dtb_pro je napisao:
Avatar na tvoju žalost ima godina skoro kao i ti. Onda možeš pretpostaviti koliko godina imam ja. Recimo to ovako. Commodore 64 (doduše tuđi) i ja smo odrastali zajedno. Stoga mene prenapucane zvjerčice tipa Alienware-a ne tangiraju toliko.
Koliko sam ja upućen... Pa recimo ovako: Ne bi povjerovao koliko sam šminkerskih "gejmerskih" mašina sastavio ili servisirao i ni dan danas ne mogu progutati kako neki roditelji mogu dozvoliti balavcima da im iščupaju lovu iz džepa da bi sastavili neku glupost u led osvjetljenom kućištu koje sjaji jače nego kod malog od komšije.
S druge strane, danas mi je recimo kroz ruke prošlo jedno ovakvo:

Staro par godina. Osim što cu me leđa zabolila dok sam ga nosao, oduševio me prozračnošću, funkcionalnošću, filterima za vazduh i diskretnom elegancijom. Unutra je makina, ali led svjetala nigdje. Zamisli.
I za kraj, pri ruci imam samo svoju Nokiu 6300 koja me 5 godina vjerno služi iako je ispala 724.683 puta. Kamera koju ima ne služi ničemu, ali kad sam vidio šta si mi postavio kao uzor morao sam uslikati svoj rezervni komp (za servisiranje i kad se žena i dijete nakače na osnovni komp da imam malo mira):

Kao što vidiš, samo se maska na ovom kinezu razlikuje. Ne sjećam se čega je kopija. Ali lim i pleksiglas su extra kvalitete. Ima kilažu polijepu. I šljašteće ventilatore i sa strane i nazad sa sve ledericama u boji. Ovakvo nešto ne bih kupio da me muče. Ali sam ga uzeo u neki račun jer love nije bilo, a meni je trebalo da u nešto što je dobro ventilirano ubacim svoj servisni stroj.
Pravi komp mi se nalazi u Blueberry BC-M42 kućištu. Lijepo i elegantno. Naravno ne, sa Blueberry napajanjem.
Dakle, nismo na istoj talasnoj dužini, tako da nema smisla svađati se. Neko lederice stavi i na pragove i branike svog Fiata Brava. To ne znači da je on sportski tip. Prije će biti da je nešto drugo. Ali to je već stvar ukusa.... A o ukusima se ne raspravlja...
Imas 35 godina, a da izgledas kao dijete na toj slici, pa i ne izgledas

.
Ja sam recimo posjedovao comodorca 64, SNES, Amigu neku ne znam ni ja koju brzo je crkla

, segu, PS1, pa onda ps2, psp ... novije generacije konzole / pc, tako da to ti i nema neke veze.
Naravno, de gustibus non est disputandum, tako da ne znam cemu opste prepirka sta je nekome lijepo sta nije, nekome se svidja Porsche Cayenne, ja ga ne bi da mi ga dzabe das zbog ruznih farova( meni licno ), tako je i kod kucista, nisam mislio lijepiti 1000 led dioda na kuciste, vec jednu elegantnu liniju na vrhu, da bi se fino vidjela staklena bocna strana sa nekim logotipom ili slicno na istom. To sto klinci rade sa svojim kucistima su naravno gluposti, hirovi i kic, ja ne govorim o tome. Dok sam bio na "roditeljskoj sisi" nisam se glupirao sa racunarom, bilo mi je dovoljno da radi, ali kada sam poceo sam zaradjivati htio sam sebi priustiti nesto sto se meni svidja i nesto sto volim, pa jebem mu mater ako zene mogu trositi tonu novca na kojekakve cipele i odjecu, mogu i ja na komp, ako me to vec usrecuje.