banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 09:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 264 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jan 2010, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Ovo je dobra stvar, ali tek je u povoju i kao što sam rekao preskupa je. Ali kako budu godine prolazile i nove genracije e book izlazile postaće rasprostranjene.

Slazem se, bitno je samo da se tehnologija optimira i nadju jeftinija rijesenja za neke funkcije. Medjutim meni licno se ne ceka par godina, radije cu u narednih par sedmica ili mjeseci uzeti neki jeftiniji koji ce mi sluziti svrsi, a za dvije - tri godine mogu gledati da kupim drugi. Znaci slicno kao laptop koji ti sluzi 2-3 godine pa ga promijenis. Meni su ti citaci najvazniji zbog zdravlja.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 01:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
filozof sa vrbasa je napisao:
Sve u svemu preskupo za tako trivijalne funkcije. Samo pasioniranim čitačima će dobro doći da ne vuku 5 kg knjiga.

Nije stvar samo u tome da ti ovo pomogne da ne vučeš knjige za sobom, meni nije problem imati standardne knjige i nositi ih sa sobom. Ovde je stvar u tome da imam dosta knjiga u PDF-u i HTML-u (većina) i Word fromatu (manjina) a da među njima ima dosta onih koje se ne mogu nabaviti u standardnom izdanju jer se više ne izdaju, a neke bih teško našao i potrošio bih puno vremena tražeći ih, a mnoge ne bih ganjao i kupovao ali bih im dao šansu da vidim kakve su ovako u elektronskom izdanju kad ga već imam. Jedini drugi način da čitam te knjige je taj da ih čitam direktno sa kompjutera, a to ne dolazi u obzir, čitanje je puno prijatnije i zdravije u opuštenom položaju u kome se knjige već čitaju.

Ovi elektronski čitači će zaživjeti i u to nema sumnje. Uostalom to je spravica koju koriste upravo za takve stvari u Zvjezdanim stazama :)

Vremenom će ponuda biti sve veća i cijene će sigurno padati, ali kome tako nešto treba već sada on će to moći iskoristiti.

Hristov je napisao:
Vader, postoje naravno i drugi interesantni citaci, samo su preskupi

Skuplji od Sony modela? Ja mislio da je Sony među najskupljima :), ako ništa drugo onda bar zbog imena, nabiju cijenu i zbog toga.

Hristov je napisao:
Najbolje ti je da pogledas onu matricu sa citacima, tu ces naci na jednom mjestu sve kompletne specifikacije vecine citaca.

Gledao sam malo, specifikacije gledam kad vidim koji mi se sviđa vizuelno, a što se tog dijela tiče svidio mi se baš taj PRS-505. Gledao sam još za neke ali nisam našao toliko "materijala" kao za Sony modele koji su koliko vidim među najpopularnijima, vidio sam da se o njima malo piše i na Srbijanskim forumima, ali kažu da se ništa od toga ni kod njih ne može naći, mada poneko ima taj PRS-505, evo jednog komentara

Citiraj:
ja svakodnevno koristim sony reader 505.

dobar je za cist tekst ili pdf, ali kad je problematican kad treba da se pokaze nesto komplikovanije (tabela npr.) na ekranu.
preporucujem da se prvo proba u radnji, ako uopste negde moze da se kupi, posto ga sony valjda vise ne proizvodi.

za prikaz nasih latinicnih slova u .txt fajlovima morao sam da promenim sistemski font, ali to nije veliki problem.

realno, najbolje je resenje za citanje eknjiga dok neko ne napravi nesto sa vecim ekranom i istom ili vecom rezolucijom (166dpi kod ovog modela)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 02:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PRS-505 spada u "starije" citace, zato se vise i ne proizvodi, sto mi je cudno s obzirom na potraznju. Uglavnom sada su aktuelni PRS-600 i PRS-900.
Kindle DX je trenutno hit, a oni citaci od kojih se najvise ocekuje su citac od Apple koji ce navodno biti predstavljen na press-konferenciji u San Francisku 27.01 a navodno ce se u martu poceti sa prodajom.
Meni se najvise svidjaju QUE proReader i Skiff Reader ali su preskupi, QUE kosta oko 800 dolara, dok za Skiff jos nije objavljena moguca cijena ali nece biti jeftin.

