banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Molim pomoc!
PostPoslato: 09 Apr 2009, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zapravo sve su originali, samo sto su jedno brand masine, a drugo sklapane :)
a kao sto sam vec rekao sklapane masine u Panexu i M.Marketu su povoljne zato sto su sastavljene od najjeftinijih komponeneti i realno gledajuci sve firme su povoljne, cak i povoljnije jer te 2 firme stvarno znaju da zacijene ono sto prodaju

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 14:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Možda je mislila da moraju biti licencirani :-?

Pan-ex i mm su derikože!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 14:51 
kao sto rekoh moraju biti brand name i imati autorizaciju pravo proizvodjaca.. npr. za Hp.... sklepani racunar nije brand name.. kad se sastoji od dijelova vise proizvodjaca.. da ne kazem da cesto podmetnu i neki polovan dio.. ovako je sve cisto, provjereno da ce doci od pravog proizvodjaca koji daje i garanciju na to..

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 14:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako već furaš brand name onda furaj LENOVO-IBM, hp je propao :evil3:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 14:56 
pa znas kako.. ja ne biram koji cu brand name.. trazim da bude brand name bilo koji i autorizaciju originalnu.. e sad, najvise se javljaju ljudi koji imaju hp.. do sad nisam imala ni jednu prituzbu na rad istih.. valjda su ok bili.. do sad.. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Onda da te naučimo: svi računari se dijele na IBM i računare, u konačnom poretku to izgleda ovako:

1.IBM
2.
3.
4.
5.hp,toshiba, acer, siemens, asus i sl

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 15:04 
ajd procitaj opet moj post.. oni se meni javljaju a ne ja njima.. kazem sta hocu i sta mi treba, postavim uslove i eto. ljudi se jave, kao sto rekoh vecinom hp, do sada, a bilo je i della i cini mi se jos neko davno prije..
ja idem kod prodavca, oni se meni jave a ja biram od prijavljenih.. kontas?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 15:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

O Gospode, grom me šišno daboga što pokušavam išta nedokaznom stvorenju objasniti :angry4:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Dugo sam se pitao kako uopste MM opstaje sa onakvim cijenama, sad mi je jasno.
Skeva, odnesi jednu konfiguraciju (recimo ovu koju ti je Grunf preporucio) u par radnji i pitaj posto bi bila kod njih, tako ces najlakse skontati ko je najpovoljniji.
Media Market to sigurno nije. Kod njih sam samo jednom kupio neki kabl za koji sam u drugim radnjama cuo da kosta 1.5 -2.0 KM jer nisam prije ni pitao za cijenu vec je bilo: "Imate li-ima. Dajte!" i vec su otkucali racun kad sam skontao da je 7KM. Bilo mi bezze vracati pa kupim. Inace im je sve skuplje tako da vise i ne ulazim tamo. Kad god se prevarim pa udjem u MM da provjerim neku cijenu, svaki put zakljucim da nisu normalni.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 19:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
MM VELIKE cijene, losa oprema, ne ljubazni. sta ce ti sta vise.
Ja ti preporucujem: pan-ex, infocom, mobile.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 19:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Otidji u declan computers ja sam tamo kupio par racunara,nisam imao nikakvih problema a bili su najjeftiniji kad sam ja obilazio...Prije 3 mjeseca sam tamo kupio athlon 5200,1 GB rama,250Gb diska,neka asus ploca sa integ grafikom kazu da je onako solidna,dvd-rw LG,kuciste i napajanje+mi instalirali xp, office,nero,antivirus i tako jos par zajebancija i sve to 510 KM sto je tada bilo ubjedljivo najjeftinije...

Poslednji put menjao Kasparrow dana 09 Apr 2009, 21:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 20:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Sada se sjetih, u eurospletu je bio AMD X2, 2GB ram-a, 360 GB disk, ATI 3450, DVD LG lightscribe, originalna vista, norton (3 mjeseca) i works, tastatura HP, mish, za 580km. Racunar je neki HP slim, u crnom glossy kucistu, best buy za te pare.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 22:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Nov 2008, 17:03
majlili je napisao:
kao sto rekoh moraju biti brand name i imati autorizaciju pravo proizvodjaca.. npr. za Hp.... sklepani racunar nije brand name.. kad se sastoji od dijelova vise proizvodjaca.. da ne kazem da cesto podmetnu i neki polovan dio.. ovako je sve cisto, provjereno da ce doci od pravog proizvodjaca koji daje i garanciju na to..
Pa i HP se sastoji od dijelova vise proizvodjaca. Svi proizvodjaci kompjutera, kako brendirani tako i nebrendirani se sastoje od dijelova vise proizvodjaca. HP ima npr. HDD Maxtor, Tastaturu Genius, Monitor Samsung itd. Najbolje brendirane racunare proizvodi Apple, samo jedna jedina mana u Apple racunara je ta sto su vraski skupi, ali isplati se, jer se Apple racunari rijedje kvare od ostalih marki racunara.

