banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 20:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Laptop do 1800KM?
PostPoslato: 23 Jun 2009, 19:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Mislis Brend (ako ga ti mozes tako nazvati posto vidim da nemas neki afinitet prema istom proizvodjacu :) )A zbog cega je toliko los?

Ja imam GX600 hvala Bogu sluzi me nemam zamjerki na njegov rad istina da zavrsna obrada je malo losija ali performanse i cjena to karakterise MSI.Jbg ne mozes sve dobiti koliko para toliko muzike :).

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
DELLBOY je napisao:
Ja tu marku ne bih preporučio ni najgorem neprijatelju

Da li je moguće da se slažem sa DELLBOYEM!? :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
milic_alex je napisao:
Mislis Brend (ako ga ti mozes tako nazvati posto vidim da nemas neki afinitet prema istom proizvodjacu :) )A zbog cega je toliko los?

Brand ili Marka kako god hoćeš.

Zašto je toliko loš?

Mislim da si ti jedan veliki srećnik jer ti ''TAJ'' MSI radi ekstra.

koliko je meni poznato, PAKOM Group iz Srbije je prodao oko 8000 tih laptopa (različitih modela) u zadnjem kvartalo 2008 godine.
Od tog broja preko 60% je vraćeno na servis, što uveliko govori o kvalitetu tog ''Branda''

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 19:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Kolja je napisao:
DELLBOY je napisao:
Ja tu marku ne bih preporučio ni najgorem neprijatelju

Da li je moguće da se slažem sa DELLBOYEM!? :)

:D

DELLBOY je u pravu.
Taj brand nije za preporuku...

DELLBOY je napisao:
Zašto je toliko loš?

Mislim da si ti jedan veliki srećnik jer ti ''TAJ'' MSI radi ekstra.

koliko je meni poznato, PAKOM Group iz Srbije je prodao oko 8000 tih laptopa (različitih modela) u zadnjem kvartalo 2008 godine.
Od tog broja preko 60% je vraćeno na servis, što uveliko govori o kvalitetu tog ''Branda''

Ako je taj podatak tačan, onda je to strašno!

Uostalom, danas ljudi koji rade u kontroli kvalitete mnogih brand-ova kao da "zažmire na jedno oko", pa se desi da svašta izlazi na tržište.
Zato čak i ne sumnjam da se može desiti da dosta računara bude vraćeno na servis, ali 60%...!
(hm, u par ozbiljnijih šopova u okruženju nemaju u ponudi MSI...)

Srećom, ostali su neki proizvođači koji zaista drže do kvaliteta (ali i imaju veću cijenu).

Miliću, i sam si primjetio da je tvom modelu loša završna obrada.
A ako mu se ništa nije desilo do sada (ako nije među tih 60%), onda ćeš najvjerovatnije se moći još dugo igrati još na njemu igrica kojih se sada igraš.
(ako se ne varam, taj model je MSI-ov gejmerski model)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 19:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

krofnica84 je napisao:
Evo jedan predlog za laptop ( koji ja planiram sebi da uzmem) , cena mu se krece oko 50 000 hiljada dinara ( u nekim firmama cena ide cak do 63000 din.) Jel neko mozda vec imao iskustva sa ovim modelom? Proizvođač : MSI

50 000 hiljada?
To je 50 miliona dinara!!! :lol:
To je malo poskupo.
Šta sve možeš uzeti za te pare...

Vjerovatno si mislila 50 hiljada dinara...

krofnice84,

U klasi od 50.000 do 63.000 din. možeš naći laptop koji je čvršće napravljen, ima bolju tastaturu, predistaliran (čitaj: originalni) Windows (Uglavnom Vistu, ali ima i onih sa XP-om ili bez OS-a ), garanciju i kvalitetan servis (neki nude i do 3 godine, a ima ih i sa međunarodnom garancijom)
i ima skoro sve što i taj MSI (samo, većina ima 2GB RAM-a, ali možeš naći povoljno još 2 GB RAM-a tako da će i taj kriterij biti zadovoljen)

Još da dodam da ćeš za te pare moći birati između 13,3", 15,4" ili čak 17" display-a.