Skiff Reader:
Spoiler:
Slika Slika
Savitljiv ko prave novine, jos cemo moci njime i muve tamaniti :lol:

QUE proReader:
Spoiler:
Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 03:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vidim da je na tim modelima pretežno instaliran Linux, mogu misliti kolika bi mu cijena tek bila da je Win ubačen.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I meni je palo na pamet da bi novi Apple proizvod mogao biti e-book reader, ali znajući njihove proizvode neće biti jeftin. Inače uopšte nisam upućen u njihove "elektronske igračke" (iPod...), samo znam da su poskupi i dosta popularni, nadam se zbog kvalitete a ne samo jakog marketinga. Ali izgleda da taj novi proizvod neće biti (samo) e-book reader, a to onda znatno diže cijenu, evo spekulacija:

The tablet, said to have a 10-inch to 11-inch touch screen, will be capable of multimedia uses including surfing the Web, watching movies and playing music, analysts said. The company is expected to begin shipping the device in March.

At an expected price of around $750, analysts predict Apple may sell 3 million of the slate-like devices in its first year.

A to nije ono što meni treba. Sve u svemu vidjećemo u srijedu kad ga predstave.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Taj Skiff Reader izgleda dosta lijepo ali sa tim karakteristikama i uz savitljivost biće dosta skup.

http://www.skiff.com/skiff-reader.html

QUE proReader je skup. Takvi readeri će za koju godinu biti jeftiniji pa bi mogao doći u obzir možda tada. Vjerovatno će kasnije biti dosta ovakvih savitljivih kao što je Skiff i po pristupačnijim cijenama. Zasad ako bi se PRS-505 mogao nabaviti nov za do 350 KM to bi moglo doći u razmatranje.

Hristov pošto tamo piše da se PRS-505 još uvijek može naći u Austriji možeš li pogledati ima li ga u prodaji u Beču jer bi mi Beč odgovarao? Ako znaš sajtove firmi po Beču.

Koliko vidim iz one tabele većina tih većih readera tek trebaju da izađu ove godine, dok su ovi u klasi 6" uglavnom već izašli. Znači ide se ka sve većim dimenzijama. Pogledao sam malo detaljnije te novije modele od 6" i ni jedan me nije privukao, od svih njih možda najbolje djeluju Sony modeli (PRS-505, PRS-600, PRS-700) ali ova dva zadnja imaju slabiji displej (refleksiju) jer su touch-screen.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nazalost touch-screen citaci imaju sloj stakla preko eInk ekrana koji je nacickan senzorima i to staklo stvara odsjaj. PRS-505 recimo nema tog odsjaja posto nije touch-screen.

Sto se tice kupovine, moj ti je prijedlog da sacekas do aprila jer ce do tada ako se ne varam izaci jos 3 citaca na trziste. Ali ako mislis da ti novi citaci nece donijeti neku promjenu u tvom misljenju, onda ti predlazem slijedece: ako zelis da ga kupis u Becu (a ako se ne varam znam i zasto zelis tamo da ga kupis) onda je najbolje da se proseta do filijala prodajnih partnera od Sony-ja, najveca knjizarska kuca u Austriji i partner od Sony-ja je Thalia, a ako u Becu ima i filijala od Libri moze i tamo da se pogleda:

http://www.libri.de/shop/action/magazin ... eader.html

http://www.thalia.at/shop/ama_homestart ... submit.y=0

U Thalii je PRS-505 online kostao 199€ a kod Libri kosta 245€, medjutim kod Thalie ne moze vise online da se naruci, trebalo bi otici zato direktno u filijalu od partnera.

