banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: tastatura
PostPoslato: 17 Dec 2010, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliko vidim to je valjda Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Vader je napisao:
Koliko vidim to je valjda Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000.

jeste ta je

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko košta kod nas? Da li si je ti probao, kakva ti je?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
oko 40 KM

nisam je probao

Imam onu standardnu Microsoft-ovu...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sinoć mi je stigla Logitech Comfort Wave 450, još se navikavam.

Slika

Tasteri su dosta tiši od moje prethodne tastature koja je bila neka noname. Za razliku od te prethodne ova nema YU raspored a bilo bi mi zgodnije da ima, sada mi je "ž" nešto dalje nego što je bio. Najveća zamjerka je mali Enter, sve moje dosadašnje tastature su imale veliki Enter i mislim da bi to trebao biti standard na svim tastaturama, kao što je Space uvijek velik. Isto tako je zgodno da Backspace bude velik i ovde jeste, kao i oba Shifta. Ne sviđa mi se veći razmak između desnog Shifta i Delete tastera, to je kombinacija za trenutno brisanje u windowsu koju često koristim, to rastojanje je bilo manje na prethodnoj tastaturu, ali naviknuću se.

Funkcionalni tasteri imaju nešto veći otpor od ostalih tastera.

Nije mi jasno čemu služe nožice na naslonu za dlan. Inače taj toliko hvaljeni naslon na Wave tastaturama mi se dosta sviđa, napravljen od neke gume, a što se tiče nožica na samoj tastaturi najviše mi odgovara ona manja.

Neko je pominjao da se zna dešavati da se tasteri zaglave u pritisnutom položaju, meni se to desilo sinoć jednom sa "h" tasterom ali neko je rekao da se to ne dešava kada se navikne na kucanje na ovoj tastaturi, i da se to češće dešava ako se koristi najveća nožica na tastaturi.

Sve u svemu djeluje dobro, tasteri su tihi, kucanje mi zasad djeluje ugodno a biće još bolje kada se više uhodam u kucanje sa deset prstiju, naslon za dlan je ugodan, ima više media tastera od moje stare tastature, ima gumene nožice pa stabilnije stoji na stolu. Nije ni skupa, plaćena je nekih 36 KM u Beogradu.

Sad imam jedno pitanje, taster za pokretanje media aplikacije mi pokreće Windows Media Player a ja hoću da mi pokreće Aimp, kako to da namjestim? Uradio sam ono što bi valjda trebalo da podesi da je Aimp defaut player ali ga ne prihvata, ako je to što sam uradio to što je trebalo uraditi:

Control Panel - Default Programs - Set program acess and computer defaults - Custom

i pod Media Player tu imam Aimp2 i kada kliknem na njega i na OK nakon toga mi tu opet stoji da je aktivno "use my current media player" i opet mi otvara Windows Media Player. Ako neko od vas ima drugi player za default i koristi Windows 7 ako mu nije problem neka pogleda šta mu je podešeno tu u Control Panelu pa neka javi.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 17:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kod mene se to podešava u Control panel->Printers and Other Hardware->Keyboard.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sredilo se danas samo od sebe, valjda se windows sjetio da radi kako treba.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 09:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Mogu li se (i gdje) u gradu nabaviti Razer tastature?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Provjeri ComTrade u Merkatoru, posto znam da imaju miseva, ne znam za tastature...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Majko mila zar tastatura može toliko koštati. Msm nije da sam neki štediša ali to je samo tastatura. Po čemu je toliko posebna?

http://itsvet.com/proizvod/razer-blackw ... d/345/1210

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2012, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
Provjeri ComTrade u Merkatoru, posto znam da imaju miseva, ne znam za tastature...

Pali su mi prvi na pamet, ali sve vrtim film i nikako da se sjetim da sam i tastature vidio kada sam ulazio u prodavnicu
Za miseve znam da ih imaju
Doduse, nisu imali ono sto sam ja htio (Razer Tron), ali se on srecom bez problema nabavlja preko neta :D
Ja hocu da uzmem Razer Arctosa, koji je cijenom sasvim OK. (Htio sam i Tron tastaturu, ali je bahato preskupa + sto vjerujem da bih pobudalio od onoliko svjetla kada bih pokusao raditi za racunarom u mraku, dok je ugaseno svjetlo :?)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2012, 17:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Toljaga je napisao:
Majko mila zar tastatura može toliko koštati. Msm nije da sam neki štediša ali to je samo tastatura. Po čemu je toliko posebna?
http://itsvet.com/proizvod/razer-blackw ... d/345/1210

Ni po čemu. :lol: Marketing, luksuz, gluposti... šta ja znam. Isto tako imaš ručne satove od 20.000 KM i aute od 500.000 KM. :-?

Sat ne nosim, vrijeme gledam na mobilnom telefonu, imam tastaturu od 10 KM, a Passat mi je zakon. :lol:

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2012, 18:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma razumijem ja to jbt. Ručni sat od 20k nosiš da ti taj sat neko vidi na ruci. Gradiš imidž, kao i sa autom od 500k. Skup laptop takođe ono nosiš u školu, na fax u internet birtiju isl... nije neki razlog ali eto, ima bilom kakav razlog. Ali kupiti tastaturu koju ćeš pokazati dvojici drugara je glupost. Zato kontam da mora biti neki razlog, makar sitan razlog nešto što ta tastatura ima a moja od 10KM nema.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2012, 18:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Ne znam. Potraži na netu njene mogućnosti i sposobnosti, pa skontaj sam. :wink:

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 15:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima jedna nabimbana verzija jeftinija od one što sam ja postavio link čitavih 65€, iststi proizvođač i sličan model i jedino joj dugmići ne svijetle, sve ostalo je isto. Ne daj bože. Mogu misliti komentar ljudi u AMD ili Nvidia-i kad vide da je njihova high tech grafička kartica nešto jeftinija od jebene tastature kojoj dugmići svjetle. I ljudi to kupuju!!!!!!!!!

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imam neko sranje od MS tastature pa bih da uzmem nesto kvalitetnije
- sta?
- gdje?
:oops:

Gledao sam one Razere u Biscommu, Arctosa mi se dopada (o njoj sam i ranije razmisljao), al' je poskupa :?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 20:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Do koliko para tražiš?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sta odredjuje cijenu tastature?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Ne znam, ali sve preko 20-25 je po meni bacanje para. :) One najjeftinije su bučne (skoro kao pisaća mašina), imaju "tvrde" tastere sa velikim hodom i nekvalitetna plastika često dovodi do pucanja onog stalka ispod, držača i kližu se po stolu ili su nestabilne. Nekad se slova brzo izližu, a zna i poneki taster otkazati.

A one iskrivljene, pe*erske, svijetleće, svemirske od 50, 100 KM... bezveze. :-?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bik koji sedi je napisao:
Do koliko para tražiš?

Nemam neki fiksan limit
U krajnjem slucaju, ako ne pronadjem nista priblizne kvalitete i ergonomije kao ovaj Razer, a za manje novca uzecu njega

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]