http://www.thepetitionsite.com/32/peticija-za-flat-mobilni-internet---hocemo-neograniceni-mobilni-internet--/

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
-Ekser- je napisao:
majlili je napisao:
Pa i HP se sastoji od dijelova vise proizvodjaca. Svi proizvodjaci kompjutera, kako brendirani tako i nebrendirani se sastoje od dijelova vise proizvodjaca. HP ima npr. HDD Maxtor, Tastaturu Genius, Monitor Samsung itd. Najbolje brendirane racunare proizvodi Apple, samo jedna jedina mana u Apple racunara je ta sto su vraski skupi, ali isplati se, jer se Apple racunari rijedje kvare od ostalih marki racunara.

da uz brand name dobije i operativni sistem licenciran.
sve komponente prodju testiranja i tu je onsovna kvaka. IBM diskovi prolaze 3 testiranja i onda sve skupa kad se sklopi dobro se istestira. ta ne daju garanciju 3 godine bezze.
IBM je stabila dobar, kvalitetan, i skup.
i serveri su im ok, rade po 12 godina bez gasenja, necete vjerovati.
ali u svakom zitu ima kukolja. znalo mi se desiti da server crkne nakon 2 mjeseca. dok iscekas zamjenske dijelove, moras vratit onaj sto je crko pa dok oni ustanove da on fakat ne radi...
sve ti je to danas relativno.
bas sve.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 15:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kupio sam u East Codu, za 710 KM, dao mi gazda neki popust, monitor 19'' sam platio samo 200 KM, kao nabavna cijena mu je ta ili nesto slicno, tako mi rece...
Sve u svemu zadovoljam sam, 2GB rama, 320 HDD, solidan procesor.....

Hvala vam na pomoci!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Vlada je napisao:
MM VELIKE cijene, losa oprema, ne ljubazni. sta ce ti sta vise.
Ja ti preporucujem: pan-ex, infocom, mobile.

preporucujes panex a zalis se da su MM neljubazni ?

Eastcode, kupujem kod njih par godina i uvijek dobijem popust.

p.s. u panexu kada je jedan forumas kupio "nov" rezac, nasao je prazan dvd u njemu ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 11:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Okt 2009, 11:12
pogledaj ovdje ima spisak

http://prodavnice-racunara.x-dizajn.net ... anja-luka/

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 14:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Ja nikad nisam imo brendiran kompjuter. Ako sam dobro skonto on ima neke tikete tako da ga nemoš otvoriti. Šta ak poželim dodati još rama ili HDD ili DVD isl. Šta ako moram dodati tv karticu ili tju ner ili wifi karticu ili uraditi clear CMOS ili tako to. A ako je komp kupljen u beogradu a živim u novom gradu.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Rodjak je napisao:
Ja nikad nisam imo brendiran kompjuter. Ako sam dobro skonto on ima neke tikete tako da ga nemoš otvoriti. Šta ak poželim dodati još rama ili HDD ili DVD isl. Šta ako moram dodati tv karticu ili tju ner ili wifi karticu ili uraditi clear CMOS ili tako to. A ako je komp kupljen u beogradu a živim u novom gradu.

Rodjače tebe očigledno neko puno slagao.
Iz ovog tvog sam shvatio da ti uopšte nisi vidio brendiran računar.

Naravno da se može dograditi. Ali postoje neki modeli koji zahtjevaju određene stvari, tipa Desktop kućište zahtjeva LOW PROFIL grafičke karte, TV Tunere...
U većini slučaja imaju 4 slota za memoriju.

Npr kod DELL-a možeš da dogradiš Kingston memoriju, WD HDD, ASUS grafiku. Radiće bez problema.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
DELLBOY je napisao:
Rodjak je napisao:

Rodjače tebe očigledno neko puno slagao.
Iz ovog tvog sam shvatio da ti uopšte nisi vidio brendiran računar.

Naravno da se može dograditi. Ali postoje neki modeli koji zahtjevaju određene stvari, tipa Desktop kućište zahtjeva LOW PROFIL grafičke karte, TV Tunere...
U većini slučaja imaju 4 slota za memoriju.

Npr kod DELL-a možeš da dogradiš Kingston memoriju, WD HDD, ASUS grafiku. Radiće bez problema.

Pa skoro da si u pravu. U mom preduzeću koriste brendirane računare i to je to. Vidio sam ih samo spolja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]