banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2009, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
nemz je napisao:
Da li je prilikom instaliacije windowsa bitno koji Hard Disk koristim, odnosno da li je ATA ili SATA?

Da li je bitno gdje si ubacio cd medij? u CDRW ili u DVDRW...

kakve veze ima na koji disk instaliraš OS.

Bitno je da ako instalirašna SATA disk i ako je starija MB (tj, matična ploča sa starim SaTA kontrolerom) da imaš na flopiju sata drivere koje ćeš instalirati tako što ćeš ubaciti disketu i na samom početku procesa instalacije stiskati F6

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 06:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Ako zelis, ja cu ti pomoci u svemu sto te zanima. Imam zivaca, samo i ti moras biti spreman da mi pomognes.
Ne trebas mi nista placati ni vracati. Samo pomozi nekom drugom kad vidis da ne zna, a ti znas. :)
Najbolje da mi se javis na PP pa cemo preko mIRC-a ili MSN-a. Brze je.
Poz

P.S. Ako ti sadasnja verzija radi bez problema, mozda je najbolje da ti dam optimizer (za junk fajlove) i registry cleaner.
Ako se redovno koriste, racunar ti nikad nece biti spor.

P.P.S. Zar ovo ne spada u "software" forum? :P

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 00:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2009, 16:35
Samo da kazem da sam skoro jednom komsiji instalirala Win Dark Edition jer nije imao drajvere.Eno racunar odlicno radi.On na sebi ima mnogo drajvere tako da nije bilo problema.
Za sve novije, naravno, morace skidati sa neta.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 19:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Mar 2009, 11:22
Zašto samo ne popraviš windowse? (Repair umjesto instal, kada pokreneš Bootdisk) tada ti se programi i fajlovi neće brisati, osim sp za windows, ali to možeš ponovno nadograditi preko interneta...ako imaš originalne windowse.
"neko kaze da bih trebao neke vazne programe i fajlove prebaciti na D jer se reinstalacija radi preko C...jel to istina" -> da istina je, ako potpuno reinstaliraš.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 19:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Ja imam mjesecnu platu 1000 km, nemam ni zenu ni djecu, hranim se sa tudjim budzetom i zao mi je dati 400 kermi za windows. Tako da mu je bolja varijanta da poptpuno reinstalira win. Cisto sumnjam da ima i piratsku kopiju al o tom po tom. Dalje. Reinstalacija windowsa sa floppy diskom ti je jednostavna. Ubacis floppy prije reinstaliranja i kad pocne load stisces F6. Pojavice se na ekranu nesto kao install sata drivers ili raid, i pratis uputstva na engleskom (Ako ne znas engleski, ili nikad nisi to radio, bolje brate nadji nekog ko zna i plati mu da ti POKAZE). Mozda ti samo izbaci da treba floppy tako da nista ne moras instalirati. Bitno je da je samo floppy tu tokom instalacije windowsa. Ako nemas floppy, kupi sebi jednu disketu (0.50km) i sa cd-a sa driverima od maticne ploce prebaci na disketu fajlove iz foldera sata raid drivers. Ne smijes prebaciti folder na disketu prebacis sadrzaj foldera onakav kakav jeste. Ako nemas, skidaj sa neta.
Google is tour friend :D

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 19:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Ma sta ste navalili toliko na taj floppy.Floppy uopste nije potreban.Ako na Windows disku nema drivera za vas SATA kontrolor mogu se ubaciti u Windowse sa nLite-om,sprzis takve Windowse na novi CD i rijesen problem.Niti treba floppy,niti stisces F6.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 22:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Moze i tako, a moze i sa floppy disketom. Nismo navalili, samo ga bombardujemo (dez)informacijama. Na kraju ce odnijeti pc na servis, platiti 30-40km i ljudi mu srede stvar. Ja sebi reinstaliram win otprilike svakih 15ak dana, uvijek ga nekako sjebem. Najbolje je bilo kad su mi neki klinci drkali po internetu i pokupili crva koji je u roku od 25 min pojeo SVE .exe fajlove, a kasperski ( orginal program dobio ga na cd-u sa driverima od graficke) apdejtovan nije ga ni vidio. Zatim sam instalirao nod32 2.7 i onako neapdejtovan pronadje viruse i obrise zajedno s njima i neke fajlove bez kojih windows nije htio raditi. Ali sracunao sam da bi me reinstalacije windowsa i ciscenje kompa od virusa godisnje izlazili preko 1000km. Jebem ga ja. Ja pitao druga kako se reinstalira win, on meni rekao tako i tako. Ja otisao kuci i reinstal win. Uopste nije bilo tesko. Ako imas komp to stvarno moras znati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]