filozof sa vrbasa je napisao:
Sve u svemu preskupo za tako trivijalne funkcije. Samo pasioniranim čitačima će dobro doći da ne vuku 5 kg knjiga.
Nije stvar samo u tome da ti ovo pomogne da ne vučeš knjige za sobom, meni nije problem imati standardne knjige i nositi ih sa sobom. Ovde je stvar u tome da imam dosta knjiga u PDF-u i HTML-u (većina) i Word fromatu (manjina) a da među njima ima dosta onih koje se ne mogu nabaviti u standardnom izdanju jer se više ne izdaju, a neke bih teško našao i potrošio bih puno vremena tražeći ih, a mnoge ne bih ganjao i kupovao ali bih im dao šansu da vidim kakve su ovako u elektronskom izdanju kad ga već imam. Jedini drugi način da čitam te knjige je taj da ih čitam direktno sa kompjutera, a to ne dolazi u obzir, čitanje je puno prijatnije i zdravije u opuštenom položaju u kome se knjige već čitaju.
Ovi elektronski čitači će zaživjeti i u to nema sumnje. Uostalom to je spravica koju koriste upravo za takve stvari u Zvjezdanim stazama

Vremenom će ponuda biti sve veća i cijene će sigurno padati, ali kome tako nešto treba već sada on će to moći iskoristiti.
Hristov je napisao:
Vader, postoje naravno i drugi interesantni citaci, samo su preskupi
Skuplji od Sony modela? Ja mislio da je Sony među najskupljima

, ako ništa drugo onda bar zbog imena, nabiju cijenu i zbog toga.
Hristov je napisao:
Najbolje ti je da pogledas onu matricu sa citacima, tu ces naci na jednom mjestu sve kompletne specifikacije vecine citaca.
Gledao sam malo, specifikacije gledam kad vidim koji mi se sviđa vizuelno, a što se tog dijela tiče svidio mi se baš taj PRS-505. Gledao sam još za neke ali nisam našao toliko "materijala" kao za Sony modele koji su koliko vidim među najpopularnijima, vidio sam da se o njima malo piše i na Srbijanskim forumima, ali kažu da se ništa od toga ni kod njih ne može naći, mada poneko ima taj PRS-505, evo jednog komentara
Citiraj:
ja svakodnevno koristim sony reader 505.
dobar je za cist tekst ili pdf, ali kad je problematican kad treba da se pokaze nesto komplikovanije (tabela npr.) na ekranu.
preporucujem da se prvo proba u radnji, ako uopste negde moze da se kupi, posto ga sony valjda vise ne proizvodi.
za prikaz nasih latinicnih slova u .txt fajlovima morao sam da promenim sistemski font, ali to nije veliki problem.
realno, najbolje je resenje za citanje eknjiga dok neko ne napravi nesto sa vecim ekranom i istom ili vecom rezolucijom (166dpi kod ovog modela)