Evo pogledaj ovdje, http://www.thalia.at/shop/sony/suche/?s ... 5524544787, znaci 199€ kosta kod Thalie ali nema ga na lageru vise, sto ne znaci da ga nemaju neke filijale na zalihama.

PS: pogodi koji produkt je bestseller br. 1 kod Libri? :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hvala na informacijama. 249€ je puno, 199€ je prihvatljivije mada opet nije jeftino, ali dobra stvar je da se ne žurim, kad je čitanje u pitanju već imam u planu šta ću čitati u narednom periodu a to sve imam u papirnom izdanju. A vremenom ću vidjeti šta će novo izlaziti i kako će stvari stajati sa cijenama. Ali ovako neku spravicu ću gotovo sigurno kupiti jer mi treba za sve ono što imam u elektronskom izdanju.

Jedino me malo brine što koliko vidim čitači sve više idu na touch-screen. Ako je već tako nadam se da će srediti displej da i u tach-screen verziji bude kvalitetan. Zato mi PRS-505 djeluje dobro a sve ga je teže naći. Kasnije se neće moći naći nikako. Evo baš sad sam pročitao komentar na linku koji si postavio:

The PRS-505 is when turning slightly slower than the PRS-600 (which does not bother me personally), however, has better display, which was crucial for me. The PRS-600 reflects, unfortunately, strongly influenced by the touch surface and the writing is not so clear.

A i veliko je pitanje koliko dobro rade sa PDF-ovima, pošto sam čitao da ne rade baš uvijek sjajno.

Najbolje bi bilo kad bi se čitač mogao lično probati, da se vidi kako leži u ruci, koliko je velik, kako radi sa našim slovima, kako radi sa raznim PDF-ovima, koliko je brz, koliko je ekran ugodan za čitanje, kako radi sa raznim formatima.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da PDF radi sasvim OK za potrebe vecine korisnika, evo funkcije koje su navedene u onoj matrici za PRS-600:

- Full Page
- Landscape
- Arbitrary Zoom
- Single Page Reflow
- Table of Contents
- Hyperlinks
- Text Search
- Dictionary Lookup

Mislim da je ovo cak i vise od onoga sto mi koristimo.

Sto se tice refleksije, imaju zastitne folije za kupiti, ako ti se da potrazi komentare po netu da li su od koristi:

http://www.amazon.co.uk/FX-ANTIREFLEX-antireflective-protector-Sony-PRS-600SC/dp/B002Y2WTX8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1264332737&sr=1-1

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Na tom trećem linku koji si dao u prethodnom postu neko je u komentarima napisao ovo za PRS-505:

Also for reading PDF's, he is not really applicable. True, he can view PDF's, but the display works only conditionally. With magnification of PDF's formatting and line breaks are lost or are images not displaying correctly. Without magnification A4 are pages on the small screen but practically unreadable.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maloprije sam navratio do jednog shopa i malo duze testirao PRS-505 i PRS-600. Ono sto odmah skrece paznju kad uzmete PRS-600 poslije par minuta baratanja sa PRS-505 je malo veca tezina i debljina, razlog je onaj sloj stakla za touch-screen. Druga stvar koja zapinje za oko kod PRS-600 je refleksija, ali ima tu odmah i protektor za uzeti, kosta oko 9 eura. A ono sto je na prvi pogled pozitivno je nesto veci ekran, mada ne dramaticno veci. Kod oba citaca mozete podesiti font tako da stane sasvim solidno teksta na ekran, to je van svake price.
Ono sto se meni neopisivo dojmilo kod oba citaca je cinjenica da je jasnoca teksta neuporediva sa bilo cim. Uopste, ponavljam, uopste se ne vidi raster ili ona matrica za pixele na displayu, priblizio sam se na pola decimetra ne bih li primjetio raster ali ne vidite ga, jednostavno ga nema. Maltene si covjek ne moze predociti dok ne vidi svojim ocima jer je neuporedivo sa bilo cim, mozda bi se moglo uporediti sa rezolucijom u onim skupim knjigama sa "masnim" stranicama, jedino sam tu vidio slicnu rezoluciju.
PRS-505 kosta kao sto rekoh 200 eura, uz to se dobije jedan super cover koji se moze vidjeti na fotkama koje sam postavio, dok PRS-600 kosta 299 eura. I izgleda da ih ima dosta na zalihama.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hristov je napisao:
Maloprije sam navratio do jednog shopa i malo duze testirao PRS-505 i PRS-600