Ali, na tebi je da odlučiš šta ćeš uzeti.
Ako uzmeš MSI možda budeš među onih 40% vlasnika MSI računara kojima njihovi "prenosnici" rade bez problema. :wink:
Mada ,i jači brandovi znaju ponekad omanuti, ali je procenat računara sa "greškom" je znatno manji...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da imaš mnogo izbora za ovih 1800 KM nego da kupiš MSI

Btw oni koji mogu da daju nešto više nego duplo od tog iznosa, preporuka

http://www.adamobydell.com/

malo da se divite

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Mislim da imaš mnogo izbora za ovih 1800 KM nego da kupiš MSI

Btw oni koji mogu da daju nešto više nego duplo od tog iznosa, preporuka

http://www.adamobydell.com/

malo da se divite

Već stara vijest...

Pobrinuli su se oko dizajna i posebno oko sitnih detalja, ali...
mislim da naslov jednog review-a sve govori:
Citiraj:
Dell Adamo Full Review: Macho Outside, Sissy Inside
:lol:
Link za review: http://gizmodo.com/5205524/dell-adamo-full-review-macho-outside-sissy-inside

Sad ispade da je u tom "cjenovnom razredu" Apple-ov Macbook Air (http://www.apple.com/macbookair/) bolji, po mnogima ljepši, ali i JEFTINIJI ( :o )!!!!!

Možda je Dell malo promašio... možda je bilo bolje da su se poigrali sa Latitude serijom (jedan od najkvalitetnijijh brandova u notebook svijetu)

Šta se desilo sa "industrijom"? :wink:
Dell postade skupi fancy detalj... :D
a "some kind of fruit compny" (Apple) i ex "eye bee M" (sada Lenovo) postali BEST BUY u nekim "kategorijama" :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 06:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
nikada u zivotu nisam koristio laptop, a sad imam u planu da kupim jedan...
evo par osnovnih pitanja koji me kopkaju...
primarno me interesuje da li ima vidljive razlike izmedju 5400 i 7200 rpm, da li je 15" dovoljno za nekog koji zadnjih 5 godina koristi 19", koliko je garancija bitna i sl.. i da...gdje se mogu servisirati laptopovi kod nas?

planiram uzimati laptop za svakodnevnu upotrebu (na neki nacin da zamijeni trenutno desktop), od standardnog office-a i surfanja, do dvd-ova i igrica, mozda i photoshop.

p.s. kakvi su laptopovi sony vaio ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 07:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Ako ga neces cesto nositi i ako ti stvarno zamjeniti desktop masinu onda uzmi 17" u suprotnom 15 definitivno bolji izbor.
Sto se tice sony-a negdje sam procitao da nisu namjenjeni za ovo trziste pa tako da ovlastenog zastupnika ni servisa nemamo neznam mozda gresim ili sam pobrkao sa necim drugim.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma mogu se nabaviti Sony Vaio laptopi i kod nas i postoji u Sarajevu ovlašteni servis.
To što su malo skuplji od ostalih, to je druga stvar.

@SmileY
Moja preporuka ti je da slobodno uzmeš 15'' (u glavnom sad su 15,4'' Wide).

E sad ako želiš ozbiljno da se baviš Photoshopom, onda ti treba laptop sa extra rezolucijom displaya. U ovom slučaju ti preporučujem 17''

Ako je to ipak više ovaj drugi dio, Office, Internet, onda preporuka ovaj 15,4'' sa dula core CPU.
Što se tiče igrica (sad malo da hvalim DELL) imao sam jednog kupca koji je rekao ''ako mogu da igram Empire Total War 2, uzimam taj laptop- i uzeo ga je.

Obavezno gledaj garanciju (moja preporuka) kao i ovlašteni servis ( da li prodavač lično servisira ili ga šalje dobavljaču...)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imam opciju da uzmem laptop u inostranstvu (mnooogooo jeftino), ali naravno nece biti garancije (tako da cu uzeti laptop koji mogu ovdje servisirati, nadam se da nece biti potrebe). Razlog je jednostavan, tamo su jeftiniji >1000 KM

btw. niste mi odgovorili na razliku izmedju 5400 i 7200 rpm

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SmileY je napisao:
Imam opciju da uzmem laptop u inostranstvu (mnooogooo jeftino), ali naravno nece biti garancije (tako da cu uzeti laptop koji mogu ovdje servisirati, nadam se da nece biti potrebe). Razlog je jednostavan, tamo su jeftiniji >1000 KM

btw. niste mi odgovorili na razliku izmedju 5400 i 7200 rpm

Kako god.
Ako kupiš DELL-a u ovlaštenoj trgovini, kod mene ti važi samo garancija na dio.
Usluga se naplaćuje.

