azdajica-ny je napisao:
nego kad se prica o tim "rashladnim uredjajima"(vidim spominju se i neki frizideri i ventilatori i neke klimatske promjene...

)konacno i ja postadoh vlasnik jednog
(za laptop,naraFski)al' bice u funkciji dok ne za'ladi pa ce na odmor do ljeta,jer lijecim reumu u koljenima laptopom

Vid' nje
Nabavila cooling pad za laptop, a ljeto pri kraju. Trebaš sada nabaviti grijače za laptop
Mada, vidio sam par laptopa koji se toliko griju da ih neko lako može koristiti umjesto radijatora...
popovich je napisao:
Хвала обома на одговорима. Пренијећу колеги, а остало је у његовим рукама.
Pan-ex или ComTrade, питање је сад!

Kod kupovine cooling pad/cooler pad-a, odnosno stvarčice koju kod nas zovu i "hladnjak za laptop" ili "kuler za laptop" ili "podloga sa ventilatorima"... nije toliko bitna cijena!
Najvažnije je to da raspored ventilatora na tom uređajčiću odgovara rasporedu tačaka koje se najviše griju na laptopu, a stvarno ima jeftinih koji bi mogli zadovoljiti taj kriterij.
Treba prvo vidjeti koje su tačke najtoplije (može i odokativno) pa tek onda tražiti "kuler" koji će ta mjesta "pokriti". Ima još par caka (npr. treba pogoditi dimenziju coolera da odgovara dimenzijama laptopa), ali je ovo najbitnije.
I ne treba očekivati od kulera čudo. On će ohladiti laptop za svega nekoliko stepeni, ali i to je ljeti dovoljno. Čak se preporučuje muškarcima da ne drže laptop na krilu (khm, znate zbog čega

) nego da to čine sa cooling pad-om.
pozzz