banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jan 2011, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
<Enter_name> je napisao:
dtb_pro je napisao:
...G31 je ICH7 generacija čipseta...

ICH7 je oznaka southbridgea, koji nema nikakve veze sa procesorom i memorijom, kao ni sa G31.

Nisam rekao da je G31 isto što i ICH7, već sam rekao da je ta generacija čipseta, odnosno da je to čipset takve generacije koji još uvijek ima u sebi integrisan ICH7 što sam naveo da bi se vidjelo da je već star. Ima veze sa procesorom i memorijom u toj mjeri što je on na matičnoj ploči, a budžiti mašinu jakim procesorom i dobrom memorijom, a koja ima ovaj čipset je bezze. A da ne govorim da je čovjek spominjao overclocking. G31 je čipset sa integrisanom grafikom namijenjen matičnim pločama za "office"-računare.

<Enter_name> je napisao:
Memorijski kontroler je integrisan u procesoru.

Koristio sam pojam u smislu dijela čipseta koji je zadužen za RAM odnosno smještaj memorijskih modula, što jeste pogrešno, ali me većina razumjela. Neka mi oproste svi znalci jer meni je ipak 33 godine i terminologija koja sam ja učio kad sam počinjao da se bavim svijetom računara je poprilično zastarjela, pa još uvijek mi se desi da iskoristim neki izraz koji nije baš adekvatan, ali razumijemo se. Čisto kad si me već prozvao da onad budemo do kraja tačni: NI TI NISI U PRAVU. Memorijski kontroler integrisan u procesor već duže vrijeme ima samo AMD sa svojim procesorima dok je Intel to počeo da radi tek sa Nehalem generacijom procesora (prvo Core i7 novembar 2008), a dotad je to rješavao preko svog čuvenog FSB-a. S obzirom da mi kaskamo za ostatkom civilizacije ihahaj, a i s obzirom koliko još uvijek koštaju Core i7/i5/i3, ogromna većina Intelovih procesora koji se nalaze u našim računarima nema integrisan memorisjki kontroler.

<Enter_name> je napisao:
G31 je dosta bolji chipset od 945.

Ni približno toliko bolji koliko bi bilo potrebno da neko prodaje svoj polovan računar sa 945 čipsetom da bi bacio pare na novi sa G31.

<Enter_name>, cijenim i poštujem tvoje poznavanje računarskog svijeta, koje je po onom što sam dosad imao prilike da pročitam u tvojim postovima na ovom forumu možda i na većem nivou od mog (bar kad je hardware u pitanju) ali ovdje ljudi dolaze po savjet, a ti si se bazirao da pokažeš meni kako si pametniji.
Pruži čovjeku savjet u vezi onoga što je pitao, reci mu šta da kupi, spriječi da ga neko "farba" bez potrebe i da ga dere za lovu, a ne da samo ispravljaš krive navode.
Dobronamjerna opaska, ništa lično.

Poz!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 17:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako ti smatraš da sam ja to napisao da bih pokazao da znam više od tebe - OK, imaš pravo na svoje mišljenje, namjera nije bila ta. Što se tiče LGA 775, ne postoji procesor koji u sebi ima integrisan memorijski kontroler; jbg, čovjek sam, pogriješi se... ali si ti ovo napisao kako bi mi pokazao da znaš više od mene. Ako je ovo tebi satisfakcija - neka ti. Ja sam uvijek za otvorene rasprave, a dokazivanja čiji je veći me ne zanimaju... Over and out!

Sorry na OT

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Roger that!

No hard feelings!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 18:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2008, 00:31
Momci, rasprava kreće u kod nas već standardnom smjeru.Manite se povrijeđenih sujeta, da pomognemo čovjeku ako možemo.Najlakše je reći uzmi novo, najnovija tehnologija itd. ali čovjek je finansijski ograničen i u to se treba uklopiti.Sa strane cijena-isplativost besmisleno je kupovati komponente najnovije generacije, bar kod nas sa ovakvim standardom.Realne razlike u performansama jednog P965 i G31 ili P45 su stvarno male i 95% korisnika neće ih primjetiti.Najveće razlike su u broju i vrsti podržanih uređaja koji se mogu nakačiti a većina nas se ne petlja sa raidom i sličnim stvarima.Što se tiče clokanja, to je skup sport koji traži da sve karike u lancu bude usklađene i mislim da ovde to nema smisla.Dignuti dual core sa FSB800 za pola GHz i nije overclock već sasvim normalna stvar pod uslovom da se ne mora dizati napon.To zavisi od primjerka procesora i ne možeš unapred znati.E ako moraš malo dignuti napon, BOX cooler najčešće više nije dovoljan pa mora bolji, a da ne govorimo da slabije ploče i napajanja imaju pad napona kad je procesor 100% opterećen, pa onda opet treba dizati napon istog, još više grijanja i vrtimo se u krug.Zato sa toliko para sve to nema smisla a iskreno nema ni potrebe.Neko pristojno napajanje, Dual core, 2GB memorije(za XP, za 7 treba više), grafa u rangu NVidie 9800 ili ATI 4850 je sasvim dovoljno za budžet igranje uz baš minimalne kompromise u kvalitetu, posebno na 19" monitoru.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 21:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Svako je pomalo ili puno u pravu.