Razlika je neosjetljiva što se tiče HDD-a

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

za standardno koristenje, a za photoshop i sl ?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Treba mi savet, ozbilljno razmisljam da uzmem ovaj model : Toshiba Satellite A300-20P C2Duo T6400 2.00GHz| 2GB| 250GB| 15.4"| DVDRW| ATI 3650(512MB)| WiFi| BT| WebCam| Vista Home Premium, Harman KArdon zvucnici. Cena mu je sad oko 64 000 din (700e otprilike). Sta mislite jel ovo dobar izbor?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
koliko mi je poznato toshiba je najkvalitetniji brand po pitanju proizvodnje laptopa. daju garanciju 3 godine a u slučaju da ti se nešto pokvari u toku prve godine vraćaju novac i dobijaš nov laptop. tako sam čuo u east code i rekoše mi da su imali 1 slučaj i ovi iz toshibe ispuniše obećano. e sad, treba gledati gdje i kod koga kupuješ, jer ne daju svi fabričku garanciju. u svakom slučaju mislim da je ta toshiba što si naveo extra laptop...za te para naravno.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 14:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

contador je napisao:
koliko mi je poznato toshiba je najkvalitetniji brand po pitanju proizvodnje laptopa. daju garanciju 3 godine a u slučaju da ti se nešto pokvari u toku prve godine vraćaju novac i dobijaš nov laptop. tako sam čuo u east code i rekoše mi da su imali 1 slučaj i ovi iz toshibe ispuniše obećano. e sad, treba gledati gdje i kod koga kupuješ, jer ne daju svi fabričku garanciju. u svakom slučaju mislim da je ta toshiba što si naveo extra laptop...za te para naravno.

Prvo, Toshiba sigurno nije najkvalitetnija (bar po izradi)
Prvo mi pade na pamet Lenovo "ThinkPad" i T serija (ali i robusni R) koji su bolje sklopljeni, display/poklopac ima čelične šarke, poklopac se ne uvija... , pa onda DELL "Latitude" (za poslovnjake) itd.

Srećom, neki Toshibini modeli su sigurno bolje sklopljeni od pojedinih modela sa oznakom branda MSI, Acer...
Toshibu treba sigurno uzeti u razmatranje!

Contador, to što su ti rekli u East Code-u je ništa drugo do ona naša stara "ciganin hvali svoga konja".
Uostalom, ima firmi koje prodaju po više hiljada prenosnika godišnje i imaju vlastiti servis pa bi oni jedini mogli reći koji modeli se najmanje kvare (vraćaju na servis).
Trogodišnju garanciju nude i drugi (neki i četiri), a čak i Toshiba u nekim zemljama nudi i produženje garancije na 4 godine. :wink:

@krofnica84
Za šta planiraš koristiti laptop (koja mu je namjena)? Koliko ga misliš prenositi?
Da li ti treba sve iz te Toshibine specifikacije?

Pojedine Toshibe su u Srbiji prodaju već od oko 50.000 RSD!
(a i neki drugi prizvođači "konja za trku imaju" :wink: )

Toshiba je u nekim shopovima u Srbiji produžila "No matter what" garanciju do 31. oktobra, pa se raspitaj šta njome možeš dobiti.
npr. laptop se može vratiti ako je neko nezadovoljan njime (zaboravih koliki je rok) i dobiće povrat novca, u slučaju krađe dobiće novi, ako mu padne - biće popravljen... Dobro pročitaj uslove za tu garanciju i šta se nudi ako odabereš Toshibu.

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 09 Sep 2009, 16:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ni Toshiba nije kao što je nekad bila.

Da li je iko od vas probao da ostvari ''No matter what'' garanciju????

I kod DELL-a to postoji već par godina. Koliko upitnika i koje čega treba da se pošalje da bi samo prihvatili da razmatraju da li se može ostvariti ta garancija. BAH.

BTW Dell Latitude serija dolazi standardno sa 3 godine garancije a može da se produži na 5 godina max. za nešto sitno para.

i kao što reče mita, prvo se zapitaj za št tebi treba laptop.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Laptop mi treba kao zamena za kucni racunar ( kad vec uzimam laptop hocu neku multimedijalnu masinu), znaci za office, net , povremeno igranje i sl. Ova Toshiba ima vrhunsku izradu. Takodje sam razmisljala i o drugom modelu (MSI EX620, sto sam navela u nekom od ranijih postova), mada su mi u par kompjuterskih firmi ipak preporucili Toshibu kao bolji brend. Inace, produzena je No matter guarantee do 31.oktobra za Toshibu.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
http://www.notebooksbilliger.de/advance ... d9f2a7baf3

Nema 20P ali cisto da virnes kakve su stvarne cijene. Sa sve garancijom od 2 god. Pa ako imas koga da ti to ovdje kupi...

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 19:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

krofnica84 je napisao:
Laptop mi treba kao zamena za kucni racunar ( kad vec uzimam laptop hocu neku multimedijalnu masinu), znaci za office, net , povremeno igranje i sl. Ova Toshiba ima vrhunsku izradu. Takodje sam razmisljala i o drugom modelu (MSI EX620, sto sam navela u nekom od ranijih postova), mada su mi u par kompjuterskih firmi ipak preporucili Toshibu kao bolji brend. Inace, produzena je No matter guarantee do 31.oktobra za Toshibu.

Pogledao sam na web-u šta nudi ta garancija i vidim da je veliki plus to što nude novi u slučaju krađe, ali mislim da već neko u BL nudio osiguranje za sve laptope (osiguravajuća kuća koja ima centralu u Srbiji).
Toshiba nudi povrat novca ako neko vrati laptop prodavaču u roku od 14 dana, ali po novom zakonu koji će valjda biti usvojen u Srbiji to će se moći uraditi sa svom opremom (ajde, još jedan plus).
A nikom ne bih preporučio da ga baca pa da vidi da li će oni u servisu popraviti i priznati garanciju :wink:

Dalje, Toshiba sigurno nema vrhunsku izradu! Pogledaj u bilo kojem shopu kako su sklopljeni ThinkPad-i ili skuplji Dell-ovi prenosnici, njihova izrada jesigurno iznad prosjeka. Ali, izrada kod Toshibe sigurno bolja od nekih modela drugih brandova.

A trgovce u shopovima po Srbiji - neću da komentarišem!
Ali ta Toshiba je sigurno bolji izbor od MSI-ja (napisali su ti u ovoj temi i zašto)

Bitno pitanje je i:"Koliko planiraš prenositi taj laptop?"
Ako ga misliš prenositi rijetko ili ako ne misliš prenositi uopšte, odnosno, ako će služiti kao zamjena za desktop, onda ti laptop možda i ne treba.
Jer, najbolja je zamjena za desktop - nadogradnja desktopa!
(uglavnom, za malo para se može kvalitetno nadograditi desktop, mada i tu može biti "skuplja pita od tepsije")

ajkula je napisao:
http://www.notebooksbilliger.de/advanced_search_result.php?keywords=toshiba+satellite+a300&quick=1&x=13&y=10&refcampaign_id=eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3

Nema 20P ali cisto da virnes kakve su stvarne cijene. Sa sve garancijom od 2 god. Pa ako imas koga da ti to ovdje kupi...

Kupovina vani ima svojih prednosti, ali i mana. Mislim da je o tome već ranije pisano na ovoj temi. :wink:

DELLBOY je napisao:
Ni Toshiba nije kao što je nekad bila.

Da li je iko od vas probao da ostvari ''No matter what'' garanciju????

Nemam Tošibu (mada znam par ljudi koji ih imaju), a ne bih preporučio onima koji je imaju pod tom garancijom da bacaju prenosnike pa da vide hoće li ih ovi popraviti :wink:

Nekad duga garancija ne znači da je laptop bolji. Dobri su oni koji prebace tu garanciju i nastave raditi bez problema :D

Zapravo, ovaj post kucam sa jednog postarijeg laptopa kome je trogodišnja garancija istekla prije "i ha haj" godina :wink:
A još fercera sjajno. Da kucnem u drvo (kuc-kuc-kuc) :D

pozzz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]