:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 124  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2012, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Какво исијавање???

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 11:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Vjerovatno misli na clouding

Slika

Ova pojava je izražena kod edge LED LCD televizora zbog neravnomjernog pozadnskog osvjetljenja. Većina TV-ova, kada je slika potpuno crna gasi pozadinsko osvjetljenje. Međutim, kada mali dio slike nije crne boje, a ostatak jeste, na crnom djelu slike se vidi probijanje pozadninskog osvjetljenja.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2012, 23:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
vjerovatno je clouding u pitanju, mada sam kroz jedno 2 ili 3 komentara shvatio da se misli na slucaj kao da se brightness poveca do maximuma, ali mozda grijesim ili su ljudi lose objasnjavali svoje slucajeve :)

nego, vidim da se na nase trziste probijaju i Toshiba televizori, pa me interesuje kakvi su oni? da li su dobri kao i laptopi te kompanije ili im je ovo totalni promasaj?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 21:32 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Pozdrav svima!
Planiram uzimati tv, a nov sam u vodama LCD televizora, pa ako moze neko u kratko da kaze na sta da obratim paznju prilikom izbora i kupovine. Ogranicen sam na ~600KM, i vjerovatno cu ici na 32" ili veci, ali sumnjam da ce se uklopiti u budzet.

Nadjoh ovaj na piku za 600KM, sta mislite o njemu?
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... FL3606H/58

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

jedini 32" koji sam ja vidio da je unutar 600 KM je gorepomenuti Sharp, svi ostali su preko 600 KM

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 21:56 
Majstor
Majstor

A kako ti se cino onaj philips sto sam okacio link? specifikacija mi se cini jako dobrom, jedino ne znam kakav je philips danas po kvalitetu.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 22:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Philips i Sharp imaju mozda i najkvalitetnije panele, sto mozes naci na dosta foruma po netu
sto se tice konkretnog modela, nisam upucen u isti, ali ako mogu dovoljno da razaberem rijec je o seriji 3, a uvazeni kolega forumas Enter name rece da se ispod serije 6 bas i ne isplati uzimati
mozda je najbolje da sacekas njegovo javljanje, ovo je ipak njegov domen :)

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 23:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2007, 23:41
Ima li ko iskustva sa Hannspree markom? Jeftinija je od konkurencije...za 630 KM se moze naci LED 32inch FULL HD, a za 800 KM 42inch LCD FULL HD..
Prodavaci hvale, ali u njihovu politiku ne ulazim :) Da ne bude nakon 2 god i 2 mjeseca (garancija 2 god) prasak :P

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 23:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

"Jači" Philipsovi LCD-ovi koriste Sharpove UV2A matrice, dok jeftiniji koriste LG S-IPS matrice (kao i modeli serije 3000). U tom cjenovnom rangu imaš još i LG 32LK330 (629 KM, Stanić Trade). Oba TV-a daju sličnu sliku (koriste panele iste tehnologije), ništa spektakularno, ali ne i loše; za te pare ne treba očekivati čuda. LG i Sharp imaju rezoluciju 1366x768, dok je Philips full HD televizor. Sve navedene televizore možeš pogledati u Staniću, pa procjeni na kojem ti slika izgleda najbolje ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 08:11 
Majstor
Majstor

Hvala na objasnjenju, sad mi je jasnije...
Jel ono Stanic trade bese u merkatoru? Nisam dogo obilazio te prodavnice, a dosao bih iz Gradiske, pa da ne lutam bezveze. Ako imate jos nesto preporuciti model ili radnju, dajte, pa kad dodjem da znam sta i gdje da trazim. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 09:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