Ako momak bas bas nema love, onda ce mu prosta kupovina neke pristojne polovne kartice vec mnogo poboljsati zivot, ali i napajanja, pa makar od 30 KM, tek da moze izgurati graficku.
Eto socijalne varijante, rjesio probleme za 100-120 KM.

Evo prijedloga, 8600 GT, mozda cak i GTS, kako kad naleti, ako hoce bas jeftino - 50 KM, neka potrazi na pik.ba i naci ce. Procesor potjera na 2.1 i ici ce to sasvim fino na nizim rezolucijama. Eto rjesenja za 80 KM u totalu.

Sto se tice celera, pa, i taj celer 3300 ili 3400 su zbog novije tehnologije osjetno brzi od njegovog procesora cak i da su na istom taktu, pogotovo sto im je OC bez dizanja voltaze fantastican, pa ce vjerovatno imati gotovo 2x visi takt od 1.9.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 01:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Sargas je napisao:
Sad sam baš jednom kolegi sastavio konfu za 435km
celeron e3400 (95)
msi g31m3-l ploča (90)
2 gb ddr3 (58)
dvd rw (40)
hdd 500gb (95)
kućište (57)

ovo je 435km
tu dodaj recimo 178km za GIGABYTE VGA GV-N430OC-1GL
još 20km za bolju ploču i to te izađe 633km ;)
moj savjet nategnuti se poslije još 40km za cooler master tx3 i overclock na scenu

e sad
@dtb_pro
da te pitam prvo, poznata mi je ta faca sa avatara... gdje radiš?

e sad, kad si toliko ozlogrdio celerona i g31 da ja odbranim svoje ime...
Laik nisam, koliko god se to nekom činilo i nikom ne želim da naškodim niti jednim svojim prijedlogom...

Dakle:
1)Celeron e3400 koji sam predložio
E ovako, ti Celeroni iz serije e3XX0 su isti procesori kao i Pentium e5XX0 serija. Wolfdale jezgro, rađeni u 45 nanometara, dobro se klokuju. Jedina razlika je L2 cache memorija, e5XX0 imaju 2mb a e3XX0 imaju 1mb. Sve ostalo isto.
Realna razlika između ovih procesora na istom taktu je od 0% do 10% zavisno od aplikacije i njenog korištenja L2 cache memorije. U prosjeku to je oko 5%-6%.
Opravdano predložen Celeron.
Taj L2 cache kojeg nema 2mb je i njegova prednost, manje se grije. Ko misli da nije tako, pravac knjiga, internet i učenje...
Veoma moguće je sa standardnim naponom ovaj procesor držati 24/7 na 3.5-3.6GHz i box coolerom,
to je dakle oko 1GHz brže, a procentualno, uhh poprilično sa 2.6 na 3.6 je više od 30%. I kraj svake priče o Celeronu.

Ja u utorak sebi lično slažem jednu mašinu sa G41 i Celeronom, biće testovi i sve... Ako je potrebno... I naravno, ako ja budem u pravu želio bih barem pismenu potvrdu u nekom postu na ovom forumu...

2) G31 ploča i socket 775
Socket jest star, čipset jest star, sve je staro...
Ali zadovoljiće.
Nadam se da bi ova MSI ploča mogla povući FSB do 280 što će rezultovati taktom cpu-a malo preko 3.6GHz.
Tehnologije radi, ima sve što ljudima treba. Pošto ti jel se baviš računarima, reci mi koliko si složio Raid sistemi i koliko su oni koštali?
Integrisane grafike radi, ne mora je koristiti, nek ubode grafiku kakvu hoće...
Možda ima slabu budućnost što se nadogradnje tiče, ali hej, jeftino je i odradiće posao zadovoljavajuće. Za ponuđene pare, jednostavno ne može bolje...