To je velika prednost, kad ih možeš u ruci probati. To je dosta bitno i dosta olakšava izbor. Na primjer možeš vidjeti koliko je velika ta refleksija ekrana na PRS-600, da li je podnošljiva ili se mora kupovati taj dodatak koji se stavlja na displej. U ruci se puno bolje "osjeti" dimenzija cijelog readera kao i displeja, dok numerički podaci sa specifikacija ne daju osjećaj o tome (osim da uzmeš neki karton pa sebi nacrtaš reader u tim dimenzijama :)).

Hristov je napisao:
Kod oba citaca mozete podesiti font tako da stane sasvim solidno teksta na ekran, to je van svake price.

Ali pri kojoj veličini slova? Ili ovako da pitam: kad se podesi veličina slova kakva je u standardnim papirnim knjigama, koliko tada staje teksta na ekran? Koliko u odnosu na količinu teksta u standardnim knjigama?

Čitao sam da PRS-505 ima 3 veličine fonta, onaj Amazonov reader ima 5.

Ne znaš koje formate teksta si gledao, da li je bio u pitanju Word, PDF ili tako nešto?

Nešto sam razmišljao, iako sličice, grafikoni i tabele nisu česte u knjigama (posebno književnim djelima) oni se ipak znaju pojavljivati u drugim vrstama knjiga (npr. malo stručnijim knjigama) pa zbog toga ne bi bilo loše obratiti pažnju i na to koliko je reader dobar u iscrtavanju takvih stvari. Znam da PRS-505 podržava JPG, GIF, PNG slike (fotografije) ali ne znam kakav je sa grafikom iz samih dokumenata, mislim da sam negdje pročitao da nije baš sjajan (ili sam to pročitao za neki drugi reader).

Koji ti se više svidio kod ležanja u ruci i svega ostalog viđenog od ta dva Sony modela?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Apple iPad danas prikazan svijetu: viewtopic.php?f=25&t=47438&p=992482#p992482

Vaderu,

Sto se tice refleksije na PRS-600 mislim da ona ne predstavlja problem zbog kojeg covjek ne bi htio da kupi taj uredjaj, medjutim PRS-505 ima zanemarljivu refleksiju. Na PRS-600 mogu npr. vidjeti obrise svog lica dok na PRS-505 to ne mogu.

Pogledaj moje fotke od PRS-505 na prethodnoj stranici, otprilike ces moci procijeniti da li ti odgovara kolicina teksta koja moze da stane u diplay. Recimo da ako izaberes normalan font vidi se 1/4 stranice A4 formata. Medjutim najmanji font je savrseno vidljiv, a i proizvodjaci su morali veoma pazljivo da izaberu koje ce 3 velicine fonta da ponude.

Trazio sam PDF ali nisam nasao, mislim da se radilo o nekom eBook formatu, ali ne mogu to da potvrdim. Jedina radnica koja je bila u blizini nije ni znala tacno kako se zove uredjaj a kamoli da mi pokaze kako radi.

Na fotkama koje sam postavio mozes vidjeti i kako izgledaju grafike, nisam primjetio da se neko zalio.

Definitivno mi se svidio PRS-505, prije svega zato sto mi se vise svidja kad imam tipke za navigaciju nego kad moram prstima ili nekom olovkom da pipkam po ekranu, PRS-505 je laksi i tanji, i jeftiniji za 100 eura :D

Poslednji put menjao Hristov dana 27 Jan 2010, 22:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hvala na impresijama :)

Onaj post o iPadu sam ti premjestio na odgovarajuću temu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema na cemu naravno.

