Pozdrav svima!
Ovako, imam jednu prilično hitnu prodaju računara, pa sam se nadao da bi neko ko se razumije bio ljubazan pomoći mi oko cijene:
---------------------------------------------------------------------------------------------
Konfiguracija:Kućište Dell, izuzetno očuvno, nije požutilo od starosti ni išta slično, kako to zna biti... bez packe, što se kaže. Usput, jako kompaktno i zgodno:
CPU: Intel C2D 6750 2.66 GhZ
RAM: 2 GB (valjda DDR2)
HDD: 80 GB
Grafika: Integrisana
Optika: Sigurno čita DVD, nisam siguran da li i reže. CD sam ubijeđen da reže.
Monitor: Dell 19 inča, ovakav ili jako sličan (ima DVI port):
Dodatno:
- UPS Intex 650 VA, plaćen 93 KM prije dvije godine
- Prenaponska zaštita, ne znam koje marke, ali prije dvije godine je plaćena u BISCOM-u 31 KM, mislim da je to bio izbor skuplje, od dvije vrste. Ovako neki izgled:
- Canon laserski štampač LBP6000, korišten samo za štampanje testnih stranica, dakle, praktično nov. Plaćen 160 maraka na nekom velikom sniženju...
Nakon nekog raspitivanja (radnje u gradu, pik.ba), donio sam ovakav sud o cijeni:
- Kućište: 150
- Monitor: 80
-Štampač: 140
-UPS: 70
-Pnp. zaštita: Za ovo nisam siguran, ali ne bih išao ispod 20
Eto, to bi bilo to (probao sam što kraće sam mogao), mnogo bi mi značilo da čujem sud drugih, a nadam se da nisam promašio temu, ova mi je zvučala odgovarajuće, pošto nisam našao neku koja bi bila specijalizovana za ove stvari.