E sad malo ostale gluposti i greške. Da pokušam ispraviti krive Drine...

Dejo: int. mem. kontroler, prvo je uveo Intel, da se mi razumijemo... Naime, njihove platforme su doslovce izgubile Northbridge, dok je AMD samo obrnutim inžinjeringom implementirao u svoje AM3 procesore mem. kontroler. Da li su potrebni datumi? Da se razumijemo, nit sam Intelovac, nit AMD-ovac, iako više volim AMD, gledam odnos uloženo/dobijeno.

Tvoj komentar na razlike chipseta neću ni da komentarišem. Na taj nivo se jednostavno ne spuštam.

I da napomenem. Konfiguracije za igranje, overclockovanje ili bilo šta drugo ozbiljnije se ne slažu za 600-700km, za cijenu se i ne pita, već se samo uredno plaća i uzima ono najbolje...
Tako da sve što se priča da je overclock skupa igranka, naravno da ona jeste, i tako to i ide.

Ovo što mi radimo to su samo pokušaji u ne znam ni ja čemu... Ali eto, krpimo kraj sa krajem i šta sad možemo...

E sad fino, kome šta nije jasno, nek pita...
Jest post podug ali jednostavno nisam mogao ono staviti onako...

Edit: kad si nahvalio da je ta tvoja ploča bila nekad semi-pro, šta bi rekao za asus p5gd1 pro, pentium 4 630 (ako znaš što mislim da je on poseban u šta čisto sumnjam...) i asus 6600gt prije nekih 6 godina...

i da, ne želim izazvati ikakve incidente ili bilo šta ali ovo je kako stvari stoje... bez ikakvih osjećanja

