krofnica84 je napisao:
Laptop mi treba kao zamena za kucni racunar ( kad vec uzimam laptop hocu neku multimedijalnu masinu), znaci za office, net , povremeno igranje i sl. Ova Toshiba ima vrhunsku izradu. Takodje sam razmisljala i o drugom modelu (MSI EX620, sto sam navela u nekom od ranijih postova), mada su mi u par kompjuterskih firmi ipak preporucili Toshibu kao bolji brend. Inace, produzena je No matter guarantee do 31.oktobra za Toshibu.
Pogledao sam na web-u šta nudi ta garancija i vidim da je veliki plus to što nude novi u slučaju krađe, ali mislim da već neko u BL nudio osiguranje za sve laptope (osiguravajuća kuća koja ima centralu u Srbiji).
Toshiba nudi povrat novca ako neko vrati laptop prodavaču u roku od 14 dana, ali po novom zakonu koji će valjda biti usvojen u Srbiji to će se moći uraditi sa svom opremom (ajde, još jedan plus).
A nikom ne bih preporučio da ga baca pa da vidi da li će oni u servisu popraviti i priznati garanciju
Dalje, Toshiba sigurno nema vrhunsku izradu! Pogledaj u bilo kojem shopu kako su sklopljeni ThinkPad-i ili skuplji Dell-ovi prenosnici, njihova izrada jesigurno iznad prosjeka. Ali, izrada kod Toshibe sigurno bolja od nekih modela drugih brandova.
A trgovce u shopovima po Srbiji - neću da komentarišem!
Ali ta Toshiba je sigurno bolji izbor od MSI-ja (napisali su ti u ovoj temi i zašto)
Bitno pitanje je i:"
Koliko planiraš prenositi taj laptop?"
Ako ga misliš prenositi rijetko ili ako ne misliš prenositi uopšte, odnosno, ako će služiti kao zamjena za desktop, onda ti laptop možda i ne treba.
Jer, najbolja je zamjena za desktop - nadogradnja desktopa!
(uglavnom, za malo para se može kvalitetno nadograditi desktop, mada i tu može biti "skuplja pita od tepsije")
ajkula je napisao:
http://www.notebooksbilliger.de/advanced_search_result.php?keywords=toshiba+satellite+a300&quick=1&x=13&y=10&refcampaign_id=eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3
Nema 20P ali cisto da virnes kakve su stvarne cijene. Sa sve garancijom od 2 god. Pa ako imas koga da ti to ovdje kupi...
Kupovina vani ima svojih prednosti, ali i mana. Mislim da je o tome već ranije pisano na ovoj temi.
DELLBOY je napisao:
Ni Toshiba nije kao što je nekad bila.
Da li je iko od vas probao da ostvari ''No matter what'' garanciju????
Nemam Tošibu (mada znam par ljudi koji ih imaju), a ne bih preporučio onima koji je imaju pod tom garancijom da bacaju prenosnike pa da vide hoće li ih ovi popraviti

Nekad duga garancija ne znači da je laptop bolji. Dobri su oni koji prebace tu garanciju i nastave raditi bez problema
Zapravo, ovaj post kucam sa jednog postarijeg laptopa kome je trogodišnja garancija istekla prije "i ha haj" godina
A još fercera sjajno. Da kucnem u drvo (kuc-kuc-kuc)

pozzz