Evo neko se vec potrudio da uporedi iPad i Kindle 2 (ne Kindle DX!):

http://ireaderreview.com/2010/01/27/kin ... ad-review/

Knock-out-kriterij koji je iPad za mene izbacio iz utrke:

Citiraj:
Reading Books – The Kindle’s eInk screen is better for reading.

Takodjer:

Citiraj:
The Kindle wins overall because it wins in some of the most important areas – price, cheap books, readability of the screen, and portability.

Svaka cast iPad-u za visebojni display i podrsku multimedijalnih sadrzaja, ali upravo to meni licno ne treba dok citam knjigu. Kao sto kaze ovaj citat, u najvaznijim funkcijama Kindle je bolji.

I zakljucak:

Citiraj:
1. If you want a device optimized for reading or price is a priority then the clear choice is the Kindle.
2. If you want a device that does a lot of things well, including reading, then the iPad is the clear choice.

Sto se tice samog izgleda i tehnologije, najvise bih volio da imam Skiff Reader, medjutim sumnjam da ce brzo doci na EU trziste a jos se ni ne zna kad ce uopste izaci, predvidja se u svakom slucaju tokom 2010. godine.
Vaderu, pogledaj malo iRex DR800SG / DR800S, 18. januara se trebao poceti prodavati po Evropi u MediaMarkt filijalama ali je start odlozen, a ako se ne varam u Hrvatskoj (Zagreb?) ima MediaMarkt. Samo u Evropi ce biti skoro duplo skuplji, ali ako mozes nekako da ga zbavis iz USA izaci ce te mozda nekih 280 eura. Njegov display je 8,1''. Evo kratak review, mislim da je ovaj citac upravo ono sto ti trazis, obrati paznju kako je sadrzaj novina vjerno predstavljen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oCaWKOUEfiE[/youtube]

Kazu da ono sto je iPod ucinio za muzicku industriju da ce E-Book-citaci uciniti za prodavce knjiga. Tome u prilog govori i cinjenica da je Amazon prosle godine po prvi put za svog postojanja ostvario veci obrt na digitalnim nego na papirnim knjigama.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Evo maloprije završila aukcija, čovjek dobio PRS-505 za 127 €. Samo skroz mi je sumnjiv prodavac, do sada je samo jedan artikl od 6 € prodao (i nema dovoljno ocjena da bi mogao zaključiti je li prevarant ili nije) i krenuo da prodaje masu PRS-505 i to ih sve prodaje ispod cijene. Da je jedan komad u pitanju mogao bih razumijeti, ali čovjek prodaje ko zna koliko i sve ispod cijene.

Nevjerovatno, ispostavilo se da je ipak u pitanju prevarant, a eno ljudi se jagme oko njegovih nepostojecih PRS-505. Evo komentar na koji sam cekao (27.01.10 17:54):
Citiraj:
Pažnja: artikl nikad nije stigao, obećano vraćanje novca, nije vraćen!!!

Olakšao ženu za 170 eura ako se ne varam...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 02:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mislim da se Kindle (ili bilo koji e-book reader) i iPad ne mogu porediti jer iPad je multifunkcionalni uređaj koji radi skoro sve što i svaki kompjuter (toliko će i koštati) dok je e-book reader uređaj koji radi samo jednu stvar (mada vidim da i u njih stavljaju mogućnost razgledanja fotografija i muzičke plejere). Ako neko želi baš e-book reader uzeće neki takav uređaj jer ima e-ink displej koji je bolji i zdraviji za dugotrajno čitanje. A ako nekome treba multifunkcionalni uređaj na kojem će tek ponekad nešto čitati onda će uzeti iPad. Čim sam vidio opis iPada znao sam da mi tako nešto ne treba, jer znam svoje potrebe i svoj stil života.

Taj iRex DR80 ne djeluje loše ali po ovome ne podržava puno formata, samo PDF i neki ePub. Cijena će valjda biti tu negdje oko cijene Sony PRS-600.