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 03:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Sargas
- Ne radim trenuno nigdje. Otkud sam ti poznat, ne znam. Avatar je star 8 godina, malo sam ostario.
- Nisam rekao da si laik, to si sam napisao. Ne poznajem te pa bi bilo nekulturno da sudim ko si i kakav si. Ali ako tvrdiš da si takav poznavalac, onda ti je ubacivanje DDR3 memorije na G31 čipset malo teži lapsus.
- Ja nisam toliko ozlogrdio tvog celerona već sam se upitao šta mu nudite. Čovjek je htio nadogradnju postojećeg uz uloženih 350 - 400KM max. S obzirom da očigledno igra igrice, trenutno bi mu bilo najpametnije da uradi ono što je napisao dangerous.datula. Ti si naveo nešto što je sasvim OK za neku pristojnu cijenu koju misliš da čovjek ima. Ali s obzirom da spominješ kupovinu novog računara, a ne nadogradnju upitno je koliko je onda isplativo kupovati to što si naveo. A to tvoje je 700KM, daleko više od predviđenih 400. Smatrao sam da je bolje da onda čova krene skupljati lovu za pravi stroj, ako već mora skupljati pare za novo, a ne da bude ni na nebu ni na zemlji.
- G41 nije G31.
- Ja nisam gamer, nisam nikad ni bio, a niti ću ikad biti. Tako da me overclock nikad nije interesovao ni doticao pa se time nisam ni zanimao. Što se tiče slaganja sistema u kojima su diskovi u RAID poljima, složio sam ih više nego što bi ti pomislio iz prostog razloga što sam sa serverima i radio. Serverski sistemi koštaju puno, ali kućne varijante RAID-a koštaju onoliko koliko diskovi koštaju, s obzirom da danas svaka iole bolja ploča podržava RAID 0 i 1 što je kući dovoljno. Ne vidim kakve sad veze to ima s ovim, ali pitao si.
- Niko nije spominjao integrisanu grafiku jer bi je bilo glupo i spominjati. Ali zato me čudi što nisi predložio P35 recimo umjesto G31. Naravno, skuplji je, ali bio bi adekvatniiji, slažeš se?
- Ako mu je slaba budućnost što se nadogradnje tiče, zašto bi onda skupljao lovu da kupi takvu novu konfiguraciju. Ima šta ima zasada, a nek skuplja lovu za novo, ali jače. Tvoja cijena i konstatacija da za ponuđene pare i ne može bolje naravno stoji, ali da li je to pametan potez?
- Ja sam rekao memorijski kontroler, a ne integrisani memorijski kontroler, i objasnio sam da sam izraz pogrešno upotrijebio. Enter_name me je onda ispravljao, ali nema potrebe da sad razglabamo o tome. Ako zapinješ za datume, onda googlaj malo bolje. Dao sam ti datum Nehalem arhitekture kad se Intel riješio FSB-a i integrisaao memorijski kontroler na procesor. A AMD prijatelju moj je imao integrisan memorijski kontroler na procesoru već na Athlon-cima na 754 i 939 socketima, odnosno pradjedu i djedu AM3 procesora. Datume traži sam.
- Apsolutno se slažem u vezi konfiguracija za clockanje. A oduvijek me interesovao entuzijazam ljudi na našim prostorima gdje je teško i skupo nabavati stvarno dobru robu kako i zašto rokaju lovu da bi testirali svašta nešto sa solidnim procentom rizika da spale nešto, da bi pritom postigli šta? Bolji FPS u nekoj igrici koju btw nemaju vremena ni da igraju. Naravno da nije to, ali malo je to skup sport za naše prostore iako razumijem naravno nečije zadovoljstvo kad uspije da postigne takvo što.
- Nisam nahvalio, nego sam uzeo za primjer konfiguraciju. (Naravno, naveo sam da imam viška jer to ću vjerovatno prodavati pa možda neko naleti čitajući ovo koga bi to zanimalo. A živjeti se mora :D ). Primjer je trebalo da posluži u sljedeću svrhu: to su ploča i procesor koji su bolji od onoga što on trenutno ima i meni su recimo i više nego dovoljni sa mojom grafuljom. A ujedno ta ploča i procesor nisu gori od tvog celerona na G31. Ako dodamo RAM-a po želji i neku grafiku, recimo ovu koju si naveo, to bi trebalo kao biti dovoljno? Naravno, ne. Zato sam i rekao "Ali šta čovjeku stvarno treba, to je pitanje."
- Od komponenti koje si naveo, najviše me oduševljava činjenica da si rekao prije otprilike 6 godina i naravno 6600GT. Ovo prvo znači da si u tom trenutku kupovao High-End konfiguraciju jer je ploča tek bila izašla, a i grafulja je bila svježa. Ovo drugo - ama jednostavno volim tu grafičku :D . Ne da mi se googlati, kasno je pa ne znam zašto je poseban PIV 630. Ploča je Asus pro koja je u tom trenutku bila top, to znam. 6600 GT - nepotreban komentar, a procesor ne znam. Znam da je Preskot jezgro, znači grijao se u vražiju mater, znam da mu je bus speed 800Mhz i da je imao tada ogromnih 2MB L2 cache-a (možda me to pitaš). Da, bio je i 64 bitni. Ali čini mi se da je bio i brži 660 tako da... nebitno. U svakom slučaju, najviše bi me interesovala cijena tog zadovoljstva u tom trenutku. 8)
- I da. Isto tako ne želim incidente niti miješanje emocija u raspravu. Definitivno sebe ne smatram za najpametnijeg jer to sigurno nisam. Ovdje sam naišao na par osoba koji o ovome znaju daleko više od mene. Što znači da ću uvijek naći nešto korisno da pročitam. Pa prijatelj mi je urednik čini mi se na topicu Gastronomija :lol: a zna o hardware-u toliko da ga svaki put nešto pripitkujem. Ali ne volim kad me neko proziva na pravdi Boga, a samo sam pitao zašto to i to, a čovjek koji je temu otvorio je pitao nešto drugo.

Naravno, ja sad znam da me ujutro čeka odgovor na sve ovo moje, ali evo obećavam da neću više replicirati pa makar me popljuvali jer me interesuje da pomognemo čovjeku koji je tražio savjet, a ne da mjerimo čiji je duži.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 09:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Samo odgovaraj, nije nikakav problem...
Ta G31 ploča, nažalost ima iz nekog čudnog razloga DDR3 memorijski kontroler, zato i jeste predložena DDR3 memorija. G31 opet, jer je jeftiniji... Ja sebi uzimam G41 iz prostog razloga jer ima bolju grafiku, koju ću ja koristiti... Po određenim testovima ova moja nova konfiguracija bi trebala da bude procesorski superiornija od jedne koju već imam, baziranu na 780g i athlonu 7750BE (Kuma jezgro).
Za Celerona smatram da nije loš jer su mu performanse u prosjeku 5% manje od Pentiuma Dual Core serije E5XX0.