lik koji je kupio 32SH130EV ima jedan mali problem, pa ako neko zna kako ga rijesiti bilo bi super
naime, kad se odradi skeniranje kanala (dig.) izbaci spisak i pored stranih kanala pojavi se kljuc (sto bi trebalo da znaci da se ti kanali mogu kodirati ili nesto tome slicno, nema puno informacija u prirucniku)
lik uredno poreda kanale i to stoji dok se tv ne iskljuci, kad se ponovo ukljuci na mjestima na kojima su bili kanali sa kljucem stoji neki lijevi kanal
da pojasnim: ako je nakon skena na kanalu 5 recimo pronadjen history channel i lik poreda sebi listu kanala tako da na kanal 5 stavi hrt1, nakon ponovnog ukljucivanja tv-a na kanalu 5 ce biti neki drugi kanal
pokusano je i sa listom favouritesa, ali se desava ista stvar
kako se to moze rijesiti?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 10:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Taj ključ se prikazuje zbog signalizacije u PMT tabeli da je taj kanal kodiran, ali ne mora značiti da jeste (kanal se očigledno prima sa satelita kodiran, dekodira se, ali se ne modifikuje PMT tabela koja kaže da je kanal kodiran). To je definitivno do TV-a; na njihovom sajtu ne mogu da nađem noviji firmware...

PS: da nije uključena opcija da se prikazuju samo FTA kanali (samo nagađam; moguće je da TV sakriva kanale koji su "kodirani" sa liste...)...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 10:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa da, nisu kodirani
to su kanali tipa NatGeo, Discovery, History i sl.
pogledacu opet na tv-u, cini mi se da sam u opcijama naletio na dio o firmware-u gdje mi se ucinilo da postoji dio o novom firmwareu

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 11:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
nesto slicno je kod mene i elneta... naime nadje sve kanale i kad se pretraga zavrsi i sacuva sve nema par kanala tipa
nat geo history i sl...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ovdje postoje ti kanali
problem je sto kad se reorganizuje lista nakon skeniranja, na mjestima na kojima su pronadjeni ti kanali sa kljucem, nakon iskljucivanja i ponovnog ukljucivanja jednostavno nisu memorisani, dok svi ostali su memorisani bas onako kako je covjek zelio da mu lista kanala bude poredana

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012, 10:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Da li neko ima iskustva sa tv monitorima? Da li ovo http://www.buy.ba/shop/monitori/lg-moni ... -pz-led-24 vrijedi 540KM,a i ako neko ima savjet gdje pogledati kupiti ili naruciti u bl neka slobodno kaze.
Hvala

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012, 10:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja bi izbjegavao te monitore sa tjunerima iz jednog prostog razloga: koriste TN panele koji imaju očajne uglove gledanja, kao i lošu reprosukciju boja (kao i svaki obični LCD monitor).

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2012, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Dakle novi televizor, 42" veličina. LCD u svakom slučaju. LG je navodno odličan, ali ima problem sa DTS-om. Neka druga preporuka? Samsung? Panasonik? u rangu od oko 550 Evra. Bitno mi je isto tako da pušta filmove i titlove preko USB i slično.

Šta preporučujete?

pozz

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2012, 21:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

LG je prosječan, koriste IPS panele koji imaju slabu crnu boju, pa samim tim i malen kontrast. Ako će se TV gledati naveče, ovo mu je nedostatak. Panasonic je ista priča. Samsung i Sony uglavnom koriste PVA panele koji su bolji izbor za noćno gledanje, ali imaju manje uglove gledanja i skloni su cloudingu, te na papiru imaju neprecizniji prikaz boja (ovo je ljudskom oku uglavnom nevidljivo). Philips takođe može biti dobar izbor, ali slabije serije koriste LG-jeve IPS panele; bolje potraži jače modele (serije 5 i naviše) koji koriste Sharpove panele (koji daju dosta kvalitetniju sliku; nije pravilo, može se desiti da neki "jači" model ima panel nekog drugog proizvođača). Sharp takođe dobar, ali i skup... sve u svemu, za te pare možeš kupiti televizor srednje klase (u najboljem slučaju za datu dijagonalu), a tu LG definitivno ima najbolji odnos kvalitet/cijena. Obiđi prodavnice, suzi izbor na par kandidata, pa možemo prokomentarisati... mada, tu ti je najbolje pogledati šta ti najviše paše oku i tako kupiti TV; jeste malo nezgodno gledati TV u prodavnici gdje ima puno svjetla (pa se ne vide svi nedostaci slike). Isto tako, što meni paše, tebi možda ne, tako da preporuke uzmi sa rezervom...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2012, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Panasonic plazma ..ne mozes pogresiti !!!mozda nema usb(nisam siguran),al za cc50 eura mzes kupiti i neki media player,ili spojiti komp sa tv

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 124  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]