Vidim da se ide i na čitanje novina, vjerovano će se u budućnosti novine samo tako izdavati, neće ni biti papirnih izdanja, već se u jutro preko readera konektuješ i skineš novine za taj dan, uz novčanu nadoknadu :). Ali ovde kod nas to neće skoro zaživiti. Isto tako ne znam da li neko kod nas prodaje elektonska izdanja knjiga, ali vjerujem da će biti i toga. Mogućnost readera da se konektuje i kupuje knjige sa Amazona i sličnih knjižara me ne zanima jer oni ne prodaju knjige na našem jeziku.

Na šta misliš pod tehnologijom kada pominješ prednost Skiff Readera? Ni za njega se valjda ne zna kad izlazi, osim da bi to trebalo biti ove godine. Ali sigurno neće biti jeftin.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 03:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja sam pomislio da mi iPad ne treba jer ono sto trazim nije jos jedan kompjuter nego e-book reader sa svim onim sto ce mi pruziti komfor tokom citanja. Ali ako razmisljam s tacke gledista covjeka koji trazi jedan multifunkcionalan uredjaj sa svim onim sto nudi svaki racunar, onda bi iPad bio jedna opcija. Prvenstveno zbog toga sto je veoma portabilan i veoma lagan a vjerujem i da je veoma tih. Dovoljno je samo da uporedis njegovih, cini mi se, 360g sa recimo prosjecnih 2.5-3 kg jednog laptopa, pa pogledas njegovu kompaktnost i jednostavnost, pa da pozelis takvo nesto.
Procitao sam i ja clanak o tim nedostacima, nekako me najjace pogodio problem sa multitaskingom, izgleda da Apple-ov procesor mora da se unaprijedi.

Sto se tice nasih novina i knjiga, od toga smo udaljeni ko zna jos koliko, mozda se nesto promijeni sa ulaskom u EU ako ikada udjemo. Meni je OK ako su sadrzaji na engl. mada vjerujem da ce se i to prosiriti uskoro da se pridobije sto vise potencijalnih musterija. Svidja mi se pomisao da me od novina, magazina i bilo koje knjige dijeli samo par minuta a ne standardna procedura narucivanja, placanja i cekanja dok knjiga stigne.

Skiff Reader, pa svidja mi se futuristicki izgled tog citaca, krajnje jednostavan dizajn a eInk tehnologija je integrisana u metalni sloj pa je citac ne samo savitljiv nego i robustniji od bilo kojeg drugog citaca.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

iPad je zgodan ako nekome treba jednostavnija verzija laptopa, koja će imati neke od mogućnosti laptopa, a da pri tome izgleda fancy. Pošto ja lično nisam ljubitelj laptopa i pošto mi tako nešto zasad ne treba onda mi ni iPad nije interesantan. A neće biti ni jeftin, zavisno od verzije od $500 do $830, a za naše tržište se vjerovatno znak $ samo treba zamjeniti sa € da se vidi koja će cijena ovde biti.

Javi ako saznaš za još neki e-book reader kao što je bio ovaj iRex DR800 kojeg nema na onoj stranici sa pregledom raznih čitača.

U suštini sve se svodi na to da li ga nabavljati u skorije vrijeme ili čekati, ako se ide na skorije vrijeme onda izbor nije veliki, dostupnost nije velika (posebno ovde) pa se ne može probati, cijene su povelike. Kasnije će sve ovo biti bolje, a vjerovatno i sam kvalitet readera.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 11:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Evo jos jedna jeftinija kineska alternativa http://mybebook.com/index.html
Mada, sve je to jos uvijek preskupo... ali valjda ce padati cijene.
Inace, i ne interesuje me nesto wireless, touchscreen i ostalo... jedino sto je meni bitno, jesu li oni stvarno toliko ugodniji za dugorocno citanje od lcd monitra? Jel imao ko priliku da ih proba na malo duzi period?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 264 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]