Ljudi, evo ja već prekosutra nabavljam Ploču (Gigabyte GA-G41M-Combo), Celerona E3400, i DWD RW iz Zagreba, sve ukupno 215km (175km bez pdv-a). Kad komponente kupite kod njih i kućište kod nas, izađe oko 380km sjajna mašina... ako ne i manje... znači čitava...

Napravićemo testove, da na kraju vidite da nije potreban jači procesor, recite šta smatrate dostojno obavljanja tog posla i sa tim testiramo...

630 specifičan, inače ta 6X0 serija, jer je to je*beni derivat (Irwindale jezgro) Xeon-a... A to je bilo otprilike maksimum onoga što si mogao imati u to vrijeme...

dakle p5gd1 pro, pentium 4 630, 6600gt, 160gb hdd, 2x 512mb ddr, i ostale sitnice izašle su me tada 2500 kiselih mačića, 2 kade dupke pune znoja i jednu kesu za sveće punu živaca... I to je prije par dana otišlo za 280km, i od tih novaca upravo spremam novu konfu...

E samo da vam kažem i sa čega trenutno pišem... Ne sa nekih ultra mega giga jebačkih strojeva, već sa acer-a d260 (jedan mali netbook, 1,6ghz atom, 1gb ddr2 rama, 3150 malo bolja integracija od 3100 u g31, 160Gb hdd) koji je skopčan trenutno na monitor, miš, tastaturu i zvučnike... čisto da znate šta bi većini zadovoljilo potrebe...

I dalje branim Celerona.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 12:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Samo da stanem u odbranu overklokinga.

To nije nikakva igra za burzuje ili ista slicno, vec naprotiv, za malo mudrije budget korisnike, koji ce u zavisnosti od datog momenta, od procesora koji kosta 100 KM stvoriti zvjerku koja parira onom od 200-250 (na stocku, naravno), i graficke od 150 stvoriti zvjerku koja je rame uz rame sa 50-100 KM skupljim karticama, bez rizika i dodatnih ulaganja.

Smatram da je OC kod nas stigmatiziran upravo od strane servisera, te sam cesto slusao da je to sa high-end masine, da se lako sprzi nesto, te ovo te ono. Nekada davno su postojali realni rizici, ali unazad 5-6 godina, overkloking je postao veoma bezazlen, a zadnjih par godina optpuno bezbjedan pa cak krajnje automatizovan da se u nekim slucajevima skoro sve moze odraditi iz windowsa i bez ikakvih rizika.

Jedini zivi primjer overklokera koji je zaista nesto sprzio, sam upoznao prije par godina. Zasto je imao neuspjeh? Pa, umjesto da se uputi u tematiku, pazljivo dize mhz po mzh i prati stanje, samo je usao u bios i lupio fsb na najvise, pci bus je otisao previsoko, hdd nije izdrzao i eto stete. Da napomenem, overklokovao je prastaru masinu (2002 godiste), na losoj maticnoj, procesor jedan od najslabijih overklokera, procesor koji, cak uz dodatno kvalitetno hladjenje, dobije najvise 10-15%, a i tada se grije da je to teror. Dakle, da se uputio, znao bi da ne treba ni pokusavati = ne bi nista ostetio. Opet, kvaru nista nije kriv overkloking vec korisnik, da je imao malo znanja, znao bi da je uludo i pokusavati ista sa tim komponentama.

Celerona svakako treba braniti, jer ne predivan overkloker i daje nevjerovatno mnogo poboljsanja za 0 dodatnih ulaganja, samim tim i nadljudski omer novca i performanse. sa 2.5 na 3.5 ide bez problema, a razlika ce biti drasticna u performansama. Svako ko uzme sat-dva i prouci uputstva, moci ce ga potpuno bezbjedno overklokovati na gitivi svakoj ploci, jer su i danasnje najejftinije ploce dobri overklokeri. Sa fabrickim hladjenjem, u najzahtjevnijim igricama, ako ode temperatura preko 55, svaka cast, a zna se da je sve ispod 65 bezazleno i zanemarivo za zivotni vijek procesora, koji je, uzgred receno, preko 10 godina, a niko ne misli drzati istu konfu (osim ako niej bas bas high end) duze od 5-6 godina.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Ko kaze da su G31 ploce i Celeroni E3XXX losi? Za cijenu koliko kostaju nude sasvim solidne perfomanse, jos kad se clockuje: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1408817

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sargas pobogu...
http://www.msi.com/product/mb/G31M3-L-V ... ?div=Basic

Kako će G31 podržati DDR3?!? Tek je X48 (ili tu negdje da ne tražim) čini mi se bio prvi Intelov čipset koji je podržavao DDR3.
Rekao sam da neću replicirati, ali ne možeš toliko lupiti.

