banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Jul 2025, 23:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2013, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
^ Kad odbijes PDV iz HR dobijes cijenu kao u Srbiji sa PDVom, da je najblize Banjaluci jeste, ali ko ima ljude preko, to je najmanji problem.

@RS: Ako se planiras ozbiljnije baviti video montazom, dosta vise paznje obrati na ram i na pomenuti SSD.
Ako nisi neki hardcore kolekcionar koji sve mora imati na hddu, razmisli dobro za SSD od 60gb i HDD od 320gb (zavisi koliko ti treba).
SSD i 8gb rama ce ti daleko vise pomoci u video montazi, 3d modelovanju i sl. zahtjevnijim programima, Photoshop ima da leti.
Sto se tice ove konfe koju si naveo, grafika je ok za igre, procesor takodje, osim ako nisi zagrizeni gejmer i ne podnosis da ti FPS spadne ispod 60 (iako ljudsko oko vidi 30).
Za to ti preporucujem konzolu.
Solidno je ovo za tvoje potrebe, ali ganjaj SSD, HDD uvijek mozes kasnije kupiti.

Necu ulaziti u detalje, posto si sam naglasio svoje znjanje na tematiku, tako da, nadji slicnu konfu, sa SSDom i manjim hardom i na konju si narednih godinu-dvije.

Sto se tice gotovih konfiguracija i garancije, u Srbiji je najbolji Gigatron za odnos konfa-cijena-garancija, ja tamo sve kupujem, malo je skuplji od WinWina, ali nisam upoznat sa njihovim osobljem.

Da ponovim, MOJA PREPORUKA ti je manji HDD+manji SSD umjesto veci HDD, mada, neces puno promasiti i sa kompletnom konfom koju si nave, svakako nece biti uzalud baceno tih 720km, i jeftinije a bolje ne mozes dobiti, tako da, razmisli jos sta tacno zelis od svoje konfe, ali za ozbiljniju video montazu SSD je skoro pa neophodan...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 00:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
Ne znam sta da ti kazem, nemam bas takva iskustva sto se tice cijene.

Inace, sto se tice sklopljenih konfiguracija, nisam ljubitelj toga jer vise volim da sve sam fino sklopim, po mogucnosti modifikujem kuciste i dodam led osvjetljenje radi efekta :), ali preporucio bih da provjeris ove ljude : http://www.pik.ba/artikal/7390636/amd-f ... tra-gamer/
Evo bas ta konfiguracija se ne cini losa, cijena je ok 800 KM + ljudi nude mogucnost kreditiranja, pa mozda da vidis sa starom da uzmes neku jos jacu konfiguraciju na rate, procesor je dobar za gaming, rama ima ok, mada ti preporucujem da dodas jos 4 GB, graficka je losa, ali za taj cjenovni rang je ok, nazalost cini se da je napajanje doslo uz kuciste, ali radice na toj konfiguraciji.
Pa eto, prozovi ih i vidi, rade u BL, ako mozes dobiti preko stare na rate, mozes uzeti neku finu konfu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
toxicology je napisao:
...po mogucnosti modifikujem kuciste i dodam led osvjetljenje radi efekta :)...

Koliko ti imaš godina?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Znas da kod nas ljudi vole da to sljasti haha :P

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Novogodišnja modifikacija kućišta :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik

dtb_pro je napisao:
toxicology je napisao:
...po mogucnosti modifikujem kuciste i dodam led osvjetljenje radi efekta :)...

Koliko ti imaš godina?

Dovoljno, mada bi i ja tebe mogao to pitati kada ti vidim avatar, dobar paint nema sta :D

Nisam siguran koliko si upucen, ali sva gamerska pc kucista imaju neki vid osvjetljenjea, znas ima ljudi koji vole da istaknu svoj PC, pogotovo ako su svoj novac ulozili u njega i jos ga sami sastavili i modifikovali, mada kod nas je PC i dalje sinonim za obicnu kantu koja treba radi i nista drugo.

Aj' sada reci da ne bi volio da imas ovakvo nesto :

Slika

Alienware Aurora cak ima program koji to omogucava da podesavas boju osvjetljenja kucista i da pravis efekte. Na LAN turnirima se gleda kakav je ciji desktop isto kao i na tuning car show ko ima ljepse auto.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Avatar na tvoju žalost ima godina skoro kao i ti. Onda možeš pretpostaviti koliko godina imam ja. Recimo to ovako. Commodore 64 (doduše tuđi) i ja smo odrastali zajedno. Stoga mene prenapucane zvjerčice tipa Alienware-a ne tangiraju toliko.

Koliko sam ja upućen... Pa recimo ovako: Ne bi povjerovao koliko sam šminkerskih "gejmerskih" mašina sastavio ili servisirao i ni dan danas ne mogu progutati kako neki roditelji mogu dozvoliti balavcima da im iščupaju lovu iz džepa da bi sastavili neku glupost u led osvjetljenom kućištu koje sjaji jače nego kod malog od komšije.

S druge strane, danas mi je recimo kroz ruke prošlo jedno ovakvo:
Slika

Staro par godina. Osim što cu me leđa zabolila dok sam ga nosao, oduševio me prozračnošću, funkcionalnošću, filterima za vazduh i diskretnom elegancijom. Unutra je makina, ali led svjetala nigdje. Zamisli.

I za kraj, pri ruci imam samo svoju Nokiu 6300 koja me 5 godina vjerno služi iako je ispala 724.683 puta. Kamera koju ima ne služi ničemu, ali kad sam vidio šta si mi postavio kao uzor morao sam uslikati svoj rezervni komp (za servisiranje i kad se žena i dijete nakače na osnovni komp da imam malo mira):
Slika
Slika
Slika

Kao što vidiš, samo se maska na ovom kinezu razlikuje. Ne sjećam se čega je kopija. Ali lim i pleksiglas su extra kvalitete. Ima kilažu polijepu. I šljašteće ventilatore i sa strane i nazad sa sve ledericama u boji. Ovakvo nešto ne bih kupio da me muče. Ali sam ga uzeo u neki račun jer love nije bilo, a meni je trebalo da u nešto što je dobro ventilirano ubacim svoj servisni stroj.

Pravi komp mi se nalazi u Blueberry BC-M42 kućištu. Lijepo i elegantno. Naravno ne, sa Blueberry napajanjem.

Dakle, nismo na istoj talasnoj dužini, tako da nema smisla svađati se. Neko lederice stavi i na pragove i branike svog Fiata Brava. To ne znači da je on sportski tip. Prije će biti da je nešto drugo. Ali to je već stvar ukusa.... A o ukusima se ne raspravlja...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 19:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
dtb_pro je napisao:
Osim što cu me leđa zabolila dok sam ga nosao...

Šta bi tek rekao da si morao nositi moje kućište? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovo mi je gotivno za servera pravo!
Ma i ovaj danas je naslagao full ATX ploču, diskova ko u priči, poveću grafiku, kuler na procesoru je nešto poput ovog...

Uglavnom godine... Išijas, reuma... nije to za mene više :lol:

Uzgred i dan -danas najjači utisak na mene je ostavilo ovo:
Spoiler:
Slika

Cooler Master HAF 912

I to ne zato što sam ga vidio novog i sjajnog. Već mi je dopao u šake jedan polovan komp, prljav kao da je sa šljunkare došao. I kad sam ga očitio sredio i upalio - glasno zuji ventilator. Na procesoru!!! Niti jedan od tri na šasiji (12-ke naprijed i gore te 9-ka pozadi) se ne čuje, a svjetla rade bez greške. A bili su zaprljani do Boga. O kvalitetu ostaloga ne treba diskutovati. Ala ga je napravio - svaka mu čast.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 20:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ma greškom isporučili XL, iako sam naručio R3... dešava se. A ovaj HAF po meni ima Power Rangers dizajn... a da je kvalitetno kućište - jeste.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 20:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kad krenu likovi da se loze sa led diodama i izgledom PC-a kao da je to bitna stvar ja se sjetim ovog modela:
Slika

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 20:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni je glupo kad ljudi stucaju hiljade KM da nabudže Yuga al' ako to njih čini sretnim......Svaka budala ima svoje veselje....pa neka onda svijetli. U svakom slučaju bolje za prodavce hardvera....

P.S.

Ja neću svjetleće kućište, čisto da se zna.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik

dtb_pro je napisao:
Avatar na tvoju žalost ima godina skoro kao i ti. Onda možeš pretpostaviti koliko godina imam ja. Recimo to ovako. Commodore 64 (doduše tuđi) i ja smo odrastali zajedno. Stoga mene prenapucane zvjerčice tipa Alienware-a ne tangiraju toliko.

Koliko sam ja upućen... Pa recimo ovako: Ne bi povjerovao koliko sam šminkerskih "gejmerskih" mašina sastavio ili servisirao i ni dan danas ne mogu progutati kako neki roditelji mogu dozvoliti balavcima da im iščupaju lovu iz džepa da bi sastavili neku glupost u led osvjetljenom kućištu koje sjaji jače nego kod malog od komšije.

S druge strane, danas mi je recimo kroz ruke prošlo jedno ovakvo:
Slika

Staro par godina. Osim što cu me leđa zabolila dok sam ga nosao, oduševio me prozračnošću, funkcionalnošću, filterima za vazduh i diskretnom elegancijom. Unutra je makina, ali led svjetala nigdje. Zamisli.

I za kraj, pri ruci imam samo svoju Nokiu 6300 koja me 5 godina vjerno služi iako je ispala 724.683 puta. Kamera koju ima ne služi ničemu, ali kad sam vidio šta si mi postavio kao uzor morao sam uslikati svoj rezervni komp (za servisiranje i kad se žena i dijete nakače na osnovni komp da imam malo mira):
Slika
Slika
Slika

Kao što vidiš, samo se maska na ovom kinezu razlikuje. Ne sjećam se čega je kopija. Ali lim i pleksiglas su extra kvalitete. Ima kilažu polijepu. I šljašteće ventilatore i sa strane i nazad sa sve ledericama u boji. Ovakvo nešto ne bih kupio da me muče. Ali sam ga uzeo u neki račun jer love nije bilo, a meni je trebalo da u nešto što je dobro ventilirano ubacim svoj servisni stroj.

Pravi komp mi se nalazi u Blueberry BC-M42 kućištu. Lijepo i elegantno. Naravno ne, sa Blueberry napajanjem.

Dakle, nismo na istoj talasnoj dužini, tako da nema smisla svađati se. Neko lederice stavi i na pragove i branike svog Fiata Brava. To ne znači da je on sportski tip. Prije će biti da je nešto drugo. Ali to je već stvar ukusa.... A o ukusima se ne raspravlja...

Imas 35 godina, a da izgledas kao dijete na toj slici, pa i ne izgledas :).

Ja sam recimo posjedovao comodorca 64, SNES, Amigu neku ne znam ni ja koju brzo je crkla :D, segu, PS1, pa onda ps2, psp ... novije generacije konzole / pc, tako da to ti i nema neke veze.

Naravno, de gustibus non est disputandum, tako da ne znam cemu opste prepirka sta je nekome lijepo sta nije, nekome se svidja Porsche Cayenne, ja ga ne bi da mi ga dzabe das zbog ruznih farova( meni licno ), tako je i kod kucista, nisam mislio lijepiti 1000 led dioda na kuciste, vec jednu elegantnu liniju na vrhu, da bi se fino vidjela staklena bocna strana sa nekim logotipom ili slicno na istom. To sto klinci rade sa svojim kucistima su naravno gluposti, hirovi i kic, ja ne govorim o tome. Dok sam bio na "roditeljskoj sisi" nisam se glupirao sa racunarom, bilo mi je dovoljno da radi, ali kada sam poceo sam zaradjivati htio sam sebi priustiti nesto sto se meni svidja i nesto sto volim, pa jebem mu mater ako zene mogu trositi tonu novca na kojekakve cipele i odjecu, mogu i ja na komp, ako me to vec usrecuje.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^ Ok druze, ali to nije tema ovdje, lik nije ni spomenuo kuciste, vec cisto konfu, tako da, rjesite to negdje drugdje, ode sve u OT, a covjek je samo trazio savjet, pomoc, ne vase hirove...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 00:19 
Pripravnik
Pripravnik

Bahamut je napisao:
^ Ok druze, ali to nije tema ovdje, lik nije ni spomenuo kuciste, vec cisto konfu, tako da, rjesite to negdje drugdje, ode sve u OT, a covjek je samo trazio savjet, pomoc, ne vase hirove...

Pa ja sam samo usput spomenuo kuciste a inace sam u svom 1. postu ostavio link od ljudi koji prodaju slozene konfiguracije i preporucio mu da ih kontaktira da vidi sta imaju u ponudi, ali najbolji dejo profesionalac se uhvatio za kuciste :D.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 00:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

toxicology je napisao:
Dok sam bio na "roditeljskoj sisi" nisam se glupirao sa racunarom, bilo mi je dovoljno da radi, ali kada sam poceo sam zaradjivati htio sam sebi priustiti nesto sto se meni svidja i nesto sto volim, pa jebem mu mater ako zene mogu trositi tonu novca na kojekakve cipele i odjecu, mogu i ja na komp, ako me to vec usrecuje.

Haha lako je lagati po forumu :P

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 00:48 
Pripravnik
Pripravnik

Sehxor je napisao:
toxicology je napisao:
Dok sam bio na "roditeljskoj sisi" nisam se glupirao sa racunarom, bilo mi je dovoljno da radi, ali kada sam poceo sam zaradjivati htio sam sebi priustiti nesto sto se meni svidja i nesto sto volim, pa jebem mu mater ako zene mogu trositi tonu novca na kojekakve cipele i odjecu, mogu i ja na komp, ako me to vec usrecuje.

Haha lako je lagati po forumu :P

Jest', ja serem pare u zlatnu solju, ista ona sto ju Putin ima u svom avioncicu :D

Otisli smo previse u offtopic..

Dakle, kontaktiraj ove ljude http://icomputersi.pik.ba/ iz BL su i imaju ok cijene i konfiguracije, u svakom slucaju bolje nego da se petljas sa povratom poreza i prelaskom granice.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^ Zainteresovao si me pa sam malo provjerio ove na Piku, prvi artikal koji mi je pao pod strelicu misa (Maticna Gigabyte G1.Sniper M3).

Uporedjujem sa Beogradom, gdje kosta 20km jeftinije nego na Piku, sto i nije strasno.
Ali, ako uzmem, recimo WinWin, kupivonim preko WEBA kosta 50km jeftinije nego na Piku, Gigatron ima 5% popusta na gotovinsko placanje, raznih akcija u svim radnjama, skoro svugdje se moze naci bar 50km jeftinije nego ovdje.
Uzmi onda u ubzir da je to jedna komponenta od 310km, zamisli da kupujemo 4 komponente od 300 i kusur km (CPU, GPU, maticna, monitor), to je vec 200km jeftinije sto nije zanemarljivo.
Trebam li spomenuti uopste povrat PDV-a?

Znaci ako se kupuje (u ovom slucaju) gotova konfa i kosta 200 i kusur jeftinije nego ovdje, isplati se i busom otici, a kamoli ako neko ide poslom ili drugom prilikom.

Tako da, ako cemo kupovati domace, kupovacemo Nektar i domaci kajmak, ali ovi preprodavaci i nase radnje DERU, prije 3-4 godine kad sam kupovao laptop, u East Code-u su mi trazili 1800km + da cekam 2-3 sedimce, u BGu isti takav uzeo za 1400km isti dan, jos je bio jedan od radnih dana izmedju Nove Godine i Bozica.

Ne vidim poentu da covjeku preporucujes nesto skuplje kad je vec nasao povoljno...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Одлука је ипак пала, колико пара толико музике.
Узимам ово кино

Altos Gamer X4
Matična ploča MB FM2 A55 PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/USB2
Procesor AMD Athlon™ II X4 Quad-Core 750K, Black edition
Takt procesora 3.40GHz
Memorija 8GB (2x4) DDR3
Kapacitet hard diska 1000GB
Grafička kartica AMD Radeon 7770 1GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/128bit
Optički uređaj DVD+/-RW /SATA/ black, 22XDVD/12xDVD-RAM
Zvučna kartica Integrisana
Kućište ATX Mid Tower

Коштаће ме 710 марака без пдв. И овај монитор од 210 марака.
21.5" Samsung S22B150N LED, 1920x1080(FullHD) 5ms DC5M:1

LED LCD
Model S22B150N
Dijagonala ekrana 21.5"
Wide Da
Maksimalna rezolucija 1920x1080(FullHD)
Osvetljenje 200cd/m2
Kontrast Mega DCR (statički 600:1)
Vreme odziva 5ms
Ugao vidljivosti 90°/65°
Povezivanje VGA D-Sub
Boja Jako sjajna crna
Ugrađeni zvučnici Ne
Ostalo Energy Star 5.0

И дакле коштаће ме 920.... Ако ме на царини ухвате ,а мораћу пријавити ваља давати и тих надам се само 17% пдв... (иначе свега 8% признаје вин вин) Кева ће вјероватно проклињати дан кад се сјетих Србије и свега,али.... једном се живи,да је богдо боља ситуација па да се не условљавам разноразним стварима.. Оно што сам био нашао у рангу ове цијене са пдвом код нас се продало.... пишај га....

Питање за дтб-а (након што ме наружи за одлуку) помаже ли да му код нас купим какав вентилатор (до једно 50км,ако ме на царини не ошишају)????

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci ipak Athlon X4, neces se pokajati sto se igrica tice, dobro je sto si isao FM2 plocu ona ima kakvu takvu nadogradivost u odnosu na FM1 :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]