Na sve ostalo neću komentarisati jer nema potrebe osim da te upitam zar nisi mogao izvući više od tih 280? Ne govorim sad o razlici između 2500 i 280 (6 godina je 6 godina), ali kad vidim kakvo smeće ljudi guraju po 250 kermi, dođe mi da zaplačem.

dangerous.datula
Ja sam upravo i mislio (kad sam rekao spale) na one poput tog tvog navedenog prijatelja koji pokušavaju eksperimente pa samo odvale po volji (a ja sam ih upoznao više do jednog :D )
Sve ostalo stoji, ali ja sam upoznao mnogo više onih koji bi kupovali (a i kupuju) najskuplje da bi onda išli nebu pod oblake od tih koji racionalno razmišljaju pa iz low i middle budget-a izvlače optimum za sebe. A najcrnje mi je što se OC-a igraju oni sa lošim napajanjem. Jer ima dosta ljudi koji slože pristojnu konfiguraciju, pa to onda ubace u kućište od 50 maraka sa napajanjem dno-dna. Moraš se složiti da ljudi često ne paze na napajanje, a da odatle mnogo zla kreće.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 22:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A jebga... Našao sam neku jeftinjaru sa ddr3 memoriju u g31 čipsetom...
Ova moja je combo ddr2 i ddr3 g41...

Uglavnom, ima posla oko split,ovanja ovog thread-a jer nam je malo otišla mast u propast... ja više ne pišem u istom dok se ne obrati prvobitni autor jer definitivno nemamo o čemu više razglabati ovde... :D

O overclocku, sve stoji, vrte se i jeftine mašine... za kućnu upotrebu...
rekao sam, sve ozbiljnije ne pita koliko košta... ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
aQtheR je napisao:
Zdravo svima....

E srećo moja jes ti našao gdje ćeš pitati za savjet :lol: :lol: :lol: :lol:

Još će se i virtuelno pobiti... :lol: :lol: :lol:

U svakom slučaju, šta god da kupiš za te pare, nećeš doboti ono što želiš.

Da imaš cca 1000 KM mogao bi već finu mašinu da sklopiš (bez monitora, tastature i miša), ovako...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 20:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Evo ga... Ja danas clockovao malo svoj E3400 na standardnom setup-u...

http://dl.dropbox.com/u/8873200/desk1.JPG

Kao što možete vidjeti, maksimalna pod opterećenjem je u jednom momentu bila 69 stepeni Cezijusa...

Sa 2.6 na 3.6, na fabričkom hladnjaku, to je oko 40% ubrzanje...
Smatram da je ovaj procesor poprilično impresivan...

Čekam novo hlađenje...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011, 00:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
svi procesori iz C2D generacije se odlicno klokuju. narocito ovi u 45nm procesu idu i do 4Ghz

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 19:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2011, 18:31
Hah ja mislim da cu da poslusam dtb_pro-a kojem se zahvaljujem na njegovim komentarima kao i svim ostalim ucesnicima koji su pomogli.

Uskoro krecem na fax pa cu da zaradim jos 600 km pa se javim .
Pozz svima .

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 00:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sta bi sa ovim na kraju?

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 17:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Šta kupiti:
Radeon 6970 ili GTX570?

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
6950 i fleshati bios od 6970:)

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2011, 00:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
StigoStriko je napisao:
CPU QuadCore Intel Core i5 760, 2933 MHz (22 x 133) (Socket 1156 LGA)
Maticna Asus P7P55 LX (ima 2 slota za graficku)
Memoriju Kingston (2x2 GB), Memory Type DDR3 SDRAM
Graficka ATI Radeon HD 5770 (Memory Size 1 GB, DirectX Hardware Support DirectX v11)
Napajanje 600w
Kompletan ovakav racunar ti je oko 1400km (kad dodas na one gore komponente i kuciste,hard disk od 1.5TB, DVD RW)

Kad sve ovo puknes ima da grize k'o zvijer, sve na maksimalno.
Taj tvoj racunar prodaj, namiri nesto jos love i miran si.

Dal si ti covek normalan, znas li ti koliko je 1400 maraka gajbi piva? :)

Sala. mala.. ma nekako je to previse para,...
Gejmerski komp se moze nabaviti i za 800-